Přejít na obsah

Vaša a Rolbař

Doporučené příspěvky

Jardo jinak svítí naprosto vše, jak jsem psal, nesvítí varovný trojúhelník, esp off, regulace intenzity podsvitu a ten ovladač. Jasně, udělalo to jak jsem vyndal tu žárovku, ale vůbec jsem si to s tím nespojil. Ale jak říkám, je mi divný, že ta žárovka už nesvítila roky. Když už jsme u toho - v zadní popelníku mám mléčný sklíčko, kde by mělo svítit do popelníku, ale taky nic. Vyskytuje se tam něco nebo to tam je jen tak a není tam kabeláž? Před lety jsem to měl rozebraný, ale už si to vůbec nevybavuju.

Odkaz ke komentáři

udělej to, jak je napsáno v dílence, sice vypnuté zapalování stačí (airbagovka je na spínaném), ale je to jistota.

Mně jde hlavně o to, jestli před opětovným zapojením baterie mám otočit klíček do první polohy. Jestli to třeba nevyhodí chybu airbagu, nebo nepoškodí elektroniku apod.

Postup by tedy byl:

1. Vypnout zapalování

2. Odpojit baterii

3. Demontovat sedačku, odpojit konektory pásu a airbagu

4. Namontovat jinou sedačku, zapojit konektory pásu a airbagu

5. Otočit klíček do první polohy

6. Zapojit baterii

7. Vypnout zapalování

Předem díky za odpověď :)

Odkaz ke komentáři

jj, přesně takto to i udělej

OK, díky za radu :)

Dnes jsem to udělal podle postupu, který jsem psal ve svém příspěvku.

Mně jde hlavně o to, jestli před opětovným zapojením baterie mám otočit klíček do první polohy. Jestli to třeba nevyhodí chybu airbagu, nebo nepoškodí elektroniku apod.

Postup by tedy byl:

1. Vypnout zapalování

2. Odpojit baterii

3. Demontovat sedačku, odpojit konektory pásu a airbagu

4. Namontovat jinou sedačku, zapojit konektory pásu a airbagu

5. Otočit klíček do první polohy

6. Zapojit baterii

7. Vypnout zapalování

Po opětovném připojení baterie se mi rozsvítila žlutá kontrolka volantu a nezhasla.

Taky mi správně nefungovalo stahování oken - stahování dolů fungovalo, ale nahoru okna při sepnutí do druhé polohy nejela-muselo se tlačítko přidržet celou dobu.

Myslel jsem se, že budu muset do servisu, ale před tím jsem jel auto ještě projet a po chvíli žlutá kontrolka volantu zasla. Po další době už začalo správně fungovat i stahování oken.

Nevíte co to mohlo být za problém? Měl bych to ještě dál řešit?

Jinak ještě jednou díky za rady :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

sice je dilna zavřená, ale to neznamená, že se nic neděje, pomalu ale jistě se do ní přesunula rekonstrukce, od září se budu těšit v o něco lepším prostředí :)

Ano, sundal nástěnku s ceníkem. Nově bude vyvěšeno "dnes za peníze, zítra zadarmo"

a nebo to říkal obráceně? :D

Odkaz ke komentáři

Ahoj kluci... Vaso nejede mi automaticka nivelace xenonu... rozcvicku udelaji, ale na zatizeni od naprav nereaguje... koukl jsem na chyby zadne... snazil jsem se udelat zakladni nastaveni skupina 001 tam to probehlo ale na skupine 002 napise ze to nejde. Co mne zarazi tak merene hodnoty predni ma 34% A zadni ma 74% co podle mne neni normalni... Co s tim napada Vas neco? Dik za info

33.6 % Sensor Signal Front (G78/G289)

74.0 % Sensor Signal Rear (G76/G77)

42.4 % Actuator Motor Left Headlight

42.4 % Actuator Motor Right Headlight

Log-FIDO XENA.txt

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...