Přejít na obsah

Dexter 1.8T combi 4x4

Doporučené příspěvky

• o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

tak menší aktualizace: auto jezdí bez problému, dnes jsem byl ve Škodovce na kontrolu zapalovacích cívek jestli to nejsou "vadné" modely které zdarma vyměňují a světe div se měl jsem je všechny 4 "vadné", takže mám teď úplně všechny nové a doufám že mě už přežijí. Trochu mě přišlo jak kdyby auto snima trochu ožilo :)

pak autíčko dostalo malý dárek a to v podobě nové wapky http://www.wapsolc.cz/wapsolc/eshop/1-1-Vysokotlake-cistici-stroje/1-2-Pro-dum-a-zahradu/5/331-Nilfisk-Alto-Wap-C-115-3-6-PCA-X-TRA-Vysokotlaky-cistic teď už jen čekám až bude pěkně a konečně to po zimě umeju, na jaře se nechá auto strojně rozleštít a pak už budu lak udržovat jen ručním leštěním

Odkaz ke komentáři

tak dnes se mi stala moje první nehoda s octavií. ráno to bylo dost namrzlí, jak asi každý zjistil, v jedné zatáčce která dost vynášela byla ta námraza ještě věčí a bohužel mi to ujelo a já se začal hrnout s autem směrem ven. příkop tam byl hodně hluboký a kdybych začal brzdit šel bych asi bokem ven a přes boudu, naštěstí moje reakce byla jen korekce volantem a plynem(zabírali všechny čtyři kola) jelikož jsem se to snažil celou dobu co to šlo vybrat, doufal že se pneu chytne, jenže jak sem chytil kraj bylo jasno, jenže díky tomu že jsem jel rovně tak jsem do příkopu zajel jak "nejlépe" to šlo a auto má jen minimální poškození, i díky tomu že je vyšší snad. odnesla to pneu která se vyzula, ale obět se nazula a je v pohodě, takže oprava 100kč, pak plastový podběh namaděru, nový 450kč a nakonec blinkr kterýmu praskly držáčky, takže asi 490kč za blinkr, toť vše. Nakonec jsem teda šťastnej jak to dopadlo, i když mám tedy ještě poškrábaný bok př. nárazníku, ale díky tomu se asi přinutím v budoucnu namontovat RS nárazník :) ještě zajedu na geometrii ale zatím co jsem jezdil se zdá vše v pořádku. Ještě teď tomu nemůžu uvěřit a ani nechci pomyslet co by se stalo zajet do toho příkopu jinak protože i když to na fotce nevypadá byl dost hlubokej. Ani nechápu jak jsem tu hloubku takhle přejet, to muselo chvili jet snad po dvou. Auto jsem s odtahovkou vyprošťovali asi hodinu, díky tomu příkopu a snažili jsme se to nehodit na boudu nebo jinak poškodit když se mi to tam povedlo bez většího poškození zaparkovat. Auto mělo kolem brzd, nápravy a motoru snad 10kg hnoje a hlíny, takže se celé auto a podvozek vzalo wapkou a je to jak nové.

a tady fotky z mobilu: http://dexter2.rajce.net/9.3.12_nehoda

Odkaz ke komentáři

jj byla to snad sekunda a bylo... ještě musím napsat že když sem vyšel na tu silnici tak jsem málem slítl jakej to byl led, ani se po ní nedalo chodit. Taky pár minut po mě tam jelo auto a málem to narvalo do mě, jelo bokem na mě ale nakonec zabrzdilo. Z fotky to není vidět ale jel jsem příkopem asi 20m a nejdříve to šlo na to levý přední kolo, a to tam udělal takovou oranici že se divim že to je v pohodě.

Jinak s tím RS nárazníkem ještě uvidim no, možná půjde tohle rozleštit

Odkaz ke komentáři

tak nakonec jsem ještě zjistil že se urvala od narazníku taková lišta která slouži k přišroubování podběhu :( takže buď seženu orig. nárazník v mé barvě, nebo zkusim zajet do jedny firmy co svařuje plasty a opravuje nárazníky jestli by to k tomu nešlo svařit nějak, ten kus sem naštěstí našel a odvezl si domů. Nebo uvidim jak to tam bude držet bez toho ale myslím že moc dobře asi ne.

Odkaz ke komentáři

no ony ty fotky jsou z mobilu takže nic moc kvalita, ale opravdu to bylo tak namrzli že se nedalo ani moc chodit, když sme pak vytahovali auto tak nám právě furt klouzalo zpátky po tom.

No všechny 4x4 ESP nemaj, já ho mám, ale ani si neprdlo... když si vzpomínám tak snad ani žádné kolo nepřibrzdilo protože vždycky to udělá takovej ten zvuk jak ABS ale teď nic, nevím proč, přitom funguje.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

tak menší aktualizace, auto slouží bez problému, a dostalo pár nových věciček, a další zanedlouho přibydou.

Dnes koupeno:

1. kastlik

2-3. bezpečnostní šrouby Sicustar

4. pořádný stěrače orig. aero

5. Continental premiumcontact 2 s boční ochranou ráfku, a dokonce datum výroby je 6týden tohoto roku, to jsem byl mile překvapen ještě k tomu za tu cenu a druhý den doma :palec:

ještě nazout na disky a počkat na další zásilku něčeho co se k 4x4 hodí :D pak hodim vše na auto a udělaj se pořádný fotky konečně.

ještě tento měsíc proběhne výměna brzdové kapaliny a servo oleje

post-14779-0-25355200-1334256809_thumb.jpg

post-14779-0-83362700-1334256817_thumb.jpg

post-14779-0-86011800-1334256827_thumb.jpg

post-14779-0-26571500-1334256838_thumb.jpg

post-14779-0-84638000-1334256846_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...