štípa Odesláno Březen 8 Sdílet Odesláno Březen 8 Našel jsem si v příručce pro Octavii 1 že má být vůle / mezera mezi pákou na brzdovém třmenu a dorazem cca 2-3 mm (součtem levá + pravá strana), mechanik mi tvrdí, že to má být na doraz. Po výměně lanovodů a jednoho třmenu ( P ) + výměně brzdovky mi teď na vyměněné straně ( P ) kotouč hodně hřeje, - prsty na tom neudržím, sdruhá strana vzadu hřeje míň ( před opravou bývala studená) ,přední kotouče jsou jen vlažný. Prý je to s tou ručkou OK- dokud se z toho nekouří. To se mi nezdá. Že by mohl být problem s ABS. Máte někdo zkušenost? Díky! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Březen 8 Sdílet Odesláno Březen 8 Problém může být lanovod , přesto že je vyměněný . Nebo hliníková trubka kterou vede lanko . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VenousekVesely Odesláno Březen 9 Sdílet Odesláno Březen 9 (upraveno) Ahoj, no tak vyměň mechanika. " Vše je O.K., dokud se z toho nekouří! No tvl!!". Kotouče musí být přeci studené, zahřívají se bržděním a jízdou se chladí ne. Špatně seřízená ruční brzda, jak píše kolega výše, projít lanovody. Kotouče a desky jsi měnil??? A ještě se zeptám jak jste měnili brzdovou kapalinu??? Natlakoval potom čerpadlo ABS přes VAG??? Upraveno Březen 9 uživatelem VenousekVesely 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štípa Odesláno Březen 9 Autor Sdílet Odesláno Březen 9 Díky za vaše názory, kotouče a desky jsou 2 roky nové, teď ( poté , co se na pravé straně po krátké, rychlé jízdě opravdu kouřilo, smrdělo to fest a byl teplý i celý AL disk ) se měnily lanovody a 1 brzdič, vyměněna kapalina + odvzdušněno přes přístroj BOSCH - to dělá běžně a věřím, že profesionálně. Tak nevím, mechanik je jinak výbornej, jdu tam znovu, uvidíme, chybička se mohla vloudit, .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štípa Odesláno Březen 14 Autor Sdílet Odesláno Březen 14 PO revizi ( nastaveny 2 mm vůle mezi pákou na lanku a dorazem na brzdiči + povolení ručky nastavovací maticí) a kontrole na brzdové stolici na STK je vše jakoby OK, stolice neukazuje odpor zadních kol , nicméně pravé zadní kolo pořád hřeje ze všech 4 kol nejvíce ( výrazně) , i když už ne jako dřív., za 5 minut vychladne. Budu sledovat, uvidím. Zkusím pojistku ABS. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VenousekVesely Odesláno Březen 15 Sdílet Odesláno Březen 15 Děkujeme za info, ale to je tedy divný. A nemůže být třeba špatné ložisko když to pořád hřeje??? Ale nevím jen úvaha. Nic jiného tam přece už není. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Březen 15 Sdílet Odesláno Březen 15 Když se tedy auto zvedne, kolo se točí bez toho, aniž by dřela brzda? Pokud ne, je vše uvolněno, jak popsáno, zkoušel někdo povolit odvzdušňovák? Pokud ne, vyzkoušet, jestli se brzda uvolní. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štípa Odesláno Březen 16 Autor Sdílet Odesláno Březen 16 PZ kolo se točí hůř- po roztočení nohou se asi za 3 otáčky zastaví. Otázkou je - jak píšou i přispivatelé - je to brzdou nebo ložiskem? Jak to poznám? Zvuky to nevydává a nezdá se mě, že by byl kotouč tak teplý ( po 4 km jízdy 56 st. C) a střed kola byl jen vlažný - 27 st. C. Dám jinému mechanikovi...více očí více vidí. Odvzdušňovák se asi nezkoušel - jaká je teorie? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štípa Odesláno Březen 16 Autor Sdílet Odesláno Březen 16 ... a jednou se stalo, že byl horký LZ kotouč a PZ jen teplý - otočilo se to - to mě rozum nebere.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Březen 17 Sdílet Odesláno Březen 17 Podle toho kde se to víc hřeje. Jak jsi psal střed je chladnější- vada brzdy . Odvzdušňovák - pokud z něj po povolení odstříkne , zůstává tlak v brzdiči - většinou vadná hadička u nápravy nebo trubkohadice na nápravě. Problém váznoucích brzd může být i nevyměněný plech mezi držákem a destičkama , neupravené destičky- bez vůle. A dost často, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Březen 17 Sdílet Odesláno Březen 17 A dost často, váznoucí čepy v držáku brzdiče , nebo vadný držák- vydřené díry pro čepy . Najdi si uživatele Pavel 71 v jeho příspěvcích odkaz na jeho stránky Opel club , má tam zpracované návody . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štípa Odesláno Březen 17 Autor Sdílet Odesláno Březen 17 Děkuji všem za podnětné názory, zkušenosti , rady. Zkusím je předat mechanikovi - i když z toho někdy bývají nerudní....Po vyřešení napíšu výsledek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štípa Odesláno Duben 10 Autor Sdílet Odesláno Duben 10 Předal jsem problém druhému mechanikovi ( profík) - nicméně po 3 dnech to vzdal. V hydraulice to prý není, jak se třmen připevní na místo, tak to přestane chodit. Držák, čepy, vše OK. Nejdřív byl jakože problem , že se nehýbal pístek v novém třmenu - ale je levotočivý, což je prý nezvyklé - ale chodí ( když se točí správným směrem). Takže snad nějaká deformace - čep, náprava ... ještě zkusím třetího mechanika.... Je to divný - těsně před výměnou lanovodů a třmenu to chodilo OK... Dám vědět 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Duben 10 Sdílet Odesláno Duben 10 Sundat třmen , vyjmout čepy , přišroubovat ke třmenu a změřit rovnoběžnost , třmen mohl být špatně opracován , mohl spadnout , mohl být špatně montován . Pokud ok změřit za pomocí kulatiny rovnoběžnost vývrtů pro čepy v držáku . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štípa Odesláno Duben 16 Autor Sdílet Odesláno Duben 16 Díky za radu, předal jsem ji třetímu mechanikovi, zvedl auto, kola se prý točí normálně, třmeny, destičky chidí, vše OK. Nicméně se to vzadu pořád moc hřeje hřeje. Projel jsem to a párkrát tvrdě zabrzdil a po dojetí ke garáži byly zadní kotouče hodně horký a přední jen vlažný. Že by zadní brzdy brzdily víc než ty přední? Uvidím, budu s tím nějakou dobu jezdit, třeba se to vystříbří.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štípa Odesláno před 15 hodinami Autor Sdílet Odesláno před 15 hodinami Jestli to nemůže být v Rozdělovači brzdného tlaku ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno před 7 hodinami Sdílet Odesláno před 7 hodinami Přijeď, prohodíme si brzdy a odzkoušíme to . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.