Přejít na obsah

Jakou nabíječku?

Konny

Doporučené příspěvky

Zdravím, nevím jestli jsem to dal do správné sekce, ale chtěl bych se zeptat, chci si teď v brzké době koupit nabíječku a teď v Lidlu budou mít v akci tuto nabíječku, máte s ní nějakou zkušenost nabíječka z Lidlu nebo si mám koupit tuto nabíječku corcel ? Tu druhou (Corcel) už mám vyhlídnutou delší dobu, ale teď přemýšlím i nad tou z Lidlu... Poradí někdo? :D

Odkaz ke komentáři

safra konny, ty chces nabijecku z lidlu? neblazni, ja jsem si koupil poradnou za 2200kc, jemne dobijeni, krasny ukazatel amperu, poradny vypinace, muzu prepnout jak rychlodobijeni, tak to jemne nabijeni. Nabijecka je v kovovem plechu - zadny plastovy bazmek - radim ti pridej si par korunek na lepsi :D

Odkaz ke komentáři

Díky za odpověď, já právě té z Lidlu taky nevěřím a tak tedy koupím pořádnou. Už dlouho mám vyhlídnutou tu druhou nabíječku Corcel, má stejné funkce jako ta tvoje a navíc má i udržovací mód (akorát nemá ampérmetr), je řízená mikroprocesorem (s trafem nechci) a stojí od 1500 - 2000 Kč, tak si myslím, že bude dost kvalitní ;)

Odkaz ke komentáři

Koupil jsem ji loni na podzim, hledal jsem co a jak a rozhodl se nakonec pro tento typ. Mám na Oktě původní baterku Vartu 60Ah a v průběhu minulé zimy jsem ji párkrát dobíjel a využil jsem taky funkci "udržovací dobíjení ", zatím fungovalo vše bez problému. ( teď před zimou asi koupim novou baterku, ta původní má 8 let, nebudu riskovat )

Jo a cena se na různých e-shopech lišila cca o 200-400kč, tak si to prohledej než objednáš !

Koupil jsem tady : http://www.battery-import.cz/ctek/

Upraveno uživatelem Mi-rek1.8T
Odkaz ke komentáři

Mi-rek 1.8T nebo blizard: na 90% jsem rozhodnutej, že si koupím tu nabíječku CTEK Multi XS 4003, ale chci se ještě zeptat, dostali jste k tomu český návod? Díval jsem se na stránky výrobce a u tohoto modelu tam český návod nemají uvedený. Jde mi o to abych vědět co jaký světýlko znamená :)

Odkaz ke komentáři
tady mas navod ke stahnuti: navod cesky

díky za odkaz, ale toto je návod na model 4003, ten má nějaký funkce navíc, ale to je jedno, i tak díky :(

pro Konny : jasný, byl tam návod v CZ i v dalších jazycích !

to jsem rád, jde mi o to abych věděl na co která funkce je (jsem prostě zvědavej :) ), no a až budu objednávat nabíječku, tak si objednám tu CTEK multi xs 4003 :lool:

Odkaz ke komentáři

Dodali český návod na papíru formát A4, takže bez problémů, taky jsem to kupoval na http://www.battery-import.cz/. Objednávka a doručení naprosto v pořádku, přišlo to ve velké krabici vyplněné papírem, sám jsem byl překvapen s jakou starostí to posílají. Model MultiXS 4003 je novější oproti předchozímu XS 3600 a má víc stupňů nabíjení. Hned jsem nahodil očka na baterii a nabíjjím přímo bez vytahování a odpojování z palubní sítě. Jen mě zarazila ta plugin zástrčka do zapalovače, pokud jsem se díval správně tak byla omezena snad na 6 Ah baterii??? Ale to je jedno, protože očka to jistí. Navíc bezproblémové nabíjení, je malá, lehká je k ní i pouzdro.

Odkaz ke komentáři

blizard: díky za návod a za zkušenost, koupím tedy tu XS 4003 z odkazu, který jsi s Mi-rkem 1.8T uvedl :P

Pavlus: věřím, že jsi s tou nabíječkou z Lidlu spokojený, ale já prostě takovým levným věcem moc nevěřím (na internetu jsem se i několikrát dočetl, že jim ta nabíječka z Lidlu nefungovala) a tak si radši v tomto případě připlatím :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Koupil jsem teď na doporučení známého taky tu nabíječku z Lidlu, předtím jsem se o tom bavil s elektrikářem, který ji měl údajně rozdělanou a říkal že je to skoro to samé jako Ctek XS 3600 a za ty prachy nic lepšího neseženu. Nabíjel jsem s ní sice jen 1x ale OK. Myslím, že pro mé potřeby dobití akumulátoru(ů) 1-2x ročně před zimou, víc než dostačující. Mám z Lidlu už víc krámů a zatím příjemně překvapily.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

taky pridavam zkusenost s nabijeckou z lidlu.pouzivam ji pomerne casto uz treti rok, casto si ji pujcuje i kolega a naprosta spokojenost,za ty prachy neni lepsi volba,souhlasim ze kupovat levne veci se ve vetsine pripadu nevyplaci ale tohle je vyjimka ktera potvrzuje pravidlo.po mych zkusenostech si ji uz koupilo i par znamych a nikdo s ni problem nema.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Zdravím pánové,

má zkušenost s levnýma nabíječkama je dost špatná, sice stojí pár kaček, ale ta funkčnost tomu taky odpovídá.

Nikdy člověk neví do jaké míry je bat. nabita a klidně může ta "levná" poškodit baterku.

Já používám nabíječku LUNA MEDIUM viz přiložený obrázek a jsem maximálně spokojený. Nabíječka si sama změří akumulátor, podle toho nastaví parametry nabíjení a pak přepne na udržovací. Lze navolit režim hluboce vybitého nebo studeného aku atd.

Obdobou tohoto je Bosch C3.

Myslím, že za dobrý prachy dobrý kousek. Můj názor :-)

post-11891-0-99826600-1322496794_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Pavel PP
Odkaz ke komentáři

Nabíjím batku tak max.1-2x rok. Mám z Lidlu cca 4-5let. Nabíjel jsem postupně Favo, Feldu a teď 1x Octu. Mezitím rovněž používám na motku. Nemám žádný problém, nebo ho alespoň nevidím a zatím se nijak neprojevil...

Nejsem příznivcem toho automatického pohrdání "levnými" věcmi či využívání akčních cen...občas mi to zavání snobárnou... a x krát jsem byl svědkem, jak 3x dražší věc byla némlich to samý jak ta levná, dokonce třeba ze stejného skladu, jen se nestyděli si říct o fajnovou cenu... B)

Odkaz ke komentáři

Mám ten CTEK co je na obrázku v tom testu, viz odkaz o dva příspěvky výš, a nemůžu si vynachválit. Dáse sehnat za +-1400,-, není myslím co řešit. Jednoduchá, plně automatická, režimy Moto 6V / Auto 12V normal / Auto v zimě / oživování-desulfatace hluboce vybitých baterek. Ideál na takové to "domácí žvýkání" :)

Před tím jsem měl jednu z levnou z Lidlu a druhou z Tesca, obě naprd, když se vám v zimě vymlátí baterka, tak už ji nenabijí.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...