Jump to content

Úpravy a čipování 1.6 55Kw

Recommended Posts

před 2 hodinami, Tavi napsal:

Od Metabondu mě odrazujou už jenom ty reklamy.
Zázračná voda do motoru co z totální vraždy spraví tichounký šicí stroj.
Použil jsem aditivum do oleje jenom jednou a to STP. Hustý jako med, je možný že to motor utišilo, ale na náhražky a aditiva se nedá jezdit, to platí jak o oleji tak benzínu.
Musím ale říct, že Millers 5W40 co jsem používal, tomu motoru asi moc neprospěl.
Motor jezdil na Castrol 10W40 a byl výrazně tišší, a co se týče vnitřku motoru tak byl čistý. Teď pod víkem všechno ztmavlo a nahoře na víku jsou vidět počátky karbonizace. Možná je to stylem jízdy, ale rozhodně to za studena nehuntuju. Naopak, nemám vůbec zadělanou klapku a nezaznamenávám olejový šlem a výpary z odlučovače ve filtrboxu. Tenhle rok zpět k Castrolu.

Takových zázračných prostředků jako je Metabond už tu od 90tek bylo dost a jak rychle se  ukázaly, tak rychle to zmizely. 5w40 ač je u AEE v mazacím plánu, nemá v motoru co dělat. Minimálně 10w40 a člověk, který jezdí ostřeji - hlavně přes léto, tak 10w50. Ten litinový blok dost peče a už i při krátký zátěži žene teplotu oleje dost vysoko. Už jen kvůli svodům, který jsou hned namáčklý před blokem motoru. Jinak jak už jsem psal, dávám Millers 10w50 Motorsport cfs nt+ a naprostá spokojenost a krásně čistý motor.

Edited by jedlis
před 32 minutami, jedlis napsal:

Takových zázračných prostředků jako je Metabond už tu od 90tek bylo dost a jak rychle se  ukázaly, tak rychle to zmizely. 5w40 ač je u AEE v mazacím plánu, nemá v motoru co dělat. Minimálně 10w40 a člověk, který jezdí ostřeji - hlavně přes léto, tak 10w50. Ten litinový blok dost peče a už i při krátký zátěži žene teplotu oleje dost vysoko. Už jen kvůli svodům, který jsou hned namáčklý před blokem motoru. Jinak jak už jsem psal, dávám Millers 10w50 Motorsport cfs nt+ a naprostá spokojenost a krásně čistý motor.

To s tím pečením jsem zaznamenal taky. Říkal jsem si, že s 5w bude mít motor menší třecí odpor, tudíž míň hřát, ale i při normální jízdě zapíná sahara a po zastavení dochlazuje každou jízdu. A to to vůbec drtím, jedu piánko.
Může to být taky tím, že jsem si tam hlava nalil G13 a teď mám chladič ucpanej šlemem. Ale expanzka je čistá. Jako placebo řešení zvažuju větší chladič z 74/75kW, možná hliníkový.
Znepokojila mě zpráva při vypouštění oleje, že se "nějak divně leskne". Což se oslím můstkem vracím na to co řekl Igor - špony v oleji nemají co dělat a když se tam vyskytují, filtr to fakt nezachrání.

Edited by Tavi
  • 2 months later...

Čau kluci, motor 1.6 55k Octavia 1

mám dotaz mám VAG jak se s ním dá upravit mapa v jednotce? Vím že kámoš před X lety si s tím citoval. Ale netuším jak se to s tím dělá. 

Pak mám dotaz není to sem , ale mohli by stě mě nasměrovat? Můj budoucí švagr chce vyřadit imo na Octavii 2  1.6 FSI . Děkuji za všechny rady 👍🙂

Před hodinou, Trousil napsal:

mám dotaz mám VAG jak se s ním dá upravit mapa v jednotce? Vím že kámoš před X lety si s tím citoval. Ale netuším jak se to s tím dělá. 

Pak mám dotaz není to sem , ale mohli by stě mě nasměrovat? Můj budoucí švagr chce vyřadit imo na Octavii 2  1.6 FSI . Děkuji za všechny rady 👍🙂

VAG obecně neslouží k úpravě map v jednotkách, na to jsou jiný SW to je věc první a za druhý se u starších jednotek jako je třeba právě Octavia 1.6 55 kW (AEE) apod jednotky pájí, protože přehrát SW nejde ..

Jinak

Před hodinou, Trousil napsal:

Děkuji za Octavii 1 

A ví někdo o tom imo na Octavii 2 ? Díky