Šimi Odesláno Červenec 24, 2019 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2019 Zdravim, po dlouhem hledani jsem si minuly tyden privezl O1 1.8t a po par dnech jsem si vsiml, ze mi chybi olej a voda. Oboji jsem dopnil, olej se zatim neztraci, ale voda extremne. Doleju nadrzku a po 30km mam pulku vody. Nadrzka se mi zda dost prehrata. Ma nekdo podobne zkusenosti ? Bojim se aby to neni tesneni nebo hlava..nerad bych ted resil vraceni.. Za kazdy nazor diky:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marek16 Odesláno Červenec 24, 2019 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2019 když na to šlápneš na místě, valí se ti z výfuku bílá pára? Máš pěnu/emulzi v oleji? Teče to někde viditelně po motoru/vedení vody/u chladiče (narůžovělý místa nebo přímo voda)? Máš vodu pod autem když to protúruješ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rusty333 Odesláno Červenec 24, 2019 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2019 (upraveno) Pokud bylo málo i oleje tak pravděpodobně voda do oleje nejde a bude to utíkat ven z motoru > může to být vodní pumpa nebo netěsnost kdekoli ve vedení. U mojí o2 se mi taky ztrácela voda a byla to rozežraná expanzka, na první pohled se nezdálo že by byla děravá... ale ona byla... na dvou místech. Po zahřátí z tama prskala voda, viz foto. https://drive.google.com/open?id=1-SEYnK5dz2ZAz3anlxP0bintipZ6fpv2 Upraveno Červenec 24, 2019 uživatelem rusty333 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Šimi Odesláno Červenec 27, 2019 Autor Sdílet Odesláno Červenec 27, 2019 Tak jsem potestoval. Když na to šlápnu, z výfuku se nic nevalí. Mám pěnu ve vode a nádržka na vodu vyloženě vaří vodu, úplně bublá. Po zastavení kape voda vpředu u levého kola, prišlo mi jako na místě pod baterkou, mezi turbem a baterkou cca. Jinak jsem koukal na víčka od vody a od oleje a obě jsou čistá. Tak nevím.. Mechanik mi řekl, že by bylo nejlepší to vrátit, protože by to chtělo udělat celou hlavu. Takže radost nemám, vůbec nevím co si počít 😕 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Červenec 27, 2019 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2019 Pod baterkou je kohout na chladiči,není otevřený? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OIKroutibrk Odesláno Červenec 28, 2019 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2019 Ted jsem resil taky unik vody, v podstate zmizela vsechna voda z expanzky, ale aniz by se auto pohnulo. Kazdopadne, mel jsem prasklou plastovou prirubu na motoru kde je napojen chladici okruh... Cca vedle baterie/vz.filtru. mechos to zaboha nemohl najit, byla to vlasecnicova prasklinka. Takze pokud muzes, zvednout, ofoukat a koukat kde to tece. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Červenec 29, 2019 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2019 Tu přírubu jsem měl taky prasklou. Nešlo to vidět ani po demontáži, takže zkusil bych vyměnit tak či tak. Při jednom jsem vyměnil i hadici 1J0121096BS. Když už bys to dělal, tak tím, že budeš mít dole přírubu budeš mít prostor i pro výměnu této hadice a pro zichr bych to udělal rovnou 🙂 Nezapomeň i na O kroužek - N90365302 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Červenec 30, 2019 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2019 Tak hledám,kde to teče. Otevřít kapotu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Šimi Odesláno Srpen 5, 2019 Autor Sdílet Odesláno Srpen 5, 2019 Supr, tak se na to dnes podívám a pak podám info, díky ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Šimi Odesláno Srpen 25, 2019 Autor Sdílet Odesláno Srpen 25, 2019 Tak jsem se k tomu po delší době dostal. Teče to opravdu taky v té přírubě u motoru. Ale, za boha se tam nemůžu dostat ! Má někdo nějaký návod, co všechno sundat a jak tu přírubu sundat ? Já si původně myslel, že to teče z napojení hadice na tu přírubu, ale po ní to jen stékalo.. ta prasklinka je někde blíže k motoru, tedy.. prasklina ! Teče to vydatně. Měl jsem sundanou baterku a sundané víko od filtru, ale pořád jsem se k tomu nemohl moc dobře dostat.. jde to nějak lépe ? Popřípadě jak je ta příruba chycená k motoru ? Nejsem žádný mechanik, jen malý snaživec. Má někdo přesný "kod" té příruby ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Srpen 26, 2019 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2019 Kód je 06A121132AP a příruba drží na dvou šroubech, viz foto. Moc si už nepamatuju, co vše jsem sundaval, ale řekl bych tak maximálně baterku a filtr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Šimi Odesláno Srpen 28, 2019 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2019 Díky moc ! Přírubu jsem koupil, vyměnil a zdá se, že se problém vyřešil. Ale zatím jsem neměl čas to pořádně projet a vyzkoušet. Nicméně nechápu, jak jste mohli vyměnit tu plastovou svorku u čidla. Za boha jsem ji tam nemohl narvat, až mi nakonec zůstala v ruce na kousky, tak jsem tam narval jinou co jsem našel, ale není to asi ono a netěsní to na stopro. Snad ji seženu někde na vrakovišti. Teď už jen otestovat tlaky motoru a pokud budou ok, snad se bude blýskat na lepší časy a autíko chvilku vydrží. Všem díky za pomoc ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Srpen 29, 2019 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2019 Ta pojistka tam de téměř sama dáš čidlo nový těsnění to starý nezapomenout vyndat a pak lehce zatlačim na čidlo a dam pojistku Leč je tu možnost že pokud si dával novou přírubu a je to náká druhovýroba tak se něco nepovedlo Ja bych to sundal a pobádal kde je chyba 👍 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.