Přejít na obsah

Konnyho stokoňová 1.6

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

Včera proběhla výměna termostatu + výměna chladící kapaliny. Dneska mám za sebou 80 km jízdu a hurá, ručička konečně nepadá a drží se jak klíště na 90°C. Další poznatek je, že spotřeba na té 80 km trase klesla asi o 0,4L a voda se i rychleji ohřívá (po 1 km už měla 50°C), takže jsem z opravy nadmíru spokojenej :blink:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Během října octula dostala nový olej + filtry, novou vzduch. zadici co vede ze vzduch. filtru do klapky (náhrada za origo. od topranu) později začala zlobit za studena, tzn. dusila se a zdechala. Zajel jsem tady k mechanikovi, ten vyměnil čidlo teploty chlad. kapaliny a vyčistil škrtící klapku, ale už ji nemohl nastavit (na VAGu házela chyby = špatný potenciometr). Tak jsem tedy minulý týden pořídil novou origo. klapku Siemens a při montáži se zjistilo, že nové čidlo chl. kap. je vadné (po zahřátí na VAGu ukazovalo 128°C, což je blbost), takže opět nové čidlo a už je to lepší, auto nezdechá a nedusí se, ale půjdu ještě tento nebo příští týden měnit těsnění sání (to co je na parozích, tzn. spodní a horní), protože to vypadá, že na jednom válci si to přisává falešný vzduch. Je toho během jednoho měsíce celkem dost, ale pak už by měla octa zase jezdit tak jak má :D

post-107-1289420043_thumb.jpg

post-107-1289420055_thumb.jpg

post-107-1289420067_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak jsou tu další novinky, protože octa poslední dobou začala papat olej a za posledních 1500 km ho doslova žrala (1,5 litru) tak byly 2 varianty opravy, 1 varianta byla výměna gufer na ventilech a 2 varianta byla gufera + výměna pístních a stíracích kroužků. Zvolil jsem tu první (levnější) variantu a tak se mi octa ve středu vrátila opravená a tak budu doufat, že už to bude dobrý, ale kamarád co mi to dělal říkal, že z 90% to už olej žrát nebude... :P . Jinak mi ukazoval původní gufera a ty byly tak tvrdý, že se nedaly prstama vůbec zmáčknout, takže se měnily gufera, těsnění pod hlavou, těsnění pod výfuk (byl prasklý na 2 části) a měl jsem špatný těsnění na sání (co je dole na parozích), tak to při skládání podmázl silikonem a tím zmizely problémy s volnoběžnými otáčkami za studena (už si nepřisává falešný vzduch), takže octa si teď jen hezky přede blahem ;)

Tady máte nějaký foto, který kamoš pořídil při práci (jinak sorry za kvalitu, fotil to mobilem :lool: )

post-107-1290894060_thumb.jpg

post-107-1290894072_thumb.jpg

post-107-1290894086_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Ať ti to šlape chlape :lool: doufám že to nebude žrát už olej a stačila opravdu ta gufera. Také mě čeká pár výměn těsnění, na paroží a asi kolem svodu na motoru :P

Taky bych chtel tak cistou skrtici klapku :D ale ty penize za novou :/ :( a doufam ze problem s olejem se jiz vyresil ;)

Díky chlapi, snad už to bude dobrý :smich: , jinak to těsnění na paroží se mělo taky měnit, ale zrovna ho neměli v prodejně, kde se braly ty gufera apod. na skladě, tak to podmázl silikonem a plní to stejnou funkci, jako by tam bylo nový těsnění :palec: . Co se týká klapky, zatím je čistá a hlavně plní svou funkci na 100%, tak doufám, že mi dalších 200 000 km vydrží ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak jsou tu další novinky, dneska se octula vrátila ze servisu, kde se měnili pístní kroužky, protože motor i po výměně gufer pořád žral olej (1,5 litru/1000km). Po rozdělání motoru zjistili, že jsou zapečený stírací kroužky, takže se provedla výměna pístních a stíracích kroužků (použily se origo prvovýroba Kolbenschmidt), tak snad už bude klid. Byl jsem poučen, že než si kroužky sednou (to bude trvat několik tisíc kilometrů), tak motor bude stále žrát olej, ale neměl by už v takovým množství :D

Dále musím poděkovat členu MiR, který mi sehnal originální olej do převodovky, takže příští týden se bude měnit i tento olej :palec:

Jinak menší shrnutí co jsem od října měnil a prováděl na octě:

- pořízený ledky od superfattyho (nyní svítím ledkama v předních světlech, SPZ, vnitřní osvětlení, schránka spolujezdce)

- nová škrtící klapka

- nová hadice sání

- 2x čidlo na teplotu chladící kapaliny

- termostat + nová chladící kapalina

- výměna oleje

- výměna gufer na ventilech + s tím spojené těsnění pod hlavou apod.

- výměna pístních kroužků + opět těsnění pod hlavou apod.

- plánovaná výměna oleje v převodovce

post-107-1292873741_thumb.jpg

post-107-1292873753_thumb.jpg

post-107-1292873766_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj Mišo, tak dneska auto stálo celou směnu venku (-9°C) a musím říct, že řazení se opravdu zlepšilo, když to srovnám s předchozím olejem (Mogul), tak jde lehčeji řadit a i synchrony mají méně práci než když tam byl ten Mogul, takže za mě pozitivní + :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...