metwe Odesláno Listopad 22, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2023 Chlapi,jak bude chodit motor,když odpojím čidlo teploty chladící kapaliny?Před rokem mi začly kolísat volnoběžné otáčky,tak jsem dal nové čidlo a vše ok,po roce ten samý problém,tak jsem dal nové čidlo vše ok a po třech týdnech opět,což už není normální.Tak že to začnu nějak řešit a napadlo mě prozatím čidlo odpojit,ale otázka,jak bude šlapat motor bez čidla??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 22, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2023 Naprd nebude info o teplotě motoru a bude vyší spotřeba Co zkusit vyčistit a nastavit klapku A pokud to nepomúže odpoj dole na servu čidlo tlaku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Listopad 22, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2023 K tomu čidlu , je potřeba vypinovat svorkovnici čidla teploty vody a vyčistit piny bývá to zoxidovaný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 22, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2023 V klapce problém nevidím,vždy po výměně čidla je vše ok,ale za poslední tři roky je to čtvrté čidlo 🙈Vždy vydrželo rok až rok a půl.Ale teď začlo blbnout po třech týdnech od výměny,ty tři týdny vše naprosto ok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 22, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2023 Ty cidla teploty, to je jeden velky pruser, nic totiz nevydrzi. U me 1.6/74kw jsem za 16 let menil asi 15 cidel. Zkousel jsem ruzne znacky a vzdy vydrzelo max. 2 roky, nekdy jen par mesicu nebo bylo hned z vyroby spatne. Posledni cidlo mam koupene primo ve Skoda salonu za dardu penez a to funguje uz asi rok, tak snad vydrzi dlouho 😉 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 22, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2023 Ze zoufalství jsem koupil čidlo ve škodovce,1200 korun,jsem myslel,že mi jebne 🤦Vydrželo rok a půl 😅 Před třemi týdny jsem měnil,dnes po třech týdnech ráno cestou do práce si otáčky dělaly,co chtěly ...Cesta z práce,motor šlapal,jak hodinky,já už fakt nevím 🤷🤣🤣🤣 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 22, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2023 Ja jsem dostal ve Skodovce slevu, ale i tak jsem platil neco pres 1000,-. Tobe ted blbne sporadicky, ale bude se to zhorsovat. Jakou znacku pouzit netusim. Mel jsem Bosch, Hella, Skoda z normalni mototechny a pak nejaky obyc levny znacky a nic nevydrzelo dlouho... 😱 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 22, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2023 Teď mám Hellu,nevypadá to růžově🫣 Jen nevím,jestli je to opravdu těma čidlama,nebo nějakou závadou na autě,to je to nejhorší 😳 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 22, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2023 Rekl bych, ze tema cidlama. Co by mohlo byt v aute za zavadu, ktera by likvidovala cidla...? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Listopad 23, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 Já bych se už asi zaměřil na ten konektor a vnitřní korozi/oxidaci. Vždy, když se čidlo vymění, hne se jím a může se opět utvořit propoj. Takže bych nejprve toto udělal a až následně měnil čidlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 23, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 Já zkoušel čidlo několikrát odpojit,připojit,prostříkal jsem sprejem na kontakty a nic.Dal jsem nové čidlo,na poprvé připojil a vše ok.Včera jsem o tom mluvil s dvouma automechanikama,co jsou opravdu machři a nikdy se prý s ničím takovým nesetkali 🤷Zajímavé je,že originál čidlo mi tam vydrželo devatenáct let 🤷 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Listopad 23, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 No tak až to bude blbnout tak jdi zakvrdlat konektorem na čidle . Když to přestane tak tam hledej problém. Tohle jsem psal.....někdy v noci. Koukám že to neodešlo . Sprej na kontakty je prevence ten nic neopraví . Oxidace se musí odstranit mechanicky . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 23, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 Co bych ještě mohl když tak zkusit,zajet do škodovky a nechat vyměnit konektor,to už mě taky napadlo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Listopad 23, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 Loni jsem řešil u jiného auta klakson. Pořád nešel, nešel ani s jiným 100% funkčním, tak už jsem zvažoval externí tlačítko. Fakt jsem to důkladně mechanicky očistil a zakonzervoval a pak se to rozešlo (stejné s motorkem ostřikovače). Po půl roce opět bez funkce, pomohlo přepinování. Teoreticky to může být podobné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Listopad 23, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 Diagnostika neukázala nič? Myslím kontrola teploty pri postupnom ohreve motora. Ináč kolísanie otáčok môže spôsobiť viac vecí ešte aj diera na výfuku. Ja som mal dierku medzi stredným a zadným dielom a na križovatke si mysleli ostatný že chcem vystreliť prvý na semafore tak behali otáčky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 23, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 Zkusils odpojit dole na servu to čidlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 23, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 A co s tím má společného čidlo na servu?O tom jsem nikdy nic neslyšel,tak že poslouchám 😅 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Listopad 23, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 Čidlo na servu sleduje tlak, který dává čerpadlo. P5i zatížení je vyšší a tím musí dát info ŘJ, aby přidala možná plyn, možná bohatost - netuším, každopádně něco, aby neměl motor tendenci hlavně při volnoběhu zdechávat. Má to většina moderních aut s mechanickým servem a taky dost často praskne a vystříká tudy olej ze serva ... . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Listopad 23, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 Pokiaľ viem tak na serve žiadne čidlo nie je na aee 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 23, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 já taky netušil a už vim co to dovede u mě sem to hledal rok u kolegy co ma 75kw už sem šel skoro na jisto jestli má AEE to čidlo netušim na felicii vim že neni https://www.club-opel.cz/viewtopic.php?f=150&t=276 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 23, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2023 Já myslím,že AEE to nemá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 27, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 27, 2023 Kazdopadne s novým čidlem to po dvou týdnech jednou zablblo a zas to šlape jak hodinky už týden.Tak že pokud se to bude opakovat,nechám ještě vyměnit konektor,dal už opravdu nevím 🤷 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Listopad 27, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2023 Moja ovečka je už staršia pani už cez 360tis a sem tam sa stane že zastanem na semafore a začnú behať otáčky a keď naskočí zelená tak motor zhasne takže už to robím tak že akonáhle začne poskakovať od cca 400-1500 tak vypnem , zapnem na kontrolky pár sekúnd počkám a štart a otáčky už drží v pohode spraví to možno raz za 500 alebo 1000 km . Robilo to častejšie keď lambda sonda bola na svojom mieste ale už pár rokov ju mám nad nápravou za motorom tak to robí oveľa menej. Teplotný snímač už má možno aj 10 rokov 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 27, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 27, 2023 Já jsem si ještě všiml toho,že vždy,když to zaslobí,tak před startem když zapnu klíček do první polohy,tak to vždy dost dlouho vrčí,když opět otočím do pozice nula a zapnu znovu a zavrčí to krátce,je to ok.To by asi nějakou spojitost mít mohlo 🤷 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Listopad 27, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2023 Tak to neviem. Nerobí to v kuse len sem tam. Oproti fabii to tlačí benzín dlhšie a chytá hneď na prvú otačku motora s tým problém nemám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 27, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 27, 2023 Já už jsem taky bezradný.Nove čidlo je tam asi měsíc a od té doby to udělalo dvakrát,jinak otáčky drží a chodí plynule,úplně ukázkově.Kdyz to zablblo naposled a otáčky byly hrozně nízké,zkoušel jsem pohybat konektorem a kabelama k čidlu,vůbec žádná reakce.Vypnul jsem motor,znovu nastartoval a vše ok 🙈 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Listopad 27, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2023 Presne vypnúť zapnúť a ide sa ďalej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
metwe Odesláno Listopad 27, 2023 Autor Sdílet Odesláno Listopad 27, 2023 No,ale to není řešení 🤣🤣 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Listopad 28, 2023 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2023 Skus odporovou drahu tý klapky potřít diavou - leštěnka na nábytek https://www.club-opel.cz/viewtopic.php?f=152&t=273 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.