Přejít na obsah

Autobateria v zime

ondro2.0

Doporučené příspěvky

Zdravim, mám na skúsenejších členov otázku, ktorá sa týka autobatérie. Parkujem na parkovisku na sídlisku a teraz keď klesajú teploty pod nulu mám problém s autobatériou. Týždeň som autom nikde nebol a po týždni bola batéria vybitá tak že pri štartovaní sa štartér ani neotočil, dokonca svetlá v dverách nesvietili. Aká je vaša rada, oplatí sa vyberať autobatériu v prípade, že viem že napr. týždeň bude auto stáť? Alebo existuje iná alternatíva? dik za odpovede

Odkaz ke komentáři

Počítej se mnou - popíšeme ideální stav.

Klidový proud při parkování auta nechť je 30mA (0,03A), plně nabitý akumulátor nechť má kapacitu 60 Ah.

Tato kapacita je udávána při teplotě +20st.

Protože 60:0,03=2000 hodin, to je asi 80dní, který by ti plně nabitý a nový akumulátor mohl v ideálním případě vydržet.

Reálný akumulátor ale takové ideální parametry nemá - jednak není nikdy plně nabitý (a to především v zimě), jednak v mrazu se snižuje jeho kapacita a jednak trpí t.zv. samovybíjením

(udává se 1% úbytek za den).

Takže starý akumulátor, který má už podstatně zmenšenou kapacitu a který se v zimě nestačí ani dobít, klidně může být po týdnu KO.

Odkaz ke komentáři

Uber smajlíků a dej fakta proti těm blbostem

:lol: :palec: :prcprc:

Same blbosti sem pisete!!!

Kupis novu baterku a co ked aj ta sa po tyzdni vybije!!! :wallbash:

Treba hladat pricinu co vybija baterku!!!! :palec: :palec:

Mam aj druhe auto ktore pocas zimy vobec nejazdi a po 6mesiacoch ho nastartujem.

Odkaz ke komentáři

Jak už tu někdo psal, dost často se baterie při kratších cestách nestačí dobíjet. Kolega jezdí cca 2-3km do práce dieselem :wallbash:

Přes léto v pohodě, ale jak začalo mrznout tak po pár dnech už nenastartoval. Tak začal jezdi 10km oklikou :loool:

každopádně když je všechno v pořádku, tak týden stání v mrazu by neměl být problém. Firmy co prodávají autabaterie mívají tester, tak si můžeš nechat baterii otestovat.

Osobně mám v autě lokátor s hlídáním stavu baterie a když klesne pod určitou mez, tak mi přijde SMS. Už mě to na horách zachránilo co po cca po 3 dnech co furt někdo štrachat ve věcech v autě mi přišla SMS a jen tak tak jsem nastartoval. fakt je, že jsem měl taky už starší baterii a nefunkční žhavičky

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Zdravím vespolek chci se orientačně zeptat kolik by "koštovala" práce na výměně spojky u Octavia 1 1.8T 110kw 2001 díly bych měl komplet a pouze Praha bydlím v Nedvězí u Říčan díky moc za nabídky jsem sice vyučen ale nemám na to prostory a venku na ulici je to na prd...  spěchá!!!
    • Tak si po delší době odpovím sám. Třeba se někomu bude hodit. Po uvolnění zadní části plastového podběhu (3-5 samořezů, jako když se třeba čistí bordel který se za ním hromadí od prahu nahoru podél sloupku který se tam dostává odtokem z prostoru pod předním sklem) jsem zjistil, že dráty od bočního blinkru vedou prachsprostě odtokovou dírou do prostoru pod předním sklem (tam jak se pod mřížkou hromadí listí, jehličí apod.) a tam se napojují do silného svazku. Bohužel jsou jak pro levý tak pro pravý blinkr přerušené pár centimetrů od svazku. Až se dokopu tak na to napojím nové dráty k paticím blinkrů. Bohužel levá strana mřížky jde sundat jen po sundání stěrače a ten už několikrát odolal (odnesly to i stahováky). Na pravé straně mřížka jde lehce sundat, ale zase tam překáží box kabinového filtru (když ho odmontuju tak se musím připravit na problémy se starým těsněním...snad vyřeším silikonem?). Jo a to přerušení vypadá na hlodavce...mrchy. Takže to bude poměrně jebačka, ale snad to nějak časem dám. 🙂 
    • Hlasenie po 10 rokoch. Starstop vobec nefunguj, resp. za tych 10 rokov ani nefungoval, ziadne chybove hlasenia ale uz pri starte nemavam, vyriesilo sa to same. Spozornel som ale pri tejto sprave https://techsvet.cz/technologie/auto-s-vypnutym-start-stop-systemem-uz-neprojde-technickou-kontrolou/adammagy/
  • Vytvořit...