Přejít na obsah

zkušenosti s STK 2016

Doporučené příspěvky

Hele ono stačí prý poškodit ten bílý povlak(barvu) na RZ.Neni to z mé hlavy ale je fakt že tam ta zelená známka drží jako svině! Vždy ji jakoby odřezávali ostrým nožem na emisích.

Máš naprostou pravdu. Už mírně poškozená i ta reflexní barva je prostě poškozená rz a je to špatně. Ale jak říká Jirka, ještě jsem neviděl technika stk/emisí, aby to alespoň trochu neodřel při sundávání tý starý známky. Takže? Asi nutná tolerance na silnících, protože papír (zákon a prováděcí technická vyhláška) snese všechno, ale praxe a realita je jiná.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

S těma známkama je to asi jak kde. Před 14 dny jsem byl s Užovkou na STK a zelenou známku mi nechali nalepenou starou, takže někde ji sundávají a někde nechávají, možná by bylo dobré říct, aby vám ji tam nechali a pak nemusíte řešit, co dělat, když je značka poškozená... ;)

Odkaz ke komentáři

Tak to je potom jiná a je to celkem na pytel, že tady není problém a v okolních zemích se to řeší (taky by mohli v tomto udělat výjimku)...

Jinak co to papírový kolečko přelepit třeba průhlednou fólií nebo lepící páskou, to by potom mělo vydržet o hodně víc... ;)

Odkaz ke komentáři

Co konkretne v zahranici resej?

Zelená známka se už na RZ nelepí, tudíž stará zůstává nalepená i po skončení její platnosti, v CZ legálně, ale zkus to vysvětlit policii mimo CZ .... sundat ji v podstatě nemůžeš, ikdyž jde, protože pod ní budeš mít (kdo už byl tedy na stk) porýpanou RZ - tedy poškozenou, což je taky problém, takže si musíš koupit za dvacku na STK bílou známku bez ničeho, kterou přelepíš tu zelenou nebo to porýpané místo.

Miluju Česko .... mimochodem, RZ zničili na STK, co takhle chtít něco po nich ... :lol: :D , když už jsou v mnoha případech arogantní v jednání :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

No je to prostě bordel a podle mě by nějaký rýpanec neměl vůbec vadit (viz. ta přední SPZ)... Tak mě teď napadlo, kdybych měl doma třeba bílou samolepící folii, tak mohl bych si to kolečko z toho vystřihnout a nalepit nebo tam musí být ta koupená, která má na sobě ještě cosi napsáno?

Odkaz ke komentáři

Tam jde o to, že odřenina i jiná lepka jim může dělat na nočních fotkách odlesky a nečitelnou RZ-proto to tolik řešej. Podle mě by bylo logický aby na STK co technik vylepuje novou červenou přelepil zelenou hned tou bílou (cena v rámci TK).

V podstatě se na RZ vůbec nesmí nic lepit (lepka samo domo) a taky s ní nějak manipulovat (třeba jí sundat z auta a dát na koulovej držák kol).

Ten držák kol na kouli je v podstatě stále nelegální-RZ nemůžeš sundat z auta, doma si RZ na držák vytisknout nějakou značku taky nemůžeš a na úřadě Ti legálně 3. značku nevydaj (zatím....). :(

Upraveno uživatelem Dodo-Kolín
Odkaz ke komentáři

Tak zrovna co se týče řidičáku, tak došlo ke sjednocení v rámci EU..

Řidičáku jako takových ano. Ale chtel bych te vidět, jak by ses cítil, kdyz te v Itálii zavřou pres noc do cely, nez se to pres ambasadu vyridilo, protoze jedeš s mikrobusem D1 s 15-ti lidma, ale ridicak na D si dělal v devadesatych letech, kdy byly jen ty základní skupiny, takže zkoušku mas na skupinu D a datum na D1 ti prostě do řidičáku nezapisou, protoze u nás plati podskupiny automaticky a na vyloženou D1 nemáš zkoušku. Takže políčko v řidičáku prázdný a vysvetluj to nekde po Evropě. Treba zrovna s Italem se nedomluvis.

tak jasně, za hranicema je problém propadlá zelená známka, u nás bude problém porýpaná RZ ... klasika

anebo bílé kolečko bez atestu ....

Presne, není problém v malém rypanci na RZ. Problem je, ze pri kontrole v cizině mas bud propadly emise na známce nebo emise vůbec a ani žádnou kartičku k tomu. A vysvetluj zas někde, ze jsou v ČR emise už pod technickou. Proste bananova republika. Upraveno uživatelem CvencA
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...