ondro2.0 Odesláno Prosinec 13, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2016 Zdravim, mám na skúsenejších členov otázku, ktorá sa týka autobatérie. Parkujem na parkovisku na sídlisku a teraz keď klesajú teploty pod nulu mám problém s autobatériou. Týždeň som autom nikde nebol a po týždni bola batéria vybitá tak že pri štartovaní sa štartér ani neotočil, dokonca svetlá v dverách nesvietili. Aká je vaša rada, oplatí sa vyberať autobatériu v prípade, že viem že napr. týždeň bude auto stáť? Alebo existuje iná alternatíva? dik za odpovede 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Prosinec 13, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2016 Chybí základní a nejdůležitější informace - jak je baterka stará? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ondro2.0 Odesláno Prosinec 13, 2016 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2016 neviem presne ale je mozne ze je uz starsia ako 5-6 rokov 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Prosinec 13, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2016 Pravděpodobnost, že máš závadu v dobíjení nebo se ti najednou objevil nějaký nečekaný odběr proudu navíc, je určitě menší, než že baterka odchází po 6 letech do elektrického nebe. Koupil bych novou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ondro2.0 Odesláno Prosinec 13, 2016 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2016 takže podľa teba ak by som aj týždeň nejazdil a bateria je nová tak by sa nemala vybiť hoci sú vonku mrazy a sneh? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Prosinec 13, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2016 Počítej se mnou - popíšeme ideální stav. Klidový proud při parkování auta nechť je 30mA (0,03A), plně nabitý akumulátor nechť má kapacitu 60 Ah. Tato kapacita je udávána při teplotě +20st. Protože 60:0,03=2000 hodin, to je asi 80dní, který by ti plně nabitý a nový akumulátor mohl v ideálním případě vydržet. Reálný akumulátor ale takové ideální parametry nemá - jednak není nikdy plně nabitý (a to především v zimě), jednak v mrazu se snižuje jeho kapacita a jednak trpí t.zv. samovybíjením (udává se 1% úbytek za den). Takže starý akumulátor, který má už podstatně zmenšenou kapacitu a který se v zimě nestačí ani dobít, klidně může být po týdnu KO. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Prosinec 13, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2016 :lol: :palec: :prcprc: Same blbosti sem pisete!!! Kupis novu baterku a co ked aj ta sa po tyzdni vybije!!! :wallbash: Treba hladat pricinu co vybija baterku!!!! :palec: :palec: Mam aj druhe auto ktore pocas zimy vobec nejazdi a po 6mesiacoch ho nastartujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Prosinec 13, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2016 V jednom autě mám namontované odpojení od baterie a je to fakt znát. Když je odpojená, tak po týdnu mrazů naskočí motor skvěle. Když se na to vybodnu a je třeba v průměru +2 st. tak se tomu po týdnu zase tolik nechce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Prosinec 13, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2016 Uber smajlíků a dej fakta proti těm blbostem :lol: :palec: :prcprc: Same blbosti sem pisete!!! Kupis novu baterku a co ked aj ta sa po tyzdni vybije!!! :wallbash: Treba hladat pricinu co vybija baterku!!!! :palec: :palec: Mam aj druhe auto ktore pocas zimy vobec nejazdi a po 6mesiacoch ho nastartujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ondro2.0 Odesláno Prosinec 14, 2016 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2016 tak teraz neviem, lebo batéria je určite staršia a možno by sa hodila nová ale vŕta mi v hlave aj to odpojenie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dav82 Odesláno Prosinec 14, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2016 Jak už tu někdo psal, dost často se baterie při kratších cestách nestačí dobíjet. Kolega jezdí cca 2-3km do práce dieselem :wallbash: Přes léto v pohodě, ale jak začalo mrznout tak po pár dnech už nenastartoval. Tak začal jezdi 10km oklikou :loool: každopádně když je všechno v pořádku, tak týden stání v mrazu by neměl být problém. Firmy co prodávají autabaterie mívají tester, tak si můžeš nechat baterii otestovat. Osobně mám v autě lokátor s hlídáním stavu baterie a když klesne pod určitou mez, tak mi přijde SMS. Už mě to na horách zachránilo co po cca po 3 dnech co furt někdo štrachat ve věcech v autě mi přišla SMS a jen tak tak jsem nastartoval. fakt je, že jsem měl taky už starší baterii a nefunkční žhavičky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 14, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2016 PROCHY603 dal jasný návod.Není třeba dál rozvádět 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ondro2.0 Odesláno Prosinec 15, 2016 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2016 OK takže krátke zhrnutie: 1. batériu sa neoplatí vyberať ani pri týždňovom státí, ak je v poriadku musí naštartovať 2. pred kúpou novej preveriť či niečo nevybíja baterku tak? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ondro2.0 Odesláno Leden 7, 2017 Autor Sdílet Odesláno Leden 7, 2017 Dnes som demontoval bateriu a vyzerá to nejako takto. Neviem prečo je tam batéria z Forda, asi predchádzajúci majiteľ...Stačí pre 2.0i 52 Ah?Btw. prístup je podľa mňa oničom... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Leden 7, 2017 Sdílet Odesláno Leden 7, 2017 Na 2.0 je origo s kapacitou 60 Ah. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Leden 7, 2017 Sdílet Odesláno Leden 7, 2017 ondro2.0 Tvoje baterka je do Fordu a myslím, že má technologii Ca-Ca , tudíž vyžaduje vyšší napětí alternátoru pro plné nabití. To mohlo m.j. také vést k částečnému zkrácení její životnosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kittikit Odesláno Leden 8, 2017 Sdílet Odesláno Leden 8, 2017 Můžete poradit, jaká by měla být správně autobaterie na 1,9TDi? Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Leden 8, 2017 Sdílet Odesláno Leden 8, 2017 Jaká by měla být správná autobaterie na 1,9 TDi? Podej alespoň Info o motorizaci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 8, 2017 Sdílet Odesláno Leden 8, 2017 Pro 1.9 TDi se používají baterky 70-74Ah, takže buď od Exide, Banner nebo třeba od Varty silver dynamic. Dívej se i na startovací proud, čím větší ten start. proud bude tím líp :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Garrett Odesláno Leden 8, 2017 Sdílet Odesláno Leden 8, 2017 Jak píše Konny, konkrétně originál z výroby má kapacitu 72Ah 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blacktavia Odesláno Leden 12, 2017 Sdílet Odesláno Leden 12, 2017 Já to prostě před zimou vyndám, změřím voltmetrem a dám nabít. Případně doliju destilku a stříknu kontakty sprejem. Jestli je ta baterka už "načatá" a má nejlepší roky za sebou, se zjistí když ji připojíš na zátěž a budeš sledovat jestli klesá napětí nebo ho drží. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.