Přejít na obsah

Jaký motor vybrat?

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Rád bych se Vás zeptal jaký motor je pro mně vhodný roční nájezd cca 15-20.oookm.

Požadavky : rozumná spotřeba a jistá dávka pohodlí.

Doma máme 2 octavie ale oboje jsou v naftě , s benzínem v octavii nemám žádné zkušenosti.

Chci něco v kombíku s co nejlepší výbavou za rozumný peníz.

Díky Vám všem za rady T.

Odkaz ke komentáři

Mam benzín 16/74Kw a rozhodně bych doporučil naftu nebo silnější benzín.Se spotřebou jsem spokojenej dlouhodobej průměr mam 7,6 L a to jezdím každej den 12 kilometrů do práce a z toho asi 5 kilometrů přes město.Měl jsem půjčenou sousedovo Octu 19 TDI 81Kw a je to uplně jiná jízda stačí šlápnout a jede :lol:

Odkaz ke komentáři

Já ti odpovím takhle http://forum.octavia...showtopic=11441 (samozřejmě pokud je inzerát ještě aktuální) splňuje v podstatě to, co jsi tu vypsal a pokud nejsi nějaký zběsilý jezdec, tak i spotřeba se dá ukočírovat na přijatelné hodnoty smile.gif sám mám tenhle motor, v liftback verzi sice, ale to už velký rozdíl nebude...a jsem spokojený jak kultivovaností při cestování, tak spotřebou.

Taky je důležité, jestli těch 15-20t km najedeš dálkovými trasami nebo jen kratšími a častěji. Ale jinak myslím, že naftou se u octávky taky nikdy nic nezkazí wink.gif

Odkaz ke komentáři

V tom případě bych o tom benzínu opravdu přemýšlel, ten tyhle kratší trasy určitě snáší podstatně líp. Zkus si tu ještě vyhledat u jednotlivých motorů nějaké diskuze o nich a trochu přečíst.

Ale ty motory jsou všechny na stejné úrovni, všechny dost dobré, tam už jde opravdu jen o subjektivní pohled na věc, jestli člověk chce benzín nebo naftu...ohledně spotřeb u jednotlivých motorizací tu jsou taky diskuze. Například tady k tomu 110 kW benzínu: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=9098

Odkaz ke komentáři

Já kdybych měl volit O1 tak jedině RS, protože ta za něco stojí. Pak eventuálně LK. Většina těchto aut je už v plný výbavě. Rozhodně benzín :) Nafťáka jedině kdyby si jezdil dálku zbytečnost na krátkou vzdálenost, ani se neohřeje. Záleží kolik do toho chceš dát.

Odkaz ke komentáři

I já přidám svůj názor. Podle mě je to u auta o najetých km a kolik peněz můžeš eventuelně pouštět do auta. Já mám 1.6 75 kw, což ve městě žere jako tank, ale když už vyjedu z města, nějakých 7 litrů, ale mé auto má poctivé km, hodně málo najeto, takže kdybych ho nepředělával do nějaké výbavy, tak mě zatím stálo v ND minimum kč. Čím víc bude auto ojeté, větší šance cokoliv měnit, a tam je ten rozdíl mezi motorizacemi. Za co já koupím např. střední a zadní díl výfuku, tak třeba v 1.8 bez turba je jen zadní díl.

Tím chci říct, že jsem spokojený se svým autem, i když spotřeba nic moc, ale zase alespon do něj nesypu kč v ND, tedy myslím nějaký dardy.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Kdyz je to TDI do mesta tak na hovinko, proc ma vetsina taxikaru v aute zrovna naftovy motory? :rolleyes: Beru to ted z pohledu nakladu.

Kdybych jezdil po meste a kratsi trasy, asi bych vzal 1.6, ta 1.8T si nevezme malo a kdyz chces jezdit do 7 litru, tak to jen solichas, pak je ti ale ten vykon na prd stejne.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Tak já včera dojel za 7 a to jsem ztrapnil nějakýho motorkáře a nakonec i chytil po šumavě závodní slinu do těch zatáček, takže ono to zas tak zběsilý nebude s tou spotřebou, když nepojedeš pořád 120 rolleyes.gif ale když jezdim 25km každej den tady tam a zpátky, tak by ta 1.6 stačila taky, protože to nemá cenu honit stejně laugh.gif

Odkaz ke komentáři

Chlapci, preco pisete ze 1.8T si vypyta vela a zere jak tank..v meste zerie podla mojho nazoru rovnako ako 1.6, a mimo mesta aj menej..prave dnes som siel z presova do kosic cez okresky, nie po dialnici, mal som velmi malo benzinu, bal som sa ci dojdem, tak som siel velmi na spotrebu. do kosic som dosiel s priemernou spotrebou za 46 km 5,8 litra podla PC, ked ratam trosku viac no dobre 6 litrov mozno zozralo..to auto je velmi citlive na sofera a na jeho nohu na plyne, a ked dakto tvrdi ze ma 1.8T a ze je chujovina jazdit s nim za 6 litrov ze sa to neda, tak to potom je to pre mna dilino ktory nepozna ani svoje vlastne auto..na to auto si treba proste zvyknut a citit ako ono :D na tento motor nedam dopustit, a to som soferoval vsetky motorizacie octavii..

Odkaz ke komentáři

Jakou mas vypocitanou spotrebu po najezdu treba 100.000 km na tom aute? ;) A nemyslim jednu trasu, kdy si s autem jezdil 10 let do jedny prace. To, ze jsem jel s TDIckem za 3.8, taky neznamena, ze za tolik ten motor JEZDI. On za tolik jednou JEL, ale po najetych 365.000 km je prumerna spotreba nejakych 5.5 litru.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

bal som sa ci dojdem, tak som siel velmi na spotrebu.

Přečti si to po sobě rolleyes.gif ty si koupíš 150 koňový auto a budeš s ním jezdit na spotřebu, tak to je pak terno a podle mě jsi dilino ty palec.gif jasně že když budu chtít jet jednu cestu hooodně pomalu a normálně, tak se dostaneš 6,5, možná něco míň, ale abys s tim měl dlouhodobou průměrnou takhle, o tom si můžeš nechat jen zdát laugh.gif já ten motor mám a klidně se s tebou budu hádat wink.gif

Odkaz ke komentáři

Mno včera po najetých 60km bez pauzy počítač ukázal 4,3l/100,takže ohledně spotřeby není co dodat.. A to jsem na to docela šlapal. Co se týče ježdění,tak nemá cenu kupovat auto do města,to je jasný... Ale já trávím v autě mnoho času,takže mého fešáčka zahřeju pokaždé když se s ním mazlím.. :-D Takže kdybych měl mít na to mé ježdění benzín,tak se nedoplatím!!! Ale každému vyhovuje něco jiného..

Diesel do města..

Odkaz ke komentáři

Jakou mas vypocitanou spotrebu po najezdu treba 100.000 km na tom aute? ;) A nemyslim jednu trasu, kdy si s autem jezdil 10 let do jedny prace. To, ze jsem jel s TDIckem za 3.8, taky neznamena, ze za tolik ten motor JEZDI. On za tolik jednou JEL, ale po najetych 365.000 km je prumerna spotreba nejakych 5.5 litru.

nepochopil si nic z mojho prispevku, nevravim ze budem mat dlhodobu nejakych 5,5 litra, to isto nie, len vravim ze je hlupost pisat ze 1,8T zerie ako tank, nakolko ked sa clovek snazi, vie ist aj okolo 6 litrov..co je na benzin taka spotreba ze isto o nej nepoviem ze zerie ako tank. aj v meste 9 litrov nieje na benzin strasne, ked dakto chce pisat o tankoch, nech pise o benzinovych trojlitroch z roku xy ale nie o octavii 1.8T pre boha..

Přečti si to po sobě rolleyes.gif ty si koupíš 150 koňový auto a budeš s ním jezdit na spotřebu, tak to je pak terno a podle mě jsi dilino ty palec.gif jasně že když budu chtít jet jednu cestu hooodně pomalu a normálně, tak se dostaneš 6,5, možná něco míň, ale abys s tim měl dlouhodobou průměrnou takhle, o tom si můžeš nechat jen zdát laugh.gif já ten motor mám a klidně se s tebou budu hádat wink.gif

aha, tak si skus precitat moj prispevok znova, NIKDE som nenapisal ze mam alebo s tym motorom chcem mat takuto DLHODOBU spotrebu takze dilino je ten koho vidis v zrkadle a nevies citat. dlhodobu mam 8,2 a vravim ze ked chcem mozem mat aj 6 za urcity usek, nemyslim tym dlhodobu, lebo ked z mojho prispevku 46 km beries ako dlhodobu tak si proste debil. a ked sa s tymto nestotoznujes tak uz si potom asi idiot...a ja 150 konove auto nepotrebujem na to zeby som sa vzdy predvadzal a ukazoval ake mam silne auto, ked sa mi chce, idem svizne, ked nie idem na spotrebu, ako s kazdym autom, teraz nebudem chodit vzdy svizne len zato lebo mam 150 konove auto, to je nazor vas mentalnych zaostalcov. a cize ked sa stotoznujes s nazorom ze ti auto zere ako tank, tak fajn pre mna 8 alebo 9 litrov nie je vela :D

Odkaz ke komentáři

Takze si nam napsal, ze za 6 litru vlastne nejezdis, coz jsme vsichni vedeli. Proste to auto zere v prumeru nejakych 8-8,5 litru. Az se priste nekdo zepta, za kolik se jezdi s TDI, taky nebudu psat 3,5 litru/100 km, rozumime si? Protoze to proste neni pravda. Stejne jako ty nejezdis v prumeru s 1.8T za 6 litru.

Odkaz ke komentáři

aha, tak si skus precitat moj prispevok znova...

Víš co, mysli si co chceš, třeba, že mám to auto, abych někde ukazoval jak rychle jezdí. Možná jsem to špatně formuloval, možná jsi tu myšlenku špatně pochopil. Já si, díky těm tupým výrazům na mou osobu, obrázek udělal a to mi stačí. Stejně už je to úplně mimo původní téma.

Odkaz ke komentáři

Takze si nam napsal, ze za 6 litru vlastne nejezdis, coz jsme vsichni vedeli. Proste to auto zere v prumeru nejakych 8-8,5 litru. Az se priste nekdo zepta, za kolik se jezdi s TDI, taky nebudu psat 3,5 litru/100 km, rozumime si? Protoze to proste neni pravda. Stejne jako ty nejezdis v prumeru s 1.8T za 6 litru.

podstata mojho prispevku nebolo povedat ze to zere 6 litrov, ale ze to NEZERE ako tank, ale to asi nepochopis..

Víš co, mysli si co chceš, třeba, že mám to auto, abych někde ukazoval jak rychle jezdí. Možná jsem to špatně formuloval, možná jsi tu myšlenku špatně pochopil. Já si, díky těm tupým výrazům na mou osobu, obrázek udělal a to mi stačí. Stejně už je to úplně mimo původní téma.

ty si utocil na mna ako prvy, a ani si si neprecital poriadne moj prispevok a nepochopil si co z neho pochopit mas, takze laskavo o nejakych obrazkoch koli ostrym vyrazom by som sa nevyjadroval..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Řešíte neřešitelné - 10 lidí = 10 názorů. kdyby tu bylo 20 druhů paliv, tak se každý zastane jiného. Mám zkušenost s hodně rozdílnými motorizacemi nejen v rámci koncernu VW a člověk se prostě musí prokousat tím vším až dojde na to co mu vyhovuje nejvíc - pro někoho je to benzín, pro někoho diesel... Tak samo pro někoho je spotřeba kolem 8mi litrů TANK, pro někoho to ještě jde snést.

Jasné, když se číslice 8 a spojení slov průměrná spotřeba dostanou k sobě před provozovatelem nafťáka, který jezdí za 5,5 tak jde do vývrtky, asi stejně jako když někdo řekne - mám diesla a každý ráno s ním jezdím 5km do práce a 5 km z práce před někým kdo má benzín. (jak je napsáno v úvodu - 4x denně 7 km)

Chce to si sednout a rozmýšlet... budu jezdit dlouhé trasy? chci výkon? chci raději nižší spotřebu? na co auto budu využívat? budu jezdit v zátěži nebo sám? chci auto s turbem (se všemi výhodami a nevýhodami co s tím souvisí) a nebo stačí bez turba a mít o jednu starost míň... atd... atd...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...