Mezonek Odesláno Březen 26, 2021 Sdílet Odesláno Březen 26, 2021 Clovece, to uz jsem si taky vyzkousel ve stribrnakovi. A to mi tak neprijemne neprislo - asi proto, ze vidis co se deje a taky ze telo je zvykle na tohle prudke zpomaleni, pri couvani to je fakt nezvyk. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 28, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2021 První jarní očista. Od Vánoc nemyto. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mezonek Odesláno Březen 28, 2021 Sdílet Odesláno Březen 28, 2021 Vypada to porad dobre. Asi ty zadni skla dam taky do folie. Tmava je fajn 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 28, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 28, 2021 Pro mafiány 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Březen 29, 2021 Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 Tohle když mi udělal poprve Supík, tak jsem taky nejdřív seděl opařený, že jsem nové auto "pokřtil". To zabrždění byla taková rána, jako bych do něčeho vrazil :). To se o to auto moc nestaráš :). Už abys začal koukat po nějaké "vapce", když budeš teď baráčník. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mezonek Odesláno Březen 29, 2021 Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 Honzo, ja mel stejny pocit, kdyz mi u stribrnaka zasahlo hlidani pruhu - myslel sem, ze jsem vymetl skarpu a odrel kola.. 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 29, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 Honzo, bude fajn, že auta budu moci jednoduše vysávat pořádným vysavačem. Že bude jednodušší mytí. Nad vapkou přemýšlím. Mám tam ale dvě malá ale. Zaprvé, abych si neničil zámkovku. Nevím, jestli nekoupit nějaké lino a na to vždy najet? Jednorázově se moc neděje, ale dlouhodobě vidím, co to s dlažbou dělá. No a další věc, voda z řádu a minerály v ní. Na tohle by byla dobrá minimálně měkčená voda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 29, 2021 Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 Nic to s dlažbou neudělá, naopak ji to prospěje...Myslím tím tlak z wapky, PH neutrální chemie taky dlažbě neuškodí.Z dlouhodobého hlediska každá dlažba stárne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Březen 29, 2021 Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 Přesně tak, každá i sebe hezčí zámkovka prostě zhnusní, ať myješ auto nebo ne. Je to jenom probarvený beton ani ne moc do hloubky a povětrnostní vlivy a sluníčko jsou svině. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 29, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 Nejde o barvu, ale o potenciální vymývání podkladu a viděl jsem, jak to vypadá na myšce, kde jede jedno auto za druhým na stejným místě. Ty kostky doslova erodují v místě vapkování. A celé místo se propadá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 29, 2021 Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 Tak na myčce nemá wapka co dělat. Pokud se něco někde vymývá z podloží, je to špatně udělaný. Máme zamkovku 20 let 15 let na jednom místě meju wapkou auta a je stejná v celý ploše.. Tyhle obavy jsou fakt jalový..Navíc na některých myčkách se používá dost agresivní chemie, kterou doma mít nebudeš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 29, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 29, 2021 V Pardubicích u Globusu to furt předělávali. před vjezdem do klasické myšky vapkou předmývali auta a bylo to nesrovnatelné s klasickou myškou. Ale se jim to tam furt propadalo a ty zámkovky rozežraný za chvíli. Protože tam dobře myli, tak tam vždycky myly fronty a jedno auto za druhým. S Covidem je s nimi asi ámen. Ze současných aut tam ale už není mytého nic. I Mondeo jsem tam přestal mýt, protože kartáče. Na autě je prostě kartáč znát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 Jestli se jim to tam propadalo, tak si stojím za tím, že to je špatně udělaný. Nedodrželi technologický postup podloží.A že to bylo sežraný prisuzuji spíš tomu, že to v zimě brutálně solili jako tady v Liberci u Glóbusu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 tak tak, vodou štěrk nevyplavíš a rozežraná zámkovka je od soli v zimě...... stačí co napadá z podběhů a necháš to tam a časem problém......... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 30, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 A jak řešíte změkčení vody pro vapku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 Nijak máme, měkou vodu. Jinak znám jen jednoho člověka co si k tomu kupoval zařízení na výrobu demi vody. Ale ta cena je nesmysl. Ale to ty asi víš.Wapce to obzvlášť nevadí a když susis hadrem tak auto taky ok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 Přesně, mojí dlažbě vapka neškodí. A sůl se snažím okopávat ještě před příjezdem na dvůr na silnici :). S vodou to mám také jednoduché, ale to vysušení asi pomůže. Ono stejně ta tmavá auta jsou hned zaprášená ... . Zrovna koukám po nové vapce, abych si ji vybavil pěnovačem (nebo spíš, aby to už bylo ve výbavě), na starou to už nemá smysl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 Nebo staci auto po myti splachnout destovou vodou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 tmavou barvu musíš vždycky usušit, takže je jedno jaká je voda........ protože i měkká voda nechá po zaschnutí "kapky", když jí neutřeš........ honzo já doporučuju nilfisk a napěnovač co je v příslušenství k vapce stojí víš za co..... takže si neomezuj výběr tím, že koukáš aby to mělo ve výbavě......... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 Díky za info. Důležitým parametrem je u mě průtok a tlak ( mám vyhlídnutou se 180bar a 500l průtok) a samozřejmě co nejvíce AL dílů :). Samozřejmě nejradši bych chtěl s naftovým ohřevem, která už se dnes dá koupit za rozumné peníze, ale není místo :). Když potřebuji, zajedu ke švárovi a omyju si, co potřebuji :). až 100°C teplá voda je na odmašťování a přípravu spodku na konzervaci úplně parádní. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 Potvrzuji, máme v práci parní a to je bomba, není potřeba na špinavý kola od brzdového prachu ani žádná chemie.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eddie29 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 Ja si demi vodu doma vyrabim a raketa to teda neni, normalne jsem koupil filtr co byl treba v hornabchu na akvarijni potreby (denerle osmose asi za 1400kc) a normalne to mam pusteny do ibc nadrze a ,, odpadni vodu" mam do druhe becky a tou zalevam atd...Dnes uz jsou ty filtry cenove dost dostupne, akkrat je to porad cca 1:3 na jeden litr demi vody je 3l,, odpadni vody"Mam to pusteny treba pres vikend a udelam si cca 300l vody a to me staci na nekolik myti, protoze to pouzivam pouze na zaverecnej oplach a na to cloveku staci cca 20-40lHlavne kazdou plnou nadrz susicky vezmu a vyleju si ji tam taky, protoze to je v podstate destilka.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 Honzo jak jsou asi velky ty wapky s ohrevem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 Je to různé značka od značky, švagr ti má na europaletě. Odhaduji 100x80x100cm, a váží to možná 70kg. Takže fakt obřík :). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 30, 2021 Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 (upraveno) tak nějak to bude, naše je tuším 90x60x100 a to je plynová. Máme starší generaci, myslím, že je deset nebo 12 let stará https://www.karcher.cz/cz/professional/vysokotlake-cistice/stacionarni-vysokotlake-cistice/naftovy-plynovy-ohrev/hds-12-14-4-st-gas-12519020.html Upraveno Březen 30, 2021 uživatelem header009 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 30, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 30, 2021 před 4 hodinami, HONZAV1 napsal: Díky za info. Důležitým parametrem je u mě průtok a tlak ( mám vyhlídnutou se 180bar a 500l průtok) a samozřejmě co nejvíce AL dílů :). Samozřejmě nejradši bych chtěl s naftovým ohřevem, která už se dnes dá koupit za rozumné peníze, ale není místo :). Když potřebuji, zajedu ke švárovi a omyju si, co potřebuji :). až 100°C teplá voda je na odmašťování a přípravu spodku na konzervaci úplně parádní. Co to proboha stojí, takové monstrum? před 4 hodinami, krocan napsal: tmavou barvu musíš vždycky usušit, takže je jedno jaká je voda........ protože i měkká voda nechá po zaschnutí "kapky", když jí neutřeš........ honzo já doporučuju nilfisk a napěnovač co je v příslušenství k vapce stojí víš za co..... takže si neomezuj výběr tím, že koukáš aby to mělo ve výbavě......... Ono jak to na tom necháš zaschnout, tvrdou vodu, tak už to z laku nesundáš. Změkčenou ano, protože to se rozpustí vodou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Březen 31, 2021 Sdílet Odesláno Březen 31, 2021 tak když meju auto, obzvlᚍ tmavou barvu, tak ho utírám mikrovláknem, aby ty kapky prostě nezaschly, protože to prostě nechceš mít umytý auto a zaschnutý kapky...... takže když něco dělám, tak pořádně nebo vůbec. a jestli ho nechceš po mytí utírat, tak řešení je dešťovka jak psal Jirka, ale pro mě má být auto po mytí i usušený, protože pak na stejkající kapky/čůrky se chytá prach a vypadá to jak pochcaný, ale já sem na to pacient. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Březen 31, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 31, 2021 Po umytí auto utírám, ale ono to taky dokáže usychat dříve, než to stihneš utřít. Stačí, když trošku fouká. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 31, 2021 Sdílet Odesláno Březen 31, 2021 Základ je nemýt auto na slunci ani když je rozpálené. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Březen 31, 2021 Sdílet Odesláno Březen 31, 2021 Auto meju vetsinou rano nebo vecer, kdyz nefouka, neprazi... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.