miklisek Odesláno Únor 17, 2011 Autor Sdílet Odesláno Únor 17, 2011 Tak dnes dostalo AEEčko nová ložiska předních kol zn.FAG. Opravář na tom dost "cvičil", bylo to vše zarezlý a zakouslý do sebe. A to měl předek už za ty dva roky, co k němu jezdím, dvakrát rozdělanej (kromě poloos tedy). Sůl je svinstvo. Jede to tiše, bez cvakání a klepání, brzdí to bez vibrací volantu (při intenzívnějším brzdění z vysokých rychlostí se to dělo poslední půlrok), pa-rá-da ! Cena 1700,- Kč vč. geometrie. Ještě mě čeká výměna předního levého dolního pantu, čep se už netočí a patky jsou dost vyběhaný, dveře trochu začaly klapat a při otevírání podklesávaj. A taky vyměnit krokový motůrek palivoměru, strhnul jsem si nandaváním a sundaváním rafiček osičku z ozubeného kolečka, ručička kmitá při zapnutí a vypnutí zapalování. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Únor 27, 2011 Autor Sdílet Odesláno Únor 27, 2011 Dnes se trochu oteplilo, tak jsem se pustil do výměny toho předního levého spodního dveřního pantu. Práce na 1,5 hodiny, musí se toho okolo toho dost rozebrat, aby se člověk vůbec dostal ke šroubům (plastový podběh, kryt mezi blatníkem a dveřmi, plasty pod palubkou). Jen jsem se modlil, aby mi ten vnitřní šroub dolního pantu nespadl dolů do kastle. Ale ta kráááása při zavírání dveří, to se nedá s předchozím stavem srovnat! Jedním prstíčkem. Při této pčíležitosti jsem vyčistil "kapsy" na spodku obou podběhů = dvě hrsti písku. Takhle vypadal pant A nový pant Doporučuji čepy pantů minimálně 1x ročně namazat, kontrolovat, zda se čep otáčí s dveřmi. Jinak až zareznou, dopadnete jako já.......... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Únor 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Únor 28, 2011 A ještě video vůle v pantu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Březen 1, 2011 Sdílet Odesláno Březen 1, 2011 tak to teda cumim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Březen 2, 2011 Sdílet Odesláno Březen 2, 2011 to je paráda :D mě něco klepe při přejezdu nerovnosti a když se kastle kroutí (polní cestička) v B sloupku za řidičem, zdá se mi, že to jde taky od spodního pantu :( ale kua jak to řešit, to je otázka. Že by se mi chtěl měnit pant, to se říct nedá teda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Březen 2, 2011 Sdílet Odesláno Březen 2, 2011 cece to se tady nekde resilo a muze to byt treba jenom spatne nastavenym okem, do ktereho zapada zamek. zkust to oko posunout kousek jakoby dovnitr, aby se dvere vic privrely. jestli mas stary tesneni, tak by to tim klidne mohlo byt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Březen 2, 2011 Sdílet Odesláno Březen 2, 2011 kubiik - díky za radu :D to jsem už řešil, testoval jsem to tak, že jsem dveře otevřel a couval přes nízký patník u rodinného baraku a klep klep... pak si sedla dozadu příťule, otevřela dveře a držela je a jel jsem po cestičce co vede k baráku, taková šterková polní cesta a zase klep klep z B sloupku - s tím, že to šlo od spodního pantu :( takže v oku nebo těsnění problém nebude, dělá to i při otevřených dveřích 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Březen 2, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2011 Posunutí zadního oka opravdu nic neřeší, jak se karoserie kroutí, cvaká spíš ten pant a to i když dveře pomocí posuní oka napružíš. Jo a zkus nejdřív ještě pootočit čep v horním pantu o 90°. Povol červík a sikama pootoč čepem za hlavičku. Tohle jsem dělal u předních levých dveří předloni. Pokud to nepomůže a vydedukuješ, že je to opravdu spodní pant, pak máš dvě možnosti: 1. dát "nový" z vrakáče nebo nový pant , třeba z cc-autodily.cz, JELDA má přední levej teď docela levnej, nějakých 1400,- před slevou, zadní bude relativně levnej. 2. vymontovat starý a pokusit se ho opravit. Já i ten z vrakáče trochu "zrenovoval". -pant dát do polohy "zavřeno", aby pružina artace netlačila na čep -čep se pokusit vylisovat -otvory v patce, které můžou už mít vůli trochu roztemovat pomocí plochého"důlčíku" na hraně otvoru, -čep očistit lehce smirkem -vnitřek pantu namazat nějakou tuhou vazelínou, třeba grafitkou -pant sesadit nalisováním čepu zpět Pant by pak měl mít neznatelnou vůli, protože v tý masivní části jsou mosazná (?) futra a ty si myslím vzhledem k délce uložení nebudou mít nepoužitelnou vůli. Bohužel bod 2. předpokládá garáž a ruční lis při ruce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Březen 4, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 Tak mám další zkušenost s řešemím pazvuků vydávaných autem. Z přední části auta od nápravy začaly ozývat takový divný pazvuky kovově-pryžového rázu asi před měsícem. Nic hroznýho, jen při zatáčení v malých rychlostech a zvlášť na hrbolech. Při rovné jízdě i po hrbolatých českých silnicích nic. Už už jsem byl nastartovanej, že budu reklamovat výměnu předních ložisek, že tam mechanik nedal tu montážní pastu, co je k ložisku přiložená. Někde na tomto nebo druhém fóru je o tom zmínka, že to řešila i ŠA v servisní instukcí, že se ložisko může posouvat a tím pádem vydávat, oni tomu říkají "nepříjemný hluk". Uložení stabiku to opravdu nebylo, to jsem preventivně namazal a gumy mám netknutý, nevymletý. Ostatní díly taky bez vůlí. A přesto to stále dělalo. Až dnes jsem zvolal HEURÉKA ! Oni to byly dorazy kapoty, takový ty šrouby s plastovou krytkou, co jsou v rozích blatníků. Jak se v zatáčkách auto kroutí a kapota se na hrbolech mikronatřásá, tak dělalo ty zvuky. Zajímavý je, že se to nějak přenášelo (asi výztuhama kapoty) do oblasti jakoby uložení tlumiče, odkud jsem to slyšel. Přišel jsem na to tak, že jsem houpal autem tlakem na blatník a ono to jakoby skoro neslyšně vrza-klapalo. Tak jsem pootevřel kapotu a trasu z práce jsem jel s pootevřenou kapotou. To ticho bylo uklidňující...... . Protože mám těsnící gumu na chadičové stěně, dorazy jsem zašrouboval, aby kapota byla vedená jen tou gumou. Zatím je klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Březen 14, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 14, 2011 Tak jsem vyměnil krokové motůrky palivoměru a teploměru chladící kapaliny. Palivoměr cukal (kalibrace), takže tam výměna pomohla, u teploměru si tak jistý nejsem, jestli to nebylo zbytečný, páč po výměně se to chovalo skoro stejně. Ručička vylezla skoro k 90tce, pak klesla k 50ce, pak vystoupala, klesla a už nevstala..... Po dotazech na fórech ohledně padajících ručiček jsem zjistil, že by to mohlo být asi spíš čidlo chladící kapaliny. A ono to naštěstí bylo. Uf a ťukťukťuk !! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Duben 3, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 26.3.2011 přehozeny letní Dunlop SP Sport FastResponse za zimní Good Year UG7. Při té příležitosti jsem dal nové poklice, ty původní už byly nepěkný, přeci jen sůl na našich silnicích na plastu dělá své. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Duben 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2011 Tak zas řeším spotřebu auta, nějak mě lítá nahoru okamžitá spotřeba při akceleraci, někdy až 25l/100km. Spotřeba celková ale zatím v pohodě, kolem 6,6 - 7,0l/100km. Měl jsem podezření na profukující pletenec-vlnovec TYLL, ten to ale to nebyl. Jen mi přetěsnili spoj středního a zadního dílu, dokonce "zadáčo" jako reklamaci, protože zadní díl mi montovali vloni oni. Na VAGu byly dvě chyby teplotní čidlo-zkrat a zablokovaná ŘJ. Tak je vymazali. Prý se mám modlit aby nebyla v háji ŘJ. Ale to se mi nezdá, jinak motor šlape dobře, necuká, startuje, chladí.... . Ostatní prvky řízení motoru prý OK, mám to ale sledovat. Tak uvidíme, po výmazu se stav moc nezlepšil...... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Duben 22, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 22, 2011 Tak jsem vyměnil zapalovací kabely a hadici odvzušnění klikovky. Kontrola na VAGu - bez chyb. Lambda OK. Pr. spotřeba na cca 25km trase 6,4l/100km. I když okamžitá tam pořád skáče ve vysokých hodnotách. Přestanu to asi sledovat a přijmu to jako fakt. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Duben 22, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 22, 2011 Montáž antény od www.correct.cz , typ LUX III s konektrorem RAKU na zakázku. I když vlastně jsem ji tam měl v zimě, ale rádio hrálo dobře jen týden. Pak se tam nějak záhadně dostala k zesilovači vlhkost a zoxidovalo to. Potom jsem ji poslal na reklamaci a výrobce řešil několik měsíců zlepšení odolnosti proti vlhkosti. Snad to teď bude OK. Zvuk je totiž s touto anténou oproti škodovácké NESROVNATELNĚ LEPŠÍ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Garrett Odesláno Duben 22, 2011 Sdílet Odesláno Duben 22, 2011 Nesmíš koukat na spotřebu když se rozjízdíš, to je snad lepší nejezdit vůbec aby to člověka nedráždilo, navíc když máš tak pěkný dlouhodobý průměr tak bych to neřešil Ta anténa je vzhledově jako origo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Duben 22, 2011 Sdílet Odesláno Duben 22, 2011 Jestli máš takový průměr, tak bych to vůbec neřešil. 7l je parádička-co si víc přát. A 23 i víc litrů při rozjezdu tam naskáče úplně běžně. Zvlášť když je motor studený. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Duben 23, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 23, 2011 Anténa je vzhledově jako origo s tím rozdílem, že je 80° a ne 60° jako origo . Tak trochu víc trčí do nebe. Ale zas je tím lepší signál. Jo jinak jsem tam dal nový origo prut 20cm (číslo OEM Škoda je 6R0035849), co se teď dává na nové škodovky a hádejte jaký tam budu muset dát ? Ten původní dlouhý, nejaká k...a mi ho hned přes noc čórla. Ještě že neporušil tu základnu antény, to by mě asi kleplo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 23, 2011 Sdílet Odesláno Duben 23, 2011 Můžeš vhodit foto, jak ta anténa vypadá na autě? Vypadá to, že budu brzo kupovat taky anténu a chtěl bych právě tu co máš ty (correct), ale nevím jak bude vypadat na střeše, když má jiný úhel sklonu... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Duben 24, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2011 Zde je porovnání, zrovna za mnou stála stříbrná Octa s původní anténou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 24, 2011 Sdílet Odesláno Duben 24, 2011 Moc díky za foto :) , no musím říct, že by ta anténa mohla trochu víc ležet, ale je to asi jen o zvyku :( . Ještě se chci zeptat, zlepšila se síla (kvalita) signálu oproti origo anténě? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Duben 24, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2011 No ano, je taková jakoby ztopořená :) Jinak signál je nejméně o 200% lepší, hlavně se neztrácejí slabé stanice. A také seriové autostereo hraje konečně stereo. Hlavně ale to hrálo dobře i s tím krátkým prutem, což původní anténa ani náhodou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 24, 2011 Sdílet Odesláno Duben 24, 2011 Moc díky za odpověď, která mě přesvědčila koupit v brzké době tuto anténu a to ztopoření mi moc nevadí :) :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Duben 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 28, 2011 Výměna spínací skříňky a pročištění konektoru čtecí cívky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Květen 7, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 7, 2011 Výměna oleje aneb ".........10000 km v Mogulu mám......", takže výměna oleje MOGUL 10W-40 EXTERME a samozřejmě filtr (zn.MANN FILTER). Při té příležitosti jsme pokusně vyměnil také termostat (pokolikáté už?), protože se mi zdálo, že je spodní hadice během zahřívání motoru nějak moc teplá. Asi termostat vyměněný v prosinci servisu Škoda propouštěl. Tento se mi zdá, že funguje lépe, hadice je studená až do okamžiku otevření termostatu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Květen 22, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 22, 2011 Ajta krajta - začal nějak vrzat při plném otevření dveří ten vyměněný LPS pant a posledních cca 5° se čep už neotáčel. Tak jsem to prostřík nouzově při návštěvě u panímámy KONTAKTOLEM. Musím sehnat tu "tekutou vazelínu". 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Květen 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 28, 2011 Včera cestou z práce jsem měl z auta "plechový drnčící cirkus" že se za mnou všichni otáčeli. Měl jsem obavu, že je to katalyzátor (drnčení šlo z této oblasti). Naštěstí dnes jsem po zvednutí auta zjistil, že je zas urvanbej krycí plech ve svaru. Opraveno stažením stahovací šroubovací sponou, ošetřeno černou zinkovou barvou ve spreji, uvidíme jak to dlouho vydrží. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sordo99 Odesláno Květen 28, 2011 Sdílet Odesláno Květen 28, 2011 Já mam ten krycí plech urvanej úplně a je to bez problémů. :P ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Květen 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 28, 2011 Koukal jsme na ostatní auta co stojí na ulici přede- a za- mnou a je pravda, že v případě AEEčka asi konstruktéři chtěli být dokonalí. U ostatních aut jim to asi zatrhli, kryt přeci jen stojí peníze a na funkci katylyzátoru nemá vliv (..........a živočicháře už vůbec ne). Bohužel se mi kryt nechtělo násilím odtrhávat, přeci jen ležet pod autem na heveru je dost riziko. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Červen 13, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červen 13, 2011 Tak jsem začal zbrojit na cetu do Chorvatska. Koupil jsem na AUKRU protisluneční clony na zadní boční okna, jsou to ty vcelku přes celý okno, takže zadní osazenstvo nebude remcat, že je sluníčko pálí do zátylku. A toto je USB nabíječka mobilu do zásuvky po zapalovači, co je pod loketkou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
miklisek Odesláno Červen 30, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červen 30, 2011 Páč se mi rozbilo vyklápění uzávěru popelníku a po opravě to nefungovalo moc dobře, tak jsem zakoupil v bazaru na fóru nové. Po přestříkání na stříbrnou Sahara matalízu je už funkční popelník (u mě spíš jen na papírky, dřívka od nanuků atp.) zase na svém místě. Společně s tím přestříkán-zrenovován i kryt středové konzole (akorát ten lesk není na fotce vidět). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.