Přejít na obsah

Antena typu PLOUTEV

Doporučené příspěvky

Ploutev pro SuperBa 3C0 035 507 N (GPS + GSM)

3C0 035 507 P (pro vozidla s nezavislym topenim)

tesneni pod ploutev 3C0 035 349 A

Kdyby nekoho zajimala ploutev z Audi, tady jsou: (kazdy model ma svoji)

8J8 035 503 F - Audi TT coupé

4F5 035 503 M - Audi A6

8K5 035 503 E - Audi A4

8P0 035 503 L - Audi A3 – 2 dveře

8P4 035 503 E - Audi A3 – 4 dveře

8T0 035 503 J - Audi A5 – 2 dveře

8T0 035 503 E - Audi A5 – 4 dveře

PLOUTVE NEOBSAHUJI FM ANTENU !!!

Cisla jsou z etky, ceny nemam.

Odkaz ke komentáři

Presne tak, originálna anténa (plutvička bez prútu, nie plutvoprút) nikdy s FM/AM anténou nebude. Je to preto, lebo priestor pre FM anténu je príliš malý. Takže ak v nejakej plutvičke bude deklarovaný FM príjem, je to neoriginálna anténa resp. dodatočne dorobený príjem FM do originálnej. A samozrejme príjem bude nafigu, lebo to už z princípu fungovať nebude.

Ja som si objednal tiež tú plutvičku zo SII (verzia GSM + GPS) a prišla táto veľká (na snímku čierna). Stála ma cca 50€. Tak som sa naštval a objednal som si plutvičku od VW, ktorú som si pred pár rokmi kúpil na OII (na snímku žltá). Rovnaký kód, ako pred rokmi a zase prišla taká veľká, ako na SII. Akurát u VW stála 80€. :smich: Tak ma skoro vystrelo a naspäť ju už samozrejme nechceli. Pravdepodobne sa jedná o náhradu pôvodnej menšej plutvičky. Kód je 3C0 035 507 N.

Objednal teda ešte u VW niekto tú malú GPS + GSM plutvičku? Pod akým kódom?

post-165-1278008886_thumb.jpg

post-165-1278008899_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ak je výhrev zadného skla použitý aj ako anténa, tak je ten vzor na skle inakší. Nepoužíva sa to klasické rozloženie výhrevu.

Plutvička od VW (tá pôvodná malá) sa mi viac páči než plutvička od Audi. VW má totiž na spodku gumovú sukničku a Audi má plast až po strechu. Navyše je ten plastový spodok klinovitý. Veď posúďte sami.

post-165-1278056535_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

A nebude vysledek stejny ? Kdyz mam dvoutunerove radio a anteu ze strechy zrusim, tak se bude pouzivat pouze ta ve skle. V tom pripade je jedno jestli je jedna antena zapojena do dvou konektoru nebo jen do jednoho ne ? Vysledek bude stejny ... Proto bych chtel druhou antenu lepsi. Co treba toto ? a8530.gif (ale nevim jak je na tom rozmerove :D )

Odkaz ke komentáři
Guest Lenicka1313

No já mám se zesilovači jen ty nejlepší zkušenosti. Sama jeden na chalupě používám a nemohu si stěžovat. Zlepšení o 1000%! Osobně jsem ho kupovala zde:REKLAMA VYMAZANA

Snad vám má rada bude k něčemu dobrá.

Upraveno uživatelem Lenicka1313
Reklama
Odkaz ke komentáři
dělá se DVB-T ploutev s FM ?

Niekde som čosi také neoriginálne videl, ale aj na TV anténu je plutvička príliš malá. Tak neodporúčam.

Uz jste nekdo vyresili vhodnou nahradu za prut na strese ?

// EDIT: Dalo by se pouzit neco takoveho ? post-133-1295467654_thumb.jpg nebo takoveho ? post-133-1295467658_thumb.jpg - tady je celkova delka 45" = 114 cm

Blbá otázka. Ja mám plutvičku v aute už asi 3 roky, písal som ohľadom toho už aj v tomto fóre dosť veľa. Tieto riešenia neodporúčam, lebo je to jednoduchý dipól, rozmery dobré, ale takýto dipól má impedanciu 150 ohm a kabeláž a vstup rádia 75 ohm. Takže to je neprispôsobené a signál sa tak bude strácať. Jedine s použitím symetrizačného členu by to išlo použiť, ale tie sa vyrábajú na zložené dipóly s impedanciou 300 ohm.

Toto leto som plutvičku dával už aj na Fabiu. Viac o tom je tu:

http://forum.skodahome.cz/topic/10858-jina...ost__p__1454587

Já si objednal tuto ploutvičku jako záslepku, která se stříkla lesklým lakem.

Prut z původní antény jsme rozkuchali a vložili do C-sloupku a jakš takš to hraje.

post-195-1295468676_thumb.jpg

Teraz sa už dodávajú plutvičky (a záslepky) v lesklej čiernej. Majú inovovaný tvar.

Holt ti ten plech C-stĺpika tieni signál a potom klasický prút je navrhnutý tak, že strecha tvarí protiváhu (ako keby druhú polovicu antény). Tak je jasné, prečo to hrá "jakš takš".

Moje riešenie s anténou v prednom a zadnom nárazníku hrá minimálne rovnako dobre, ako pôvodný prút na streche, ak nie ešte o chlp lepšie.

//EDIT: Co neco takoveho do predniho narazniku ? Bude to fungovat ? a0200.gif

Áno bude, je to najlepšie možné riešenie, len potrebuješ taký dipól dopredu aj dozadu a dvojtunerové rádio. Moja anténa je po elektrickej stránke vlastne to isté. Akurát u nás v tom čase nepredávali tieto rovné dipóly, iba zatočené do kruhu a mne sa to nechcelo rovnať. A samozrejme to musí v krabičke mať ešte 12 dB predzosilňovač.

a což ji stáhnout z výhřevu zadního skla? dva odrušovače, jeden zesilovač a je to, má to tak audi, tak to na OII bude taky fungovat...

Ak máš na to uspôsobené zadné sklo, tak to samozrejme ide, ale môžem to odporučiť len ako druhú doplnkovú anténu. Má to dosť slabý príjem, takže ako hlavnú anténu neodporúčam.

Upraveno uživatelem Diamant
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...