Přejít na obsah

Palivový filtr - prasklý konektor

Doporučené příspěvky

Zdravím,

při výměně palivového filtru nám praskl konektor a při zpětném nacvaknutí protékal.

Známí mi poradil at to spojim normálně hadičkou a dám tam spojky, dopadlo to takhle:

auto jede jak má, nikde nic neteče, zatím žádný problém:

69ffc1eb38.jpg

chtěl jsem se zeptat jestli to takhle může být, resp. jestli to vydrží (tlak), vzhledem k tomu že v sobotu odjíždím do chorvatska, mám docela strach, přece jen je to benzin a zaroven uz nemam moc casu na opravy.

Ani jsem nikde tu hadici nebo konektor ke koupeni nenasel.

Proto se ptám vydrží to? máte s tim někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři

tak jsem na to ještě dneska mrknul, holt musim verit ze to bude drzet no.

Tahal jsem za to, cloumal s tim, a nic, ani se to nehlo, pak sem to jeste projel, a fakt to drzi, tak snad to nerupne (tuk, tuk) po dovolenej bych zkusil sehnat nekde na vrakaci tu hadicku.. tak snad dojedu bez problemu.

Děkuji vám za odpovědi, hned sem trochu klidnějši.

Odkaz ke komentáři

Já to taky před pěti lety urval, prostě to prdlo a bylo po tom. A taky zrovna ta strana co jde do motoru. Hadice se dá sehnat, ale jak to vyměnit netuším. Vede to v té výstuze na podlaze a tam to nenarveš, jedině to táhnout kolem. Já to vyřešil tak, že jsem koupil tu nejlevněší hadičku s tou správnou koncovkou, ani nevím na co to přesně bylo, vyndal jsem z ní tu novou koncovku a přemýšlel jak to narvat do té hadičky pod autem. Tak jak to je se to tam prostě nenarve, to je i vidět, ta koncoka má na sobě velké zarážky. Takže tu koncovku obrousit, namazat mýdlem, hadičku nahřát ve vařicí vodě a už jsem to tam rval, točil, prostě docela makačka, ale je to tam už 100 tisíc km a drží. Ještě jsem to chtěl stáhnout nějakou malou stahovačkou - páskou, ale tak prťavou jsem neměl a než jsem jí stačil sehnat, tak jsem na to zapomněl. Asi jí ještě zkusím sehnat, aby to vydželo dalších 5 let. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdravím,

při výměně palivového filtru nám praskl konektor a při zpětném nacvaknutí protékal.

Známí mi poradil at to spojim normálně hadičkou a dám tam spojky, dopadlo to takhle:

auto jede jak má, nikde nic neteče, zatím žádný problém:

69ffc1eb38.jpg

chtěl jsem se zeptat jestli to takhle může být, resp. jestli to vydrží (tlak), vzhledem k tomu že v sobotu odjíždím do chorvatska, mám docela strach, přece jen je to benzin a zaroven uz nemam moc casu na opravy.

Ani jsem nikde tu hadici nebo konektor ke koupeni nenasel.

Proto se ptám vydrží to? máte s tim někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď.

zdravím chlapi, blbej dotaz, kde je na autě palivovej filtr? O1 1.6 55kw

dík

Upraveno uživatelem czzapik
Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

panove,ja jsem zlomil konektor na druhej strane filtra :wacko: dočasne jsem to taky vyrešil hadici ale zajima me jak se meni ta hadice na druhy strane? jde to z čerpadla do filtru,musi se sundat nadrž?

Ahoj nemusííííí :palec: stačí sundat pási co drží nádrž a pajzrem ji odlepit od kastle teda já ji musel takhle pomoct nebo tam držela jak židovská víra krásně si kicne na nápravu a opře se už přesně nevim myslím že o prohluběn na rezervu a posunout směrem od pal filtru ať si uděláš místo na protáhnutí hadice no pak všechno namontovat zpátky a je hotovo jo a abych nezapoměl pro jistotu je dobrý si uvolnit i hrdlo palivové nádrže ale to spíš pro zichr kdybys to neudělal asi by se nic nestalo. Známej dokonce nemusel sundávat ani ty pássy stačilo povolit nádrž popojela dolů a vzniklá mezera stačila na protáhnutí hadice.

Odkaz ke komentáři

Ahoj nemusííííí :palec: stačí sundat pási co drží nádrž a pajzrem ji odlepit od kastle teda já ji musel takhle pomoct nebo tam držela jak židovská víra krásně si kicne na nápravu a opře se už přesně nevim myslím že o prohluběn na rezervu a posunout směrem od pal filtru ať si uděláš místo na protáhnutí hadice no pak všechno namontovat zpátky a je hotovo jo a abych nezapoměl pro jistotu je dobrý si uvolnit i hrdlo palivové nádrže ale to spíš pro zichr kdybys to neudělal asi by se nic nestalo. Známej dokonce nemusel sundávat ani ty pássy stačilo povolit nádrž popojela dolů a vzniklá mezera stačila na protáhnutí hadice.

dekuju moc za odpoved :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

dneska lehnu pod auto, protože mi klepe výfuk a najednou cítím benzin. Nikde nic neteče, ale palivový filtr už je dost rezavý a když po něm přejedu prstem, tak citím benzin. Hm, takže výměna bude nutná, ale když to tak čtu, tak proč ty palivové konektory všem praskají? Jsou na to potřeba nějaké speciální kleště ? Ještě uvidím, kdyžtak to dám do servisu, než se s tím pak jebat :wallbash:

Odkaz ke komentáři

No jde to i bez násilí, k tomu je tam ten konektor, když to páčíš šroubovákem, může prasknout, samozřejmě pokud nejsi hovado, jde to i vypáčit šroubovákem, ale proč to dělat ,když ten konektor stačí zamáčknout, klidně i tím šroubnovákem a vytáhnout...

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Já jsem si totiž nevšiml, že se tam má na tom konektoru něco zmáčknout :D a tak jsem lehce zapáčil šroubovákem a šlo to bez většího násilí sundat (rukou to sundat nešlo), to platí při montáži, rukou jsem musel silněji zatlačit, aby konektory zapadly tam kde mají a rozhodně rukou sundat nešli, takže nemám strach, že by nedrželi.

Ono když se na takový věci nejde na hulváta, ale s citem, tak by v podstatě nemělo nic stát ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

to máš pravdu stačí to stlačiť a stiahnuť problém je v tom že časom sa ten konektor stajne rozpadne a ešte je problém v tom že v konektoru je gumička čo se taky časom zničí a sú na svete netesnosti taký to teda riešim našiel som aj konektory od seatu čo pasujú na fabku ale stoji 40E jednoduchšie je kúpiť palivové hadice a eskapasky ja dám pre istotu aj hermetik lep na dokonalý spoj a problém vyresen za 12 E aj dovozom a nie hneť kupovať nove hadice za obrovské prachy to je politika všech automobiliek a schválem vyrábajú blbosti aby mi obyčajný ľudia len kupovali a kupovali to vše.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...