Přejít na obsah

Jakou nabíječku?


Konny

Doporučené příspěvky

Zdravím, nevím jestli jsem to dal do správné sekce, ale chtěl bych se zeptat, chci si teď v brzké době koupit nabíječku a teď v Lidlu budou mít v akci tuto nabíječku, máte s ní nějakou zkušenost nabíječka z Lidlu nebo si mám koupit tuto nabíječku corcel ? Tu druhou (Corcel) už mám vyhlídnutou delší dobu, ale teď přemýšlím i nad tou z Lidlu... Poradí někdo? :D

Odkaz ke komentáři

safra konny, ty chces nabijecku z lidlu? neblazni, ja jsem si koupil poradnou za 2200kc, jemne dobijeni, krasny ukazatel amperu, poradny vypinace, muzu prepnout jak rychlodobijeni, tak to jemne nabijeni. Nabijecka je v kovovem plechu - zadny plastovy bazmek - radim ti pridej si par korunek na lepsi :D

Odkaz ke komentáři

Díky za odpověď, já právě té z Lidlu taky nevěřím a tak tedy koupím pořádnou. Už dlouho mám vyhlídnutou tu druhou nabíječku Corcel, má stejné funkce jako ta tvoje a navíc má i udržovací mód (akorát nemá ampérmetr), je řízená mikroprocesorem (s trafem nechci) a stojí od 1500 - 2000 Kč, tak si myslím, že bude dost kvalitní ;)

Odkaz ke komentáři

Koupil jsem ji loni na podzim, hledal jsem co a jak a rozhodl se nakonec pro tento typ. Mám na Oktě původní baterku Vartu 60Ah a v průběhu minulé zimy jsem ji párkrát dobíjel a využil jsem taky funkci "udržovací dobíjení ", zatím fungovalo vše bez problému. ( teď před zimou asi koupim novou baterku, ta původní má 8 let, nebudu riskovat )

Jo a cena se na různých e-shopech lišila cca o 200-400kč, tak si to prohledej než objednáš !

Koupil jsem tady : http://www.battery-import.cz/ctek/

Upraveno uživatelem Mi-rek1.8T
Odkaz ke komentáři

Mi-rek 1.8T nebo blizard: na 90% jsem rozhodnutej, že si koupím tu nabíječku CTEK Multi XS 4003, ale chci se ještě zeptat, dostali jste k tomu český návod? Díval jsem se na stránky výrobce a u tohoto modelu tam český návod nemají uvedený. Jde mi o to abych vědět co jaký světýlko znamená :)

Odkaz ke komentáři
tady mas navod ke stahnuti: navod cesky

 

díky za odkaz, ale toto je návod na model 4003, ten má nějaký funkce navíc, ale to je jedno, i tak díky :(

 

pro Konny : jasný, byl tam návod v CZ i v dalších jazycích !

 

to jsem rád, jde mi o to abych věděl na co která funkce je (jsem prostě zvědavej :) ), no a až budu objednávat nabíječku, tak si objednám tu CTEK multi xs 4003 :lool:

Odkaz ke komentáři

Dodali český návod na papíru formát A4, takže bez problémů, taky jsem to kupoval na http://www.battery-import.cz/. Objednávka a doručení naprosto v pořádku, přišlo to ve velké krabici vyplněné papírem, sám jsem byl překvapen s jakou starostí to posílají. Model MultiXS 4003 je novější oproti předchozímu XS 3600 a má víc stupňů nabíjení. Hned jsem nahodil očka na baterii a nabíjjím přímo bez vytahování a odpojování z palubní sítě. Jen mě zarazila ta plugin zástrčka do zapalovače, pokud jsem se díval správně tak byla omezena snad na 6 Ah baterii??? Ale to je jedno, protože očka to jistí. Navíc bezproblémové nabíjení, je malá, lehká je k ní i pouzdro.

Odkaz ke komentáři

blizard: díky za návod a za zkušenost, koupím tedy tu XS 4003 z odkazu, který jsi s Mi-rkem 1.8T uvedl :P

 

Pavlus: věřím, že jsi s tou nabíječkou z Lidlu spokojený, ale já prostě takovým levným věcem moc nevěřím (na internetu jsem se i několikrát dočetl, že jim ta nabíječka z Lidlu nefungovala) a tak si radši v tomto případě připlatím :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Koupil jsem teď na doporučení známého taky tu nabíječku z Lidlu, předtím jsem se o tom bavil s elektrikářem, který ji měl údajně rozdělanou a říkal že je to skoro to samé jako Ctek XS 3600 a za ty prachy nic lepšího neseženu. Nabíjel jsem s ní sice jen 1x ale OK. Myslím, že pro mé potřeby dobití akumulátoru(ů) 1-2x ročně před zimou, víc než dostačující. Mám z Lidlu už víc krámů a zatím příjemně překvapily.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

taky pridavam zkusenost s nabijeckou z lidlu.pouzivam ji pomerne casto uz treti rok, casto si ji pujcuje i kolega a naprosta spokojenost,za ty prachy neni lepsi volba,souhlasim ze kupovat levne veci se ve vetsine pripadu nevyplaci ale tohle je vyjimka ktera potvrzuje pravidlo.po mych zkusenostech si ji uz koupilo i par znamych a nikdo s ni problem nema.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Zdravím pánové,

má zkušenost s levnýma nabíječkama je dost špatná, sice stojí pár kaček, ale ta funkčnost tomu taky odpovídá.

Nikdy člověk neví do jaké míry je bat. nabita a klidně může ta "levná" poškodit baterku.

Já používám nabíječku LUNA MEDIUM viz přiložený obrázek a jsem maximálně spokojený. Nabíječka si sama změří akumulátor, podle toho nastaví parametry nabíjení a pak přepne na udržovací. Lze navolit režim hluboce vybitého nebo studeného aku atd.

Obdobou tohoto je Bosch C3.

Myslím, že za dobrý prachy dobrý kousek. Můj názor :-)

post-11891-0-99826600-1322496794_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Pavel PP
Odkaz ke komentáři

Nabíjím batku tak max.1-2x rok. Mám z Lidlu cca 4-5let. Nabíjel jsem postupně Favo, Feldu a teď 1x Octu. Mezitím rovněž používám na motku. Nemám žádný problém, nebo ho alespoň nevidím a zatím se nijak neprojevil...

 

Nejsem příznivcem toho automatického pohrdání "levnými" věcmi či využívání akčních cen...občas mi to zavání snobárnou... a x krát jsem byl svědkem, jak 3x dražší věc byla némlich to samý jak ta levná, dokonce třeba ze stejného skladu, jen se nestyděli si říct o fajnovou cenu... B)

Odkaz ke komentáři

Mám ten CTEK co je na obrázku v tom testu, viz odkaz o dva příspěvky výš, a nemůžu si vynachválit. Dáse sehnat za +-1400,-, není myslím co řešit. Jednoduchá, plně automatická, režimy Moto 6V / Auto 12V normal / Auto v zimě / oživování-desulfatace hluboce vybitých baterek. Ideál na takové to "domácí žvýkání" :)

 

Před tím jsem měl jednu z levnou z Lidlu a druhou z Tesca, obě naprd, když se vám v zimě vymlátí baterka, tak už ji nenabijí.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...