Přejít na obsah

Jakou nabíječku?

Konny

Doporučené příspěvky

Já chtěl koupit nabíječku bosch C3 (cena kolem 1300,-), ale nakonec se mi znenadání vybila autobaterie tak jsem musel akutně tento problém řešit. Zrovna byla v Lidlu akce na jejich nabíječku tak jsem ji za 499,-Kč vzal a musím říct, že jsem s ní max. spokojený. Autobaterii mám varta 700ah (octavia 1.9 tdi 81kw) a krásně dobíjí, po dobití má udržovací režim, záruka 3 roky....pro obyč. člověka, který potřebuje dobít baterii cca 4x za rok bohatě poslouží :) Toť můj názor....

Odkaz ke komentáři

Tu nabíječku z Lidlu mám už 2 roky a nemůžu na ni říct křivé slovo (i různí známí co ji měli půjčenou, tak si ji pochvalovali) ;) , nabíjím s ní 6V/4Ah baterku z halogenové svítilny a přes zimu vždy tak 2x dobiju baterku na motorce a v autě a nikdy nebyl problém, prostě za málo peněz hodně muziky :palec:

Odkaz ke komentáři

roman: jasně že umí :palec: , jen připojíš a nestaráš se, nabíječka sama pozná jak nabíjet ;)

macek: CTEK je kvalita, to je jasný, ale taky je cenově někde jinde. Kdo nepotřebuje echt dobrou nabíječku, tak ta z Lidlu za 500,- na domácí používání bohatě stačí ;)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 6 měsíců později...

Tak mě nabíječka z Lidlu po 6 letech přestala fungovat, tedy už v zimě zlobila, kdy jsem musel třeba i 5 minut mačkat na to tlačítko, než se pustila, ale chtěl jsem teď baterku tak preventivně dobít a nabíječka nic, takže začínám koukat po jiné. Ale byl jsem s ní spokojen a celkem se za ty roky toho dost nabila. Takže buď zkusím vydržet a budu doufat, že opět bude v akci teď před zimou nějaká nabíječka v akci za 500,- Kč nebo jsem koukul na net a našel jsem Carstecha - http://tuning.autodoplnky.cz/menice-napeti/nabijecky-a-startovaci-zdroje/autonabijecka-12v-2a-s179343769 a taky jsem mrknul do Honkongu - http://dx.com/p/6a-motorcycle-car-battery-intelligent-power-supply-charger-2-flat-pin-plug-220v-243441 což je za super prachy. Chci zase nějakou takto levnou nabíječku a když bude bez tlačítka tak snad vydrží více, ale třeba není problém v něm. Ta čína asi bude "silnější" a googl mi to přeložil takhle: Výstupní napětí DC 13,8, Výstupní proud, 6A, Vhodný pro všechny motocykly s 12V 3Ah ~ baterie 120Ah, třístupňový nabíjecí inteligentní design; těstíčku funkce opravy, používá pulzní nabíjecí technologií, s ochranou zkratu, přepólování, plnou účtován displej, inteligentní ventilátor chlazení, LED displej zobrazuje baterie.

Co myslíte,která z nich je lepší?

Odkaz ke komentáři

Není jen to tlačítko KO nebo studený spoj? To by potom byla celkem lehká oprava ;) , jinak si myslím, že do měsíce by ta nabíječka v tom Lidlu mohla být, takže jestli na to tak moc nespěcháš, tak vydrž a kup kvalitu ;) .

Jinak taky mám tu z Lidlu a nemůžu si ji vynachválit :palec: . Několik známých ji mělo půjčenou a byli moc spokojení a mě když se v dubnu vybila baterka v autě (měsíc jsem s octou nejel), tak mohla být odhadem týden úplně vybitá a to v podstatě pro baterku znamená smrt.

4 dny jsem ji nabíjel a už jsem se smířil, že budu muset koupit novou a k mému velkému údivu, ta nabíječka tu baterku dokázala vrátit mezi živé :palec: :palec:

PS: pokud by se ti chtělo udělat nějaký foto, tak bych se rád podíval, jak to vevnitř vypadá :)

Odkaz ke komentáři

Tlačítkem to asi nebude, to chodí - cvaká dobře, prohlídl jsem všechny spoje ale studeňák nikde, asi je fakt kaput nějaká součástka, je jich tam celkem dost. Zítra až budu doma tak udělám pár fotek.

Právě si říkám že nějaká bez tlačítka by taky fungovala dobře a když nepotřebuji na 6V tak se toho prodává celkem dost a nebojím se to koupit klidně v Honkongu, mám s tím celkem dobré zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

Tak to bude opravdu asi něco špatnýho v té nabíječce. Jinak pokud nepotřebuješ 5V nebo nenabíjíš baterku v motorce, tak je jasný, že žádný tlačítko nepotřebuješ a stačí ti jen připojení na baterku a pokud máš dobré zkušenosti s nakupováním z ciziny, tak proč ne... :) , ale já osobně bych počkal na ten Lidl ;)

Předem díky za fotky :palec:

Odkaz ke komentáři

Díky za fotky, co se týká provedení, tak vypadá fakt dobře, žádnej levnej bastl :palec: .

Jinak pokud by se ti chtělo, tak se mrkni, jestli ve vyznačených částech nejsou studený spoje, třeba by se povedlo tu nabíječku rozchodit ;)

A co se týká akce v Lidlu, tak mají tam dost zajímavých věcí, přemýšlím nad plachtou na motorku (na jedné už ji mám a je super, tak bych ji koupil i na druhou) ;) a taky ty podpěry jsou super, mám 2 ks, tak by se další 2 ks hodily :D

Odkaz ke komentáři

Tak studeňák jsem tam žádný nenašel. Pár spojů jsem pro jistotu proletoval, ale bez výsledku. Ta záruka 3 roky je celkem lákavá. Mám tedy pár dní na rozmyšlení.

Tak to je potom asi opravdu KO. Jinak já bych novou nabíječku pořídil z Lidlu, za tu kvalitu a záruku to stojí :palec: , ale je to na tobě... ;)

Odkaz ke komentáři

A proč ne, je to celkem kvalitní věcička se super funkcemi za poloviční cenu. Kdyby ta má nezažila pár pádů na zem a předtím ještě letů vzduchem, běřím tomu, že by ještě šlapala. Ale stalo se. A co používáš ty?

Koukni se o pár příspěvků zpět.

Pro mého miláčka, jen to nejlepší. :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...