Přejít na obsah

Poruchy a problémy 1,8 TSI

Doporučené příspěvky

K napinak neni na vymenu, ale retez je vytahan... to nema s napinakem primou souvislost...

O K napinaku jsem taky jeste neslysel ze by byl KO... ale skoceny jo...

takže auto mám späť, ráno ho naštartovali a nič....all ok (dnes ráno bolo +7stC, je pravda, že rachotí od 4C dolu)

vysvetlenie: čakáme na mráz, vraj keď nič nezarachotilo, nemajú čo robiť.

takže takú ja mám pakáreň :(

Odkaz ke komentáři

Zdravím, vyřešil někdo už přes autoriz. servis spotřebu oleje u motorů CDAA, r. v. 2009? Nedávno jsem v Německu mluvil s kolegou, a tam Volkswageny 1.8 tsi automaticky svolali a opravili to zdarma. Mám auto 1 rok a nechci se ho hned zbavovat. Ale co jsem četl, tak prý často kroužky nepomůžou.. :-( Proč když auto bylo pravidelně servisováno, to servis rovnou neudělal?

Odkaz ke komentáři

Jj, bývalý majitel jezdil pravidelně na výměny oleje a na pravidelné prohlídky. Auto je r. v. 2009, čili už mám asi taky smolíka. Ale třeba v Německu Volkswagen svolával i takto starší vozidla po záruce na 1.8 tsi CDAA motory... s p2p jsem tu řešil už jednu nepříjemnost v autoriz. servisu a já začínám autoriz. servisům dost nedůvěřovat.. Ale komu jinému už věřit než autorizákům...... Ale to auto používat chci a Škoda by se k tomu měla postavit...Když vědomě pustila vadný motor.

Odkaz ke komentáři

To jsou myslim dost silny slova, ze vedome pustila vadny motor. Vadna byla ta sada pistu a kruhu a to se samozrejme neprokaze hned, jim muzes zazlivat, ze je automaticky neopravuji, kdyz jsou s tim problemy. Automobilka nic schvalne nevypoustela, holt se to ukazalo casem. Me ten motor menili pri 3 letech a 70 tis (zaruka byla prodlouzena 4roky/120 tis km). Takze mas asi smulu, ale za zeptani nic nedas. Napsal bych do skodovky..

Odkaz ke komentáři

Volal jsem do autorizaku, ze bych chtel pri pristi servisce zmenit interval z promenliveho (QG1) na pevny QG2. Borec mi tvrdil ze to nejde, protoze mam common rail (desetkrat jsem mu zduraznoval ze mam 1.8TSI, jestli si je jisty) a pak jsem mu diktoval i VIN a svoji domenku potvrdil. S tim, ze by durazne doporucoval nechat olej 5W30. Tady pisete a i na jinych webech, ze je lepsi 5w40.

Volal jsem do jinyho autorizaku kde rekl, ze to prekodovat jde, ale radi, abych zustal u QG1. Tak mam napsat do skodovky jak to s tim je nebo co? Clovek chce doprat autu to nejlepsi a co clovek to jiny nazor..

Odkaz ke komentáři

že jo. Ale můžete mi někdo říct, co mám teda dělat? Jak je možný, že se člověk baví s přijímacím technikem přímo v AS o konkrétním motoru/vozu dle VIN a je úplně dutej? Kdo by měl líp znát škodovku než jeho dealeři a autorizovaný servis?

nakopat do prdele všechny tyto vyžírky, ať tam jde člověk, který tyto věci ovládá a bude zákazníkům přínosem..

Odkaz ke komentáři

Common rail (také Common-Rail) je systém přísunu paliva do vznetovych ale i zazehovych motoru. V podstatě se jedná o vysokotlakový zásobník, jímž je trubka (common rail), která vydrží vysoký tlak pumpy paliva. Je obyčejně většího průměru, tak aby v ni nedocházelo ke kolísání tlaku paliva, které ubývá při vstřiku. Palivo vstřikované do valce jemněji rozptýlené více menšími otvory vstřikovače k tomu potřebným vyšším tlakem tvoří lépe hořlavou směs, čímž se dosahuje vyšší ucinnosti motoru, vyššího točivého momentu a vykonu, menších emisí a nižší hlučnosti a vibrací - to i díky vyrovnanosti jednotlivých válců eliminací přípravy dávky paliva pro válce odděleně - zdroj tlaku je jeden a zbývá tak rozptyl ve velikosti dávky a časování daný vedením, vstřikovačem a rozdíly v geometrii jednotlivých válců. Oproti jiným systémům je tlak paliva vytvářen nezávisle na otáčkách motoru a vstřikovaném množství paliva a je vždy dostatečný – právě díky zásobníku tlaku.

Jak je psano vznetovych ale i zazehovych motoru... Ano TSI je common rail...

A po druhe, zmenit servisni interval je mozne a nema to nic spolecneho s druhem motoru...

Odkaz ke komentáři

Ihned po převodu z operáku do vlastnictví jsem nechal udělat změnu z proměnlivého intervalu na pevný v Auto Jarov. Včetně výměny rozvodů. Viz moje vlákno. Změna bez námitek.

Už si nepamatuju, jestli jsem si o 5W40 řekl sám, nebo mi jeji doporučili oni. Každopádně také bez námitek.

Odkaz ke komentáři

Volal jsem do autorizaku, ze bych chtel pri pristi servisce zmenit interval z promenliveho (QG1) na pevny QG2. Borec mi tvrdil ze to nejde, protoze mam common rail (desetkrat jsem mu zduraznoval ze mam 1.8TSI, jestli si je jisty) a pak jsem mu diktoval i VIN a svoji domenku potvrdil. S tim, ze by durazne doporucoval nechat olej 5W30. Tady pisete a i na jinych webech, ze je lepsi 5w40.

Volal jsem do jinyho autorizaku kde rekl, ze to prekodovat jde, ale radi, abych zustal u QG1. Tak mam napsat do skodovky jak to s tim je nebo co? Clovek chce doprat autu to nejlepsi a co clovek to jiny nazor..

Zmeniť z QG1 na QG2 samozrejme možné je, manuál k vozidlu to povoľuje-je to tam uvedené ako druhá možnosť, tzn. povoľuje to výrobca vozidla!

A moc by ma zaujímalo, čím ten borec odôvodňuje to jeho dôrazné doporučenie tam nechať olej 5w-30.. aký silný argument k tomu má.. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

1. pokiaľ priamovstrek nemá významnejšie zvýšenú spotrebu oleja, tak LowSaps olej nepotrebuje.. u zdravého motora sa na zasieraní sania a ventilov podieľa olej minimálne. Sú tam iné zdroje ktoré to spôsobujú v takej miere, že v porovnaní s tým tu olej hrá mizivú rolu.

2. 5W-30 za studena je rovnako, resp. veľmi podobne viskózny ako 5w-40.. rozdiely sú len za prevádzkovej teploty a počas zahrievania oleja, kedy 5w-40 menej "redne" resp. menej stráca viskozitu s narastajúcou teplotou.

Tu argument v súvislosti s hydronapinakom a jeho rýchlym dopnutím absolútne neobstojí.. 5w-40 za studena to zvláda rovnako rýchlo ako 5w-30 a za tepla je to jedno, pretože za tepla je olej 5w40 aj tak omnoho "redší" menej viskózny, než nezahriaty olej 5w-30.. Naviac u týchto napínakov ani tak nejde o nejaké skoré dopnutie reťaze, pretože ten napinák tú reťaz dopína stále, pokiaľ nezlyhala jeho mechanická aretačná časť, problém nastáva len vtedy ak už je vysunutý veľmi a nedokáže ďalej ešte viac napínať reťaz, ktorá stále viac a viac plandá až môže preskočiť rozvod, resp. tá reťaz je už v tomto prípade tak vyťahaná, že už ani poriadne nedosadá na ozubenie a už len toto zvyšuje pravdepodobnosť preskočenia.. alebo keď napinák jednoducho zlyhá, tzn. zlyhá jeho aretácia a piestik napináka sa zatlačí nazad.. toto sa stávalo u prvých typov napinákov.

Odkaz ke komentáři
Aj zahriata 5w-60 bude mať nižšiu kinematickú viskozitu, ako studená 5w-30, laicky povedané bude redšia (hoci toto nieje správny výraz,.. tu sa jedná o viskozitu, nie hustotu..)

Viskozita - znamená odpor voči tečeniu, to nieje to isté ako hustota. To znamená, že zahriaty olej 5w-40/60 je tekutejší-čerpateľnejší, ako studený olej 5w-30

Odkaz ke komentáři

A zahraty 5w30 je tekutejsi jak zahraty 5w40 asi, ze? A koukal jsem, ze kdyz jedu dalku (kterou jezdim v 95% kdyz uz nekam musim) ma olej mnohdy i 100 stupnu. Kdybych pouzil 5w40 bude lepe odolavat teplotam nebo je to jedno? Tvoje doporuceni je 5w40 do tohoto motoru? Dik za postrehy a zkusenosti.

Odkaz ke komentáři

A zahraty 5w30 je tekutejsi jak zahraty 5w40 asi, ze?

presne tak..

A áno 5w-40 má vyššiu teplotnú zaťažiteľnosť a odolnosť voči oxidácii.. tento fakt je pre TSI, ktoré jazdí často dialnice dlhodobejšie vyššie tempá alebo občasné blbnutia a využívanie plného potenciálu a výkonu motora, zaujímavý.

5W-40 je v tomto prípade určite vhodnejšie použiť. Minimálne máš väčšiu rezervu a istotu.

u cupry co má 220kw 2.0 TSI tak z vyroby 5W30 na stejné trase v plné zátěži (jízda nad 200km/h brzda plyn zatáčení atd) teplota kolem 126 stupnu. po vyměně za obyčejný SHELL 5W40 A3/B4 již teplota nešla nad 107 stupnu.

podobnou zkušenost mám s 1.8 TSI, teplota mě taky klesla.

a to máš výstup z čidla teploty, ktoré je umiestnené v olejovej vani ak sa nemýlim.. to je to dá sa pvoedať dosť chladné miesto, výstupné teploty oleja z tých najteplejších častí budú rozhodne ešte o niečo vyššie.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...