Přejít na obsah

Rozměry alu kol a pneu

Dakie

Doporučené příspěvky

Přeji všem krásný den. :pivo: prosím vás o radu ohledně kol. Chtěl bych si koupit kola 5x112 R18 ET43 . Moje otázka zní jestli je tam můžu dát když ještě budu muset dát podložky na změnu rozteče. A bylo by to na originálním podvozku bez stavítka :palec: Pak je otázka dvě, jaké dát pneumatiky 215/40 R18 89Y ??? :huh:

Odkaz ke komentáři

Kola nevypadají špatně, ale proč tak řešíš tu váhu, když máš tolik výkonu? Moje 17" s gumou váží 18kg (nevím jestli je to moc) a že by to bylo nějak moc poznat na jízdě bych neřekl a to mám jen 100 HP, ty máš daleko víc a i krouťák máš někde jinde, takže jestli bude bude mít kolo s gumou 16 nebo 18 kg ti může být podle mě jedno, ne? ;)

Odkaz ke komentáři

Chlapi, co říkáte na tyto kola : Kosei 8x17" ale má to ET45. Nebude to už hodně zapadlé dovnitř? Možná to bude dřít o tlumič?

Líbí se vzhledově i váhově : 7,6 kg

Hezký jsou,ale ET 45 hezký nebude,ani kdyby to nedřelo.

Jinak ta fotka je malá,ale obávám se,že KBA nemají,vidím tam homologaci VIA a asi JWL a to u nás asi nee.

btw proč mají dva ventilky?

Odkaz ke komentáři

Konny, tak to máš ještě velice solidní váhu. Spidery mají podobnou hmotnost. Ale většina 17" kol se tlačí přes 10-13kg + cca 10kg pneu a je to pak dost poznat na akceleraci i brzdění. Jo, sice mám skoro 150 poníků, ale nechce se mi dělat stage III kvůli větším kolům :) .

Mikle, díky za názor, líbil se mi tvar disku a hmotnost. Ty dva ventilky a ET už moc ne a bez KBA by to asi byl problém protáhnout přes úřady....

Odkaz ke komentáři

Upřímně jsem se po váze nikdy nepídil, ale 15" Dezent (zimní) váží okolo 15kg a ty 17" 18kg a když říkáš, že to je dobrá váha na 17", tak jsem jen rád ;) . Jinak tě chápu, jseš zvyklej na nějakej výkon a asi by ti vadilo, když by auto mělo třeba horší akceleraci, ale zase kvůli pěkným kolům by se to dalo i oželet, ne? Já nějaký výkon u mého motoru řešit nemusím, jelikož čipnout nejde (nebo jen o trochu) a tak ať aspoň pěkně vypadá, tak se s o trochu horší akcelerací musím smířit a to mám k tomu i jinou převodovku s delšími kvalty :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravim, potreboval bych poradit. Mam O1 a mam moznost koupit disky r17 sirka 8 a 9 palcu a et30. Nebude to nekde drhnout nebo moc couhat z auta? Mam docela obavy skrz to et. Beru v potaz i to, ze prozatim mam seriovy podvozek, ale mam v planu snizovat o cca 30mm. Diky za radu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Pánové, tak jsem si udělal porovnání kol 6,5" x 16" a tří různých šířek 17" s ET35 kol spolu s pneumatikama. Pokud bych volil gumy 215/45 R17, tak se mi jeví oprimální disk šíře 7,5" a pokud 225/45 R17 tak asi 8". Trochu se u těch 225/45 R17 obávám, že bude podstatně větší valivý odpor proti současným 16". Co vy na to? Vypadat to bude asi nejlíp na 225/45 R17 a 8" disků že? Všechno má své + a - :)

post-502-0-27786400-1495025421_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Máš to čiplý,tak bych se kombinace 8" a 225/45 nebál,nemám tam o moc víc než ty a na nedostatek pružnosti si nemohu stěžovat.Je pravda,že s užší gumou jsem po úpravě nikdy nejel,tak nemohu porovnat,jaká by byla akcelerace.každopádně 205/50 za mně ne.Ten rozměr se mně osobně nelíbí,jednou jsem měl zimáky a už nikdy.

Odkaz ke komentáři

NMZ :)

Ale znáš to,co se týká kol všechno je otázka osobních preferencí,ať už po stránce vzhledu,vlastností nebo ekonomiky.

Mně osobně se uzká kola nelíbí,proto bych už nikdy nedal užší ráfek než 8" a 225ku.Druhý extrém pro mně přehnaná "ačka".

To co někdy vidím bych brečel,krásný ráfy s extrémním "áčkem!za mně zvrhlost. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...