Přejít na obsah

Vymena oleje-delata doma sami?


Doporučené příspěvky

mno treba si ju riadne vycvicit :D.. ale nie.. ju to bavi... karburator na simsone vycisti uplne sama :D :D jasne ze novy srobik...

 

a este tak pozeram.. este ani jeden navod uplne presny :D :D vsade daco chyba... zohriaty motor, otvoris nalievaci otvor (aby to lepsie tieklo von), vysrobujes vypustaci srob... vypustis olej, vysrobujes filter, das novy filter, zasrobujes, zasrobujes novy vypustaci srobik, nalejes novy olej po mierku, zavres napustaci otvor, nastartujes, kusok popridavas, zhasnes, chvilu pockas a potom skontrolujes hladinu.. asi tak..

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zdarec lidi,

 

zajímalo by mě, jaký používáte olej v 1,8T RS AUQ případně jaký doporučujete? Castrol Magnatec, Edge, nebo neco jiného hodně kvalitního?

 

Dřív jsem měnil olej v servisu (Liqui Moly 5W-30), ale teď bych si ho rád vyměnil sám....

 

Dík za info...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Rád bych to tady po víc jak roce oživil :)

 

mám motor AUM - 1.8T 110kW

 

musím ted měnit olej, zajímalo by mne, jaký je asi tak běžný olej, který se tam leje? nechci žádný závodní nebo tak, chci zlatou střední cestu, aby to stálo rozumě a přitom to nebyla žádná shitka :)

 

já jsem za 12000km musel dolít skoro 2l oleje. hold mi to asi trochu papá :) ale to je tím, že mám dávno přes 300 000km najeto :)

díky

Hagis

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

To po každé výměně oleje měníte vypouštěcí šroub?

 

Vypouštěcí šroubek se mění po každé když ho po vyšroubování ztratíš :)

 

Jinak u mě by ta výměna vypadal následovně...

Vyšroubuju šroubek a hned ho našroubuju zpátky páč jsem vyšrouboval jinej. Kouknu do příručky a vyšroubuju spávnej, olej začne vytékat mimo takže rychle přistavím kyblík (2 litrový .. takže velice rychle náselduje schánění dalšího kyblíku). Pak jdu povolit filtr a protože jsem profík nepotřebuju na to klíč stačej velký hazetky ... zaberu kleště se sesmeknou a ejhle škrábanec je na světě .. no co je to zespoda neni to tolik vidět, zaberu znova a ta díra v chladiči už je větší problém než ten škrábanec ..

 

no abych to uzavřel lidi jako já by měli mít zakázáno dělat tokovéhle věci doma a proto jezdím radši za kámošm do servisu ;) ...

 

Všem kutilům zdar ..

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...