Přejít na obsah

Konnyho stokoňová 1.6

Doporučené příspěvky

Protože bylo dneska pěkně a měl jsem chuť něco dělat, tak jsem se pustil do natírání zadních bubnů a vyčistil jsem a opravil pravý podběh u předního blatníku (druhou stranu udělám zítra nebo příští týden) :lol: . Jinak příští rok budu muset udělat kompletní renovaci těch podběhů (tzn. sundání blatníků a ošetření i nosníků, protože už začínají taky chytat lišku) :lool:

post-107-1313867690_thumb.jpgpost-107-1313867705_thumb.jpg

post-107-1313867723_thumb.jpgpost-107-1313867824_thumb.jpg

post-107-1313867743_thumb.jpgpost-107-1313867764_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky, jinak jsem použil zinko-hliníkový sprej (je takový hustý a perfektně dorovnal vrstvu obroušeného laku a myslím si, že na čistý obroušený plech bude dobrý i jako antikorozní úprava) a jako barvu jsem použil sprej Motip se stejným odstínem co mám na autě. Výsledek je takový, že pokud člověk o tom neví, že se v tom místě něco opravovalo, tak nic nepozná :D

post-107-1314560481_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

no prave se divam, ze na ty ridicovy strane si toho brousil dost a ze to neni skoro poznat. jelikoz mam na aute zasterky a i kdyz to posledni cca 3 roky cistim, tak mi zacina kvest levy blatnik trochu, protoze se ve skodovce nejak nepovedl a ta dira pro odtok vody je spatne a zustava tam vzdy trochu vody. takze jestli nepujde auto na jaro z domu, tak s tim budu muset taky neco udelat...

Odkaz ke komentáři

Poznat to opravdu skoro není, jinak stačilo dát 2 vrstvy toho zinko-hlinikovýho spreje a ta vybroušená vrstva se téměř dorovnala s tím zůstávajícím lakem. Teď to ještě trochu přeleštím voskem a mělo by to být OK. Co se týká té koroze, tak pokud si octu necháš, tak na to ten příští rok určitě mrkni, než se to rozjede víc... Já jsem to teď opravil jak to šlo, ale příští rok půjdou blatníky dolů a pořádně se ta rez z těch blatníků vybrousí i zevnitř a ošetří se i nosníky, když už, tak pořádně :D

Odkaz ke komentáři

Díky, já jsem s tím sprejem pracoval poprvé, ale dělá se sním opravdu dobře a vypadá, že i něco vydrží. Před cca 7 lety jsem natíral garážovou plechovou střechu barvou s příměsí hliníku. Dodnes střecha nejeví žádné známky rezivění (před natíráním jsem rezavé fleky obrousil na čistý plech) a tak si myslím, že i tento sprej bude dobrý a jak jsi napsal, snese i dost vysoký teploty :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Dnes jsem si na octě udělal takovou maličkost, ale hrozně se mi to líbí a jsem s výsledkem maximálně spokojenej :palec:

PS: inspiraci jsem našel u Deka a Emiiilia, čímž jim děkuji :)

post-107-0-66860600-1319303575_thumb.jpg

Jinak jsem zvolil nedestruktivní způsob úpravy (tzn. nedělal jsem do patice dírku na protažení káblíku a ani jsem káblík nepájel k napájecímu drátu co jde do světla) a udělal jsem to takto:

post-107-0-24545600-1319303655_thumb.jpgpost-107-0-02572900-1319303683_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky ;) , nechtělo se mi vrtat dírku do toho držáku žárovek a tak jsem to vymyslel tak, že v případě potřeby např. před STK jednoduše odpojím ten káblík nebo vytáhnu rovnou celou žárovku i s káblíkem a nahradím původní žárovkou s tím, že nikdo nic nepozná, že by se nějaká taková úprava dělala :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...