Přejít na obsah

Dexter 1.8T combi 4x4

Doporučené příspěvky

tak dnes jsem si poprvé zařádil s 4x4 na sněhu, řeknu vám že to je úžasný :D když jedete zatáčku bokem pod plynem a ještě dalších 15metrů za zatáčkou furt bokem a hrabou všecny 4 :D bohužel už sníh slezl až ho bude více udělám nějaký video, ale ještě se stím musím naučít pořádně řídit je to něco jiného než předokolka na sněhu... dobrý je že i když nevypnu ESP tak to elektronika trochu do toho smyku pustí když se vyjíždí ze zatáčky ale jak to začne jet moc bokem tak už přibrzdí nějaké kolo a srovná se to, ale i tak je to zábava... ja už chci sníííh :D

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

trochu to tu oživím, stále čekám na sníh :) i když už něco bylo a trochu se blbo ale chci víc :D jinak dnes vyčištěna klapka, která nakonec nevypadala zas tak špatně ale teď je jak nová.. co mě ale poslední dobou trápí je teplota, před pár měsíci byl měněný termostat i čidlo teploty chlad. kapaliny obojí originální díly, a před pár dny to začlo zas blbnout, auto se ohřeje na 80°C a pak horko těžko po době tak na 85°C když třeba někde na chvíli zastavím tak se to zvedne na 90 ale jak vyjedu zas to spadne na asi 85, už se mi o rozsvítila kontrolka motoru tak šlo dnes auto na diagnostiku, ale ta akorád napsala porucha chlazeni a žádný možný opravy nic to ani nenabídlo takže mechanik neví co stím, minule to psalo přímo porucha čidla nebo tak ale teď jen porucha chlazení...asi koupím tu clonu na masku a budu doufat že to bude držet 90°C

jinak jezdím už nějakou dobu na vervu a zdá se že to jde lépe za plynem a spotřeba šla dolů, včera se mi podařil rekord z hor když jsem jel domů, byl jsem utahanej tak jsem jel v klídku, podle předpisů a spotřeba 6,3l sem čuměl :D

ale začínám přemýšlet že až bude teplo přejdu na míchání bioethanolu(109oct) s naturalem 95(1:1) mělo by to vyjít levněji, a výkon se měl trochu zvednout. bioethanol stojí teď myslím kolem 25kč/l

Odkaz ke komentáři

trochu to tu oživím, stále čekám na sníh :) i když už něco bylo a trochu se blbo ale chci víc :D jinak dnes vyčištěna klapka, která nakonec nevypadala zas tak špatně ale teď je jak nová.. co mě ale poslední dobou trápí je teplota, před pár měsíci byl měněný termostat i čidlo teploty chlad. kapaliny obojí originální díly, a před pár dny to začlo zas blbnout, auto se ohřeje na 80°C a pak horko těžko po době tak na 85°C když třeba někde na chvíli zastavím tak se to zvedne na 90 ale jak vyjedu zas to spadne na asi 85, už se mi o rozsvítila kontrolka motoru tak šlo dnes auto na diagnostiku, ale ta akorád napsala porucha chlazeni a žádný možný opravy nic to ani nenabídlo takže mechanik neví co stím, minule to psalo přímo porucha čidla nebo tak ale teď jen porucha chlazení...asi koupím tu clonu na masku a budu doufat že to bude držet 90°C

jinak jezdím už nějakou dobu na vervu a zdá se že to jde lépe za plynem a spotřeba šla dolů, včera se mi podařil rekord z hor když jsem jel domů, byl jsem utahanej tak jsem jel v klídku, podle předpisů a spotřeba 6,3l sem čuměl :D

ale začínám přemýšlet že až bude teplo přejdu na míchání bioethanolu(109oct) s naturalem 95(1:1) mělo by to vyjít levněji, a výkon se měl trochu zvednout. bioethanol stojí teď myslím kolem 25kč/l

Tím, že koupíš clonu na masku, problém s chlazením nevyřešíš, pouze ho možná odsuneš... nezkoušel jsi měnil chladící kapalinu? Jak je stará? Problém s termostatem asi nebude, spotřebuje máš pěknou, hřeje se to asi dobře, ale něco někam dává špatný signál.

Odkud jsi?

Odkaz ke komentáři

bydlím kousek od Hradce Králové

no je fakt že tím problém nevyřeším, včera jsem ještě zkoušel šahat na hadici za termostatem kdy se otevře, a hadice začla být teplá když budík ukazoval asi 83-85°C tak jestli náhodou neotvírá dřív? že by ale po měsíci začal blbnout? chladící kapalinu jsem dával novou nějak v říjnu myslím. ještě mě napadla jedna věc co zkusím, tohle začlo dělat když jsem začal brát vervu 100oct. tak jestli motor nepracuje při menších teplotách nevím, ale zkusim vzít obyč 95 natural, ještě mě napadlo že ten den kdy to začlo dělat jsem ráno nastartoval když to pár dnů stálo a začal hrozně lítat volnoběh ale za chvíli se to srovnalo, předtím to nikdy neudělalo, ale to asi tím nebude.

Odkaz ke komentáři

no je to originál takže netuším jestli jich je víc na výběr a jakej mi tam dal mechanik, příští týden napíchnem auto na diagnostiku, nastartujem studený motor a budem sledovat co se děje a kdy otvírá termostat, doufam že to těsnění to nebude nic se mi neztrácí.. spíš mam podezření na čidlo, kupoval jsem ho na netu jako originál a stál něco přes 200,- a když to slyšel mechanik říkal že jen nákupka je mnohem vyšší takže kdo ví co mám za čidlo ... dneska člověk asi nemůže už věřit ničemu, hlavně když nakupuje na internetu..

Odkaz ke komentáři

jo čidlo by to taky mohlo být, a s tou cenou za čidlo, já jsem origo kupoval tuším za nějakých 235,- takže cena je odpovídající a opravdu tolik stojí (kouzlo VW koncernu a toho, že to jde do hafo jinejch modelů).

a jak ti to topí? normálně?

jinak přeju, ať je to jen nějaká prkotinka za pár drobných a rychle vyřeší... :palec:

Odkaz ke komentáři

Vypadá to, že bude špatný čidlo, měl jsem něco podobnýho jako ty, při jízdě mi ručička ukazovala kolem 80°C (čím rychleji jsem jel, tím víc padala teplota a naopak při stání na volnoběh to vylezlo na těch 90°C), vše nasvědčovalo, že to bude termostat (rok novej), tak jsem koupil novej termostat a závada pořád stejná, nakonec to bylo čidlo, po výměně čidla (během 2 let jsem měnil 3 čidla) vše chodí tak jak má :palec:

Odkaz ke komentáři

Jjo, ceny dílů jsou fakt rozumný a díky Jeldovi a CC dílům ještě rozumnější :lool:

Tak jestli ti to topí dobře, tak by to mohlo být čidlo. Ještě se zeptej mechanika, jestli si vzpomene, jakej barevnej kroužek mělo to čidlo. Jestli tam třeba nedal jinak barevně označený.

Odkaz ke komentáři

Ano to čidlo je ono, já jsem taky u Jeldy kupoval originál čidlo (na předfacelift) a stálo kolem dvou stovek, holt rozdíl ceny z internetu a ze Škoda salonu je někdy propastný (kupoval jsem např. originál škrtící klapku taky u Jeldy za cca 5000,- a ve Škodovce za ni chtěli 9000,- :wallbash: )

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

no řekl bych že jsou lehčí než ty lauriny co jsem měl a 20 kg určitě mít nebudou

tak jsem to vážil, jedno kolo má asi 8,5kg což je pěkný podle mě

tak ještě připočítej gumu a vzduch ;)

ale jo, jsou to nejhezčí origo kola na OI - ani Spidery nejsou hezčí.. pivo.gif

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...