Talen Odesláno Srpen 14, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2013 Chalanisko zo skodovky ktory ich uz par spravil, mi dal cenu 250 Eur (retaz, napinak, listy) a robota. Bude to robit u seba v doma (trvanie max 2 dni). Takze auto ma 77 000 a vcera mi chalanisko vymenil napinak za K, retaz, lyzinu.250 Eur Na starom N napinaku neboli ziadane znamky poskodenia ani na retazi , ale sichr je sichr. Panko robi retaze denno denne a povedal ze N vydrzi cca 100 000 Km po tom je to casovana bomba . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radim84 Odesláno Srpen 20, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2013 Ahoj hoši, chtěl bych se zeptat jaké jsou ideální provozní otáčky pro tento motor? A taky, jak je to s výdrží dvouhmotového setrvačníku, máte někdo zkušenosti? Díky, Radim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest dodge Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Mám OII FL 1,8 TSI 118kW(CDA)DSG 03/2009 Při stáří vozu 4 roky (takřka na den přesně) a téměř 80tkm nešel nastartovat motor. V pondělí - ohledání v servise (bez rozebrání) - přeskočený rozvodový řetěz. Předpokládaná cena opravy do 25kKč. Úterý - po rozebrání motoru zjištěn stav poškození vyžadující výměnu motoru (vlivem opakovaných pokusů o nastartování motoru byl řetěz přeskočen o 9 zubů). Podána žádost do MB o kulanci. Středa - žádosti vyhověno, ve čtvrtek dodán shortmotor v ceně 140kKč (cena kompletního agregátu 190kKč) zaplacena montáž cca 5800,- Kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 23, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Pls jaky si tam mel napinak??? menil se nekdy ?? v prubehu provozu?? Dik za info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Takze auto ma 77 000 a vcera mi chalanisko vymenil napinak za K, retaz, lyzinu.250 Eur Na starom N napinaku neboli ziadane znamky poskodenia ani na retazi , ale sichr je sichr. Panko robi retaze denno denne a povedal ze N vydrzi cca 100 000 Km po tom je to casovana bomba . Ponuka z autorizáku 422 E s dokladom a zárukou. Dám to vymeniť a nebudem riskovať 6 litrov za nový motor. Zlatý remeň 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Srpen 28, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 Neviete náhodou niekto, koľko normohodín je na výmenu rozvodov? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 cca 70000 km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Srpen 28, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 cca 70000 km ??? Myslel som normohodiny na prácu v servise 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 Nevim delal jsem si to sam ... cca jeden den... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Srpen 29, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2013 Noční můra naplněna - dnes za jízdy přestala řadit DSG, musel jsem přejít na ruční řazení pádly, pocit ztráty výkonu (proto prestala DSG radit v auto rezimu), motor pod 2.500 ot s velkými vibracemi. Dojezd do servisu - hned zjisteno, ze to jede jen na 3 valce. Rychla diagnostika, totalne upalena svicka (pred cca mesicem uplne nove svicky!) na 2. valci, valec ma nulovou kompresi (!). Pravdepodobne podpaleny vyfukovy ventil, mozna i vice... Takovou zavadu pry nemeli, ale sestersky servis stejne firmy pry jiz zakaznikum 2x menil kvuli takove zavade celou hlavu. Pri poctu prodanych 1.8TSi a poctu takovych zavad (odhad 5-10%) v onom autosalone se nemohu ubranit pocitu, ze to je nejaka konstrukcni chyba, neni mozne abych po 100 kkm musel resit takove opravy, cena hlavy bez niceho dalsiho cca 37 tis. bez DPH (!). Mam najeto kolem 100 kkm, pred cca 1 mesicem me skoncila prodlouzena zaruka (do te doby NIKDY zadny problem s agregatem), takze se jen modlim, aby automobilka na to uznala kulanci s nejakou moznou malou spoluucasti, jinak se mam pripravit na opravu za cca 50 kKc (!). Mate nekdo podobnou zkusenost ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest dodge Odesláno Srpen 29, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2013 Pls jaky si tam mel napinak??? menil se nekdy ?? v prubehu provozu?? Dik za info Nevím jaký byl v motoru napínák ani jsem ho neměnil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 1, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 1, 2013 Podle mne je v riti vstrik a ten to cele podelal...jak strikaji vstriky se da neprimo vycist z cidla klepani...cca od 0,7 az 1.2 na valec je v pohode... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Září 1, 2013 Sdílet Odesláno Září 1, 2013 Podle prvnotnich info ze servisu je podpalene sedlo vyfukoveho ventilu - udajne propalena dira jako detsky malicek (!). Opakuji najeto 100 kkm, tankovan jen Natural 95 u OMV. Minimalne se pry bude menit cela hlava (jen hlava cca 38 kKc bez DPH), nemyslim, ze je to normalni u motoru s takovym najezdem, mesic po zaruce (!) a celou dobu poctive servisovaneho v autor. servisu... A to nevim, v jakem stavu jcou ostatni valce, mechanik prohlasil, ze nejlepsi by bylo menit cely shortmotor (!)... No comment... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 A teď si představ ty lidi, co koupí (bazarově) auto s tímhle motorem, nájezdem třeba jen o pár tisíc vyšším, již mimo záruku a při problému zjistí, že auto mělo třeba jen jednou přetaženo o pár km nebo jednou vynecháno a můžou jít pár let starý auto hodit ze skály. Nebo když někdo nemá prodlouženou z výroby. Mazec! Znám jedem případ. Vůbec nerozumim tomu, že si někdo dovolí vyrobit takhle nespolehlivou věc a krám. Je to vcelku šílený, co tu čtu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2013 Uz pred par lety resil Karlos3 problemy se svymi TSI (mel tri) s najezdem cca 250 tkm... a resil u nich vuli na panvych na klikovce... Olej menil po 15 auta jedila dalky atd... a stejne to mel u dvou ze tri... Podpaleny ventil muze potkat kazdeho, ale v tvem pripade by jsem hledal vinika ve vstriku... Zajimej se jestli ti budou neco s nema delat aby te to zachvilku nepotkalo znovu.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 tak jestli to mělo 250 tisíc, tak to je taková životnost nových aut, na to vychází i "doživotní olej v převodovce", ale když ho má 4 roky a 100 tisíc km.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2013 No ono Karlos3 byl extrem ale podpaleny ventil muzes mit klidne i za 2 tisice km... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 V autor. servise jsem jiz pomerne dlouho (jeste pred mesicem jsem mel zaruku!) upozornoval na zvysenou spotrebu oleje, z automobilky jim tehdy doporucili (sami toho delat moc nemohli) jen to jejich normovane zvazeni a rekli, ze to je v norme - nyni pripustili, ze to asi melo souvislost. Hlaseno nekolikrat jeste v dobe zaruky. Samozrejme chci, aby prevzali odpovednost a vzali to na kulanci, ale v tuto chvili se jen modlim a doufam ve zdravy rozum... Ted jsem zrovna dostal aktualni info od servis - z automobilky jim doporucili kompeltni vymenu cele hlavy, sady ojnic a vsech pistu (!)... O kulanci, nebo jak se k tomu postavi automobilka zatim nic nevedi, jeste v reseni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2013 No tak to teda je pekne... Podle toho jaky jsou "odbornici v Skoda servisech" a jak velky je to zasah do motoru ( ojnice, pisty atd... ) je to na masli... Budou delat vybrus?? Budou brousit ojnicni cepy teda vlastne celou klikovku?? Daji tam abnormalni ojnice a ojnicni panve a pisty po vybrusu valce, aby si to dobre sedlo??? Nejsem teda motorar, ale je to tak veliky zasah do motoru ze by jsem se potom radeji toho auta zbavil... Muj nazor... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 uplne si ted vzpominam na tu tvoji vetu v tom videu jo a motor 1.8TSI to je taky zajimavy. :blink: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 Posledni vyvoj - automobilka priznala 100% kulanci na material (cca 80 kKc !), ale opravu (odhad cca do 10 kKc) musim hradit sam. Pote co jsem vec konzultoval, byla pry evidentne souvislost mezi nahle zvetsenou spotrebou oleje a naslednou havarii motoru. Ja to osobne samozrejme nemam jak prokazat, ale servis to ma evidovane, konzultovali to tehdy primo s fabrikou. Udajne (domnenka) se olej (asi pres spatne krouzky) dostal do spalov. prostoru, jeho zbytky se usazovaly v prostoru vyfuk. ventilu, kde to postupne zpusobilo to, co se tomu nakonec stalo. Jsem moc rad za to, ze to materialove pokryji, myslim si ale (trochu asi nevdecne), ze to mohli vzit kompletne i s naklady na opravu, prestoze to jiz nyni je po zaruce. Tu souvislost se zvysenou spotrebou potvrzuji vsichni. Udajne ruzne uspory na materialech krouzku atd... Jen se divim, ze treba v dobe, kdy jsem reklamoval zvysenou spotrebu oleje nenaridili vedle jen te vahove zkousky i napr. zmereni komprese valcu, to uz preci mohlo neco napovedet. K te vymene - bohuzel jsem asi maly pan na to, abych pozadoval po zaruce ve 100% kulanci tovarny vymenu celeho shortmotoru, a neprijimat to reseni, ktere v ramci kulance nabidli...:-( V patek snad budu mit auto jiz k dispozici do noveho zabehu :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 dyt sis odpovedel sam proc by to jako delali v zaruce kdyz ted maji aspon 10 000 za praci od tebe? a to nemluvim o tom ze usetrili short motor kterej by ti tam treba v pripade zarucni opravy museli dat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2013 uplne si ted vzpominam na tu tvoji vetu v tom videu jo a motor 1.8TSI to je taky zajimavy. :blink: Ta veta se da vykladat dvema zpusoby ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 (upraveno) tak na tobě vydělali 10000kč, nedal bych jim ani korunu. to chci vidět jak autorizák opraví motor, dyt se dotomu moc nikomu nechce, jenom pár servisáku.... se divím že ti nedají rovnou cely motor jenom by to přehodilo, auta bych se ihned zbavil jak psal p2P Upraveno Září 2, 2013 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 Nedal bych jim nic!!! Co to je tohle?! A to jsem slysel story jak servisaci vyhrozujiu stylem: heledte pane, tohle je jejich nabidka a mate jednu sanci ji vzit nebo ne, druhou mit nebudete. I na me to jeden zkousel, kdyz jsem reklamoval zrezly prahy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Září 3, 2013 Sdílet Odesláno Září 3, 2013 uplne si ted vzpominam na tu tvoji vetu v tom videu jo a motor 1.8TSI to je taky zajimavy. :blink: Ta veta se da vykladat dvema zpusoby ... ... jj zajímavý na ní je, že ji ujede TDI na APčku :P omicron: tento přístup automobilky mě vždycky maximálně vytočí . Oni to poserou vyrábějí zmetky a zákazníka pak mají jako rukojmí, který nemá na výběr. Buď příjme co mu nabízí a nebo má smůlu :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Září 4, 2013 Sdílet Odesláno Září 4, 2013 Dnes som zaviezol auto do servisu na preventívnu výmenu rozvodov. Meniť sa bude rozvodová reťaz, 3 klzné lišty, napínák, gufero na remenici a tesnenie pod krytom vačiek (alebo tak nejak). Zajtra by malo byť hotovo, tak uvidím, ako to dopadne. Napínák tam bude Kčko, takže dúfam, že budem môcť spokojne spávať. Výmena je čiste preventívna, žiadne pazvuky nebolo počuť. Tá reťaz je naozaj ako z čínskeho bycikla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Září 4, 2013 Sdílet Odesláno Září 4, 2013 Ted se jeste dohaduje, kdo a jak zaplati praci. Tech cca 10 kKc na kulanci nedali, kdyz jsem se po tom zacal pidit, automobilka zminila, ze by mohli jit do 50% tech praci, ale jen za podminky, ze druhou polovinu vezme servis. Nechapu proc ? Mylsi, ze oni nepochybili. A take to servis okamzite odmitl, ze nevedi proc... Tak jsem nabidl, ze tech dalsich 50% zaplatim ja, a pry to nejde, pry se musi zainteresovat i servis. Opravdu politiku koncernu nechapu. Jen mala uvaha - chtel jsem jasne vyjadreni, cim to je zpusobeno. Bud je to konstrukcni vada, ci vada materialu, a melo by to CELE jit za nimi, i mj. proto, ze jsem nekolikrat reklamoval nedavno (jeste v zaruce) nahle zvedlou spotrebu oleje, evidentne s tim souvisejici. Nebo je to stare a opotrebovane auto, a pote by asi bylo pikantni, ze Skoda povazuje 4 roky stara auta se 100 kkm najezdem, 1 mesicem po zaruce a puv. porizovaci hodnotou pres 3/4 milionu za srot, kde kazda oprava muze snadno vylezt na cenu pres 100 kKc (jen material je za 80 kKc !). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
boukic Odesláno Září 4, 2013 Sdílet Odesláno Září 4, 2013 Bobo TSI: To já jsem zatím na servis, který by mi to byl ochotný vyměnit preventivně nenarazil. Nikdo s tím nechce nic mít a dokud to nepřeskočí, tak se s tím nikdo zabývat nechce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.