KaJe Odesláno Listopad 17, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2011 Mají ty naše motory, hlavně myslím AQY, vlnovec na výfukovém potrubí? Nějak mi to začalo prdět, jen když je to teplé a hlavně v nízkých otáčkách. Jezdím po městě jak nějaký tuzingář. Všechny krycí plechy jsou dobré a dobře přichycené, výfuk se zdá od katu taky v pořádku, takže mě napadá už jen ten zbytek u motoru, ale vidět tam pořádně není a ten zvuk nemůžu nějak přesně dohledat odkud jde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Listopad 18, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2011 Žádný vlnovec by tam být neměl. Bosal 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 18, 2011 Já tam taky nemůžu nic nahmatat. Je mi ale divné, že by tam nebyl, vždyť to musí mít nějakou vůli. Ale tím líp, co mi tam ale může tak prdět, to netuším. No budu muset pod to zase vlézt. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Listopad 19, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2011 Nechcu rejpat, ale vlnovec dle obrazku od bosalu, ktery tu upnul kolega maji byt vlnovce hned u priruby svodu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 19, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2011 Já si taky myslím, že tam něco pružného musí být, ale není tam nic vidět, je tam blbý přístup, a nic jsem tam nenahmatal. Ale pokud je hned u příruby a je třeba jen 15 cm dlouhý, tak je to možné, že je tam. Asi budu muset něco rozebrat a prostě se tam dostat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 19, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2011 Tak podle etky motory AQY a APK asi vlnovec nemají a mají tam tu přírubu s pružinama. No nic, jdu na to mrknout. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FerikOCT Odesláno Listopad 19, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2014 Zdravím, píšem trochu neskoro ale zaujíma ma na čo si prišiel, keďže ja som tiež dlho riešil ten problém prdenia kdesi pod zvodmi, a po komplet výmene výfuku som sa na to ... vykašľal.. :D Tak podle etky motory AQY a APK asi vlnovec nemají a mají tam tu přírubu s pružinama. No nic, jdu na to mrknout. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Listopad 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2014 Tak přišel jsem na to, že tam fakt žádný klasický vlnovec není a je tam ta dvojitá příruba s pružinami. Jinak jsem nakonec zjistil, že mi praskl střední díl výfuku a to tak, že to nebylo vůbec vidět, jen když se to pořádně zahřálo, takže jsme pod tím ležel a kámoš tůroval motor aby se to ukázalo a pak tam ta malinká prasklinka byla vidět a hlavně slyšet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sanchez73 Odesláno Červenec 24, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2017 Nazdar chlapi, chystám měnit zadní díl výfuku, chci se zeptat, jestli tam musím dát originál: https://www.autokelly.cz/Product/BS-281-531/57823/39849642;39850140;7;1116;26873;34637187;31531299;31602861 nebo tam půjde namontovat replika: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/t00040-vyfuk-zadni-dil-1-8-92kw-2-0-85kw-tyll-13380.html dík za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 24, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2017 Ten Tyll tam das uplne v pohode, taky ho mam na aute nasazeny a vse normalne pasuje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 25, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červenec 25, 2017 (upraveno) Osobně bych do toho ekonomu od Tyllu znovu nešel. Taky ho ta nyní mám. Dával jsem střed Tyll a ten koncák a nešlo to pořádně spasovat a klepal o krycí plechy, tak jsem je musel drobet prohnout. Napřed jsem tam měl střed Tyll a koncát Ernst, to sedělo perfektně. Střed mám již 3-tí, 2 krát Tyll a pokaždé upadla přívodní trubka pár měsíců po záruce, tedy tak po 40 měsících, naposledy jsem ho chtěl nechat zavařit, což by šlo, ale nemám svářečku, takže bych musel za kámošem a tak ho má v garáži nezavařený v záloze a dal jsem tam polský střed Polmostrow i s dopravou za rovných 300,- Kč, sedl přesně jak ten Tyll a rozdíl jsem zatím nepoznal. Uvidíme s životností, zatím ho tam mám jen půl roku, ale vypadá dobře. Ten zadní Tyll tam mám skoro přesně 4 roky a na přívodní trubce se již loupe koroze, uvidím co ještě vydrží, ale jsem rozhodnutý tam dát příště, taky Polmostrow, který je tvarově přesný jak originál a za dobré peníze. Trochu mě ten Tyll zklamal. Doufal jsem, že ty středy aspoň 5 let vydrží a ani to vzdali po třech letech. Na ten koncák jsem zvědavý, doufám že mi neupadne v létě cestou k moři. To jsou moje zkušenosti s výfuky na mé OI 2.0. Upraveno Červen 7, 2018 uživatelem KaJe 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sanchez73 Odesláno Červenec 26, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2017 No pěkně, mě úplně stačil názor od Konnyho, teď mám brouka v hlavě, zatím jsem našel pod 2 tisíce tento: http://www.aaavyfuky.cz/index.php?zbozi=74641-dil-vyfuku-281-531-zadni-tlumic-polmostrow-24-55-pro-vyfuk Nebo je možné sehnat ho ještě levněji? Dobrou radu bych bral, zatím díky za příspěvky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 26, 2017 Autor Sdílet Odesláno Červenec 26, 2017 Tak při troše snahy tam dostaneš každý výfuk. Já pak volil ten střed Polmo, když dával kolega na svoje auto taky výfuk od nich a chválil si ho, jak všechno pěkně sedělo, byl pěkně vystředěný atd., takže jsem ten střed taky vyzkoušel a nemůžu zatím proti němu říci nic špatného. Na manželky starou Corsu 1998 jsem dával to nejlevnější co jsem sehnal, myslím že Matrix, koncák, a byla to makačka, když jsem musel i drobet přiříznout nárazník, což mi na tomhle autě nevadí, ale na mojí OI bych to nikdy neudělal. Klidně se přijeď podívat, jsem kousek od Prachatic, nevím jak to máš daleko. https://olejeobchod.cz/zadni-tlumic-vyfuku-polmostrow-2455 https://raglu.cz/zadni-tlumic-vyfuku-polmostrow-2455 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 26, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2017 Mě ten koncový Tyll sedí parádně,, prostě jsem uřízl starý konec (měl jsem ještě výfuk origo, takže byl v jednom celku) a nasadil nový konec, vše sedělo tak jak má a nikce nic nebouchá. Nevím jak dlouho vydrží, ale mám ho asi 2 roky a zdá se být v pohodě. Je pravda, že než jsem ho nasadil na auto, tak jsem všechny sváry na výfuku nastříkal zinko-hliníkovým sprejem, ale jestli to bude mít na něco netuším... Nechci se Tyllu zastávat, třeba je ten Polmostrow kvalitnější, ale tenkrát když jsem výfuk kupoval, tak jsem chtěl českou výrobu a ne poláka ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sanchez73 Odesláno Červenec 27, 2017 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2017 Díky kluci, teď už je to na mě, musím se taky pořádně podívat, jestli je to opravdu poslední díl výfuku, ale hrubým pohledem a poslechem to bude ono. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červen 3, 2018 Autor Sdílet Odesláno Červen 3, 2018 (upraveno) Tak hlásím, že se se mnou loučí zadní díl Tyll ekonomy a to bez 2 měsíců po 5 letech a asi 90 tisících km. Plášť jako vždy bez známek koroze, ale u vstupní trubky zase díra. Takže dnes objednán nový výfuk, jak jsem psal minulý rok, Polmo 24.55, tvarově stejný jako originál, tak snad tam padne dobře. Upraveno Červen 3, 2018 uživatelem KaJe 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červen 7, 2018 Autor Sdílet Odesláno Červen 7, 2018 Tak výměna proběhla dnes. Montáž nového Polmo 24.55 byla celkem bez problémů, padl přesně, nikde neklepe atd., takže z tohoto pohledu spokojenost. Starý Tyll se chová jak přesýpací hodiny, něco se v něm sype, jestli je to rez nebo jiný bordel zjišťovat nebudu, už jsem ho odvezl do sběrného dvora. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 7, 2018 Sdílet Odesláno Červen 7, 2018 Kde jsi objednaval? Jinak vypada dobre 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červen 7, 2018 Autor Sdílet Odesláno Červen 7, 2018 Bral jsem ho tady - https://raglu.cz/zadni-tlumic-vyfuku-polmo-2455 v neděli byl ještě o 20,- Kč levnější. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michal55 Odesláno Červenec 23, 2018 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2018 Ahoj. Jak jsi spokojený se zadním tlimičem Polmostrow? Já ho koupil a po montáži se mi zdá hlučnější, než původní Eberspacher. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 23, 2018 Autor Sdílet Odesláno Červenec 23, 2018 Zatím spokojenost. Nějaké větší hlučnosti jsme si nevšiml, ale měl jsem tam předtím Tyll ekonomy. Musím říci, že mě polák mile překvapil. Zatím proti němu nemůžu říct nic špatného, montáž šla dobře, sedí dobře a hlučnost tedy stejná. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
revel Odesláno Srpen 13, 2018 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2018 Ahojte, napíši mé zkušenosti s výfuky na 2.0i AQY. Nutno zmínit jízdní režim, který je 80% město 3 km do práce a zpět. Škoda Economy střední + zadní díl - montováno ve Škodovce, rezonace okolo 2.000 otáček životnost 2,5 roku - TOTAL KO, cena cca 6.000,-Kč . Izawit rezonace okolo 3600-4000ot, nižší výkon - montováno v neautorizovaném servise, životnost 1,5 roku - cena kompletu 1.500,-Kč. Nyní jsem si sám namontoval střední + zadní díl Polmostrow, cena cca 1.800,-Kč, výkon vyšší než u Izawitu, ale hlavně je krásně tichý a bez rezonancí, potvrdilo mi to několik lidí, které jsem vezl. Takže Polmostrow = spokojenost, pokud vydrží min 2 roky, budu happy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michal55 Odesláno Září 10, 2018 Sdílet Odesláno Září 10, 2018 (upraveno) Zdravím pánové. Viděli jste někdy tohle? Je to tlumící materiál z koncového tlumiče, středového nebo až od katalyzátoru? Upraveno Září 10, 2018 uživatelem michal55 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Září 10, 2018 Autor Sdílet Odesláno Září 10, 2018 Hustý! V katu nic takového není, musí to být ze středu, nebo spíše koncáku. Ale většinou se do výfuku nic nedává, jen pár výrobců tam "vatu" cpe. Hlavně mi neříkej, že je to výfuk Polmo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Září 10, 2018 Sdílet Odesláno Září 10, 2018 Tlumící vata v koncovém tlumiči.Vypadá ,že je to použito z kokršpaněla 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michal55 Odesláno Září 10, 2018 Sdílet Odesláno Září 10, 2018 Ne, Polmostrow to neni. Ten mam ve sklepě na prodej kdyby něco. Tohle je Eberspächer ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eidam Odesláno Září 10, 2018 Sdílet Odesláno Září 10, 2018 Ano, toto se mi stalo na Felde. Je to tlumici material v koncovem dilu (u me to byl Tyll). Po case mi vylezlo skoro vse a v otackach to pak v tlumici hvizdalo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michal55 Odesláno Září 10, 2018 Sdílet Odesláno Září 10, 2018 Takový přirozený tuning. ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NameNotFound74 Odesláno Září 10, 2019 Sdílet Odesláno Září 10, 2019 Jakého výrobce středního tlumiče výfuku byste doporučily? Myslím místo origa. Polmo? Bosal? Walker? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michal55 Odesláno Září 11, 2019 Sdílet Odesláno Září 11, 2019 Ja mám Eberspächer. Nestojí raketu a funguje. S druhovýrobou katalyzátorů je to horší. Ale na to jsi se neptal 😁. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.