Přejít na obsah

Jaký olej pro krátký interval

Doporučené příspěvky

• o rok později...
  • o 10 měsíců později...

Nazdar prosim o radu mam 2.0tfsi BWA zere to dost olej (cca 1.4L za neakych 7-8000km a vzdy po dlhsej ceste po dialnici cca160km rychlostou leto mi vyhodilo skontrolujte hladinu oleje a ryska bola skoro sucha) bol tam naposledy 5w40 shell neni moc riedky na leto a teplotne zataze ta 5w?. Potreboval by som poradit najvhodnejsi a najkvalitnejsi olej aby som dal autu co si zasluzi. (Netusim ci to ma premenlivy alebo fixny interval... poradte prosim ako to zistit a ci to je podstatne) Dakujem za kazdu radu som laik. Nechat na jesen zimu este 5w40 napr mobil alebo motul a v lete prejst na 10w60?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

Take mi auto bralo dost olej a pouzivam 10w-60 od schellu a mam klid vymena vzdy 10tis. A az tu dobu doleju max. 0.5l a co se tyka filtru zasadne original skoda tzn. Ze Mann

Upraveno uživatelem chipmann
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

chlapy trochu rozumu do hrsti viete co znamenaju jednotlive cisla v nazve oleja??? naco niekto kupuje olej "x"w60???? to jazdite na severny pol? v nasich podmienkach bud kupte original aky tam predpisuju alebo staci "x"w40 a ci motoru doprajete 5 cize riedsi motor si bude bublat aku kvalitu mu nalejete :) ale rychlejsie ho spotrebuje alebo mu staci 10 a to je tak univerzal ale rozhodne by tom tam nedaval 15

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest cobliha

Tak to mě taky zajímá. Koupil jsem RS a dle servisky jsem pokračoval s olejem 5W-30 Shell double hellix ultra extra. Stává se mi (už i po druhé výměně), že tento olej rychle degraduje. Po cca 8tis.km začíná vyskakovat hláška "Nízký tlak oleje". Množství je o.k. V zimě to nedělá. Jak se oteplí, tak ano. Mám změnit specifikaci oleje, nebo pouze značku? Můžu použít 5W-40? Nebo jaký bude lepší? Něco jiného říkají v servisech, v obchodech i tady. Brácha má kamaráda v rafinérce v anglii a ten říká, že obchod s oleji je jeden velký podvod. Že základ je stejný. Můj otec třeba lije do benzínové fabie olej pro diesly úplně jiné specifikace, než tam má být. Motor už roky šlape tiše, jako hodinky bez problémů. Tak nevím. Nechci ublížit autu pochopitelně. Poradí někdo? Díkyyy

Odkaz ke komentáři

Jak už tady bylo psáno, 5W30, nebo 5W40 je rozumná volba, pokud jezdíš normální jízdy. To, že je nízký tlak může znamenat, že olej je moc řídký, ale že by díky specifikaci, to není pravděpodobné. Spíše buď olej není kvalitní (tedy "bůh ví, jestli je tam co má být"), ale klidně může být problém v čerpadle. Kolega měl s tím taky problém, nakonec musel nechat opravovat olejové čerpadlo. Shell jsem používal a nemíval jsem problém, teď dávám Millers CFS 5w40 NT, předím Motul X-cess 8100 5W40.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...