Přejít na obsah

egr

Doporučené příspěvky

zatim zaslepena jen ta hadička.

auto gdyž je studene ma zvuk skoro jako 2,5tdi V6 :smich:

trošičku lepe tahne do 2000 tisic ale fakt jen trošku, takova jako rychlejši odezva spiš, spotreba no zatim je to brzo ale možna šla o neco nahoru (určite je to dane tim že ji ted ne dam pokoj a šlapu za krk jako pubertak :lol:).

Odkaz ke komentáři

Mně teda spotřeba zůstala stejná....ted mám dlouhodobou 5,1. je fakt, že jezdím denně 60km po státní do práce, takže žádný město. :smich:

Tak ono to jako stačí ta hadička, ale kolikrát když nemáš vyčištěný ventil, tak to třeba špatně dolíhá a může tam jít nějakej bordel z výfuku, tak je lepší to zaslepit zespodu a je klid. :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

ja bych mel taky jeden dotaz procital jsem to tu a nejak jsem nedostal odpoved a tim padem bych mel 2 otazky...

mam doma nerezovou ZASLEPKU mezi potrubi od turba

a prvni otazka: 1. kdyz to zaslepim ... musim zaslepovat i potlakovou hadicku co vede do EGRu

(nahore) nebo nemusim... a staci jen mit zaslepenou hadici od turba

a druha otazka: 2. co na tuto upravu reknou na STK a ME ??

diky :)

Upraveno uživatelem spirus89
Odkaz ke komentáři

Hadičku pak zaslepovat nemusíš a EGR bude fakčit naprázdno,že bude otvírat, ale nepude tam ten bordel.Ale lepší je si myslím to zaslepit oboje, at se tam ten vzduch nemotá.

Na STk sem byl a nic nezjistil, pokud ti to auto neprolízá od shora až dolů,tak to musí projít jak nic. :)

A na emisích projdeš, hlavně to pořádně protáhni před emisama.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím všechny oktávíky! Nedávno jsem se taky stal hrdým majitelem OI, tak potichu pročítám tohle fórum a hledám inspiraci. Po důkladném studování jsem se dnes odhodlal k rozebrání a vyčištění egr ventilu, ale k mému "zklamání" jsem po sundání roury zjistil, že je krásně čistej :-D Budu se asi muset zeptat bývalého majitele, jestli ho někdy čistil, protože jinak vidím jako jedinou možnost údržby v podobě pravidelného sešlapování plynu k podlaze :-D Doufám, že takových příjemných překvapení mi Oktávka připraví ještě hodně a budu tu s vámi moct trávit spíš ten příjemnější čas než řešení problémů :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...

to blikání bude mít jinou příčinu nejčastěji to dělá brzdovej spínač

jinak EGR mám zaslepen dole i na hoře záslepky s klingeritu,dále mám odstavenou váhu vzduchu místo ní mám v konektoru 2ks v sérii zapojených diod BAV 21 a mám dodělaný relé s odporem kvůli lepším startům a auto jede normálně mám pocit že od spoda je to kapku živější než s váhou vzduchu ,startuje teplý a studený na brnknutí a spotřeba když jedu slušně dle předpisů tak se na těch 5l na 100km dostanu ale já jezdim dálky 5,5l na 100km a okolo komína s klimou 6l-6,5l na 100km

perlička už se mi povedla spotřeba dle pc 7.8l na 100km ale to sem jel úsek Vary - Přimda za 60minut :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

ahoj kluci mam OI rv 2001 81kw a nechal jsem si zaslepit a vypnout pres pc egr ventil a po kratke dobe mi auto zaclo bud behem jizdy ne moc ale zvysuji se otacky a pak to spadne dlouho nic a pak to zase udela. A nebo kdyz startuji tak mi to dele zhavy a pak to vyletne po nastartovani do vyssich otacek. V servisu co mi to delaly mi tam odpojily nejakou hadicku na vzduch nebo tak jsem to napojil jak to bylo predtim zvuk motoru se zlepsil ale auto si stale pridava. Muzete mi poradit.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Zdravím mám taky dotaz k EGR, pokud zavřu EGR záslepkou + odstraněním ovládací hadičky, nemusí se taky odstavit váha vzduchu ? Jedna z věcí co si na své OCT1 nejvíce cením je nízká spotřeba, nepůjde spotřeba nějak markantně nahoru ? V předchozích příspěvcích jsem četl že někomu ano někomu ne...logický rozum říká že objem nasávaných výfukových plynů se musí nahradit čerstvým vzduchem - víc vzduchu víc paliva ?? A taky jestli přestane palubní počítač ukazovat spotřebu po vypnutí EGR ? Nejsem žádný odborník tak mně prosím nekamenujte.. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...