Přejít na obsah

Oprava motorů 1.8 TSI CDAA :)

Doporučené příspěvky

Chlapi nestrašte ho. Muže začít brát olej. Ale nemusí. Já mám MR 2009 cdaa a olej nebere najeto 161tis. Mám sice jiný problémy ale olej nebere. Nechci kecat ale za 4000 km jsem nic nedolil. Sám se tomu divím ale je to tak.motor tlačí super včera jsem si to rozdal v mohelnickym kopci s nějakým tdi volvo. Nakonec byl první ale protože už jsem nechtěl riskovat. Jinak mu po tom tdi zbylo spoustu čmoudu a to po mě nezbylo. ?

a jaký máš jiny problémy?

Odkaz ke komentáři

Ahojte,

Len dnes som sa prihlasil na toto forum.

Mam Octavku II 1.8 tsi CDAA, naj.111 400km, rok vyroby 3/2009. Menim olej kazdych 10 - 12 tis km a s autom nebol doteraz ziadny problem. Avsak, predvcerom som este rano dosiel do prace, poobede som uz motor nenastartoval.

Odtah do servisu, diagnoza - preskocena retaz.

Mal som "stastie" ze vydrzal tak dlho. V servise vraveli ze zrejme zlyhal napinak a ze su nejake odtlacky na pieste c.1 a c.3. Uvidim co este "najdu".

Odkaz ke komentáři

Ano, "stretli" sa piesty a ventily na pokec :) Citam, ze vela ludi meni aj piesty. Ja som s olejom nikdy problem nemal. Tusim za cely cas co mam to auto (kupil som nove) som dolieval olej mimo vymeny asi dokopy tri-styri krat...cca 1dcl. Uvidime, ked sa motor rozoberie, pozrieme v akom stave su valce a piesty...

Odkaz ke komentáři

Kdeze :) Do autorizaku som ho nechal odtiahnut aby povedali co sa stalo a ci sa nejak na oprave budu aj financne podielat (auto bolo vzdy servisovane iba v Skoda servise). Ale kedze kedysi davnejsie som na vymenu oleja priniesol vlastny olej, tak automaticky pada spoluucast na oprave :) Nechcel som sa s nimi natahovat, Skodu proste uz nekupim. Na druhej strane 7 rokov sluzila bez chyby.

Auto bude opravovat znamy, ma servis a vyzna sa v problematike. Ak budem mat stastie vymenia sa rozvody, napinak, prebrusi sa hlava + nove ventily, vsetky tesnenia, skrutky... Malo by to byt "prijatelne". Uvidim, neskor dam foto a aj orientacnu cenu ;)

Odkaz ke komentáři

Tak motor do Plzne alias PLATAK, je pripraven na expedici a na druhe GO se maka jako o zivot...

No, ale neco je spatne... hadejte co??? Rika se tomu skleroza.. zitra Jura bude pokracovat..

Platak...

2016-07-21 09.40.06.jpg2016-07-21 09.40.14.jpg

A druhe auti na GO...

2016-07-21 10.30.03.jpg

serazeny jako zajici...

2016-07-21 10.30.14.jpg2016-07-21 10.45.41.jpg2016-07-21 10.59.03.jpg2016-07-21 11.02.17.jpg

A tady neco chybi...

2016-07-21 11.20.35.jpg

a takhle to konci... :) :)

2016-07-21 11.24.04.jpg

Odkaz ke komentáři
V 21. 7. 2016 at 15:23, Tobiko napsal:

Kdeze :) Do autorizaku som ho nechal odtiahnut aby povedali co sa stalo a ci sa nejak na oprave budu aj financne podielat (auto bolo vzdy servisovane iba v Skoda servise). Ale kedze kedysi davnejsie som na vymenu oleja priniesol vlastny olej, tak automaticky pada spoluucast na oprave :) Nechcel som sa s nimi natahovat, Skodu proste uz nekupim. Na druhej strane 7 rokov sluzila bez chyby.

Auto bude opravovat znamy, ma servis a vyzna sa v problematike. Ak budem mat stastie vymenia sa rozvody, napinak, prebrusi sa hlava + nove ventily, vsetky tesnenia, skrutky... Malo by to byt "prijatelne". Uvidim, neskor dam foto a aj orientacnu cenu ;)

to je vidět jak s tebou vyjebali,aneb klasický přístup škoda autorizáku... pokud ti přijmuli tvuj olej, tak ho přeci zkontrolovali že sedí norma.

Odkaz ke komentáři

to je vidět jak s tebou vyjebali,aneb klasický přístup škoda autorizáku... pokud ti přijmuli tvuj olej, tak ho přeci zkontrolovali že sedí norma.

Ahoj,

Ano, skoda reci :) Povedal som im, co si o tom myslim, ale to je asi tak vsetko co som mohol.

Nema zmysel sa rozculovat, oni si vzdy najdu cestu ako niekoho oklamat a odbit.

Ako som pisal, so Skodou som skoncil :)

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

mám na Vás dotaz, respektive prosbu.

Jedná se o motor 1.8 TSI CDAA, r.v. 8/2008..

V autě byl na záruku celý motor v roce 2010 vyměněn.

Naběháno 136t. km (majitel tvrdí že na novém motoru je zhruba o 20-30k méně)

Zatím jsem to bohužel neprověřil na VIN.

Jak je to se spolehlivostí těchto motorů od roku 2010?

Uvažuji o koupi 2 oktávky po FL a tato se mi zdá jako celkem rozumá volba z následujících důvodů:

původ ČR, 1. majitel, celou dobu servisováno v autoriz. servisu.

Zatím jsem vlastnil jen nafťáky, ovšem momentálně jezdím spíše kratší trasy, proto uvažuji o benzínu.

Předem děkuji za Vaše rady!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...