valis967 Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 Zdravim. Nesetkal jste se někdo u 2.0 Tdi s jemným škubáním na volnoběh? Dělá to nepravidelně, zvenku neznatelný, pouze je to cítit v autě když stojí. Dík za info. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Leden 31, 2013 Sdílet Odesláno Leden 31, 2013 mě to taky občas dělá, už se to tu řešilo, nejspíš vstřiky , jezdím na kvalitní naftu a nebojím se tomu naložit a zdá se mi aspon tedy ted, že je to daleko lepší než když jsem to koupil před 25tis :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Únor 1, 2013 Sdílet Odesláno Únor 1, 2013 tak tak neresit, kvalitni nafta a nebat se jizdy ala digitalni ridic. Slusny BKD/BMM dneska seznes za 25 000 tak co :lool: :lool: :lool: :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Únor 1, 2013 Sdílet Odesláno Únor 1, 2013 tak tak 0/1 nebo ON/OFF :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanas Odesláno Březen 9, 2013 Sdílet Odesláno Březen 9, 2013 Zdravím všechny,chtěla jsem se zeptat.Mám zájem o koupi O2 r.v.2007 2.0TDI,103kw MRR(myslím,že jsem to napsala dobře pač se vtom až tak nevyznám)včeřa jsem s jednou byla na předkupní prohlídku ve Škodovce a říkal mi automechanik,že jestli ji koupím mám si dát majzla na vodu a něco jako že tomu rádo praskají hlavy u motoru.No kdesy jsem to taky četla,tak jsem se chtěla zeptat,co o tom víte a jaké s tím máte zkušenosti,nebo jestli je to jen zase nějaká kachna.Jinač jezdím s O1,r.v.2001,1.9 TDI,66kw,najeto 192000km.Ale na beton byla stočená tak myslím,že tak 250tkm,jinač super auto,do motoru jsme 5 let co ho máme nehrábly.Jen ted měnily startér.Je to srdeční záležitost,proto si chci pro sebe pořídit zase Octávku. Dík za jakoukoliv odpovědˇ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 (upraveno) Je to 16-ti ventilový motor, v hlave jsou dve vačky místo jen jedný, proto je tam méně masivního materiálu a hlava má snahu praskat. Pak se tou mikro prasklinou ztrácí voda, ale to se nezjistí po jedný jízdě, to je na dýl to sledovat. To praskání hlav se tu někde řešilo, není to jakože by praskala každá druhá nebo pátá. Jen je to třeba prvděpodobnější nebo náchylnejší než u 8-mi ventilovýho motoru s jednou vačkou. Ale jenás tu móóóc, kteří máme 16-ti ventilový motory s dvěma vačkama a nemáme problém, stačí se k tomu chovat. Upraveno Březen 10, 2013 uživatelem CvencA 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 Pokud si nejsi jista vem si někoho na prohlídku sebou který se zaměří jak na techniku tak i diagnostiku auta tech par korun co si za to ten člověk řekne se ti myslím stokrát vrátí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanas Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 Aha,toš takhle to je,no já si právě taky myslím,že když se k autu majitel chová jako pras... a zanedbáva to co auto potřebuje,tak se pak nemůže divit že se mu tam všechno ser..,že jo.Na tohle já jsem pravě pes,jakmile se mi něco jen trochu nelíbí tak valim okamžitě do servisu,je sice fakt že tam jsem skoro každý měsíc(přítel mi říkal,že bych tam mohla nocovat),ale to jsou fakt jen maličkosti za pár kaček typu:stahování okíne,vyfukující se přední pneu atd..no prošte kraviny,jak jsem psala motor v pohodě.No zpět k tomu co jsem chtěla vědět,takže když je motor pod označením MRR je to ten 16-ti ventyl a ten s DPF tak to je ten 6-ti ventyl?Jo a ještě jedna věc,četla jsem,že to má taky jakési vstřikování něco jako common rail,no a o tom se traduje,že je citlivé na kvalitu paliva,má to něco zpolečného s taky s týmhle motorem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 Záleží na kódu motoru BKD nebo BMM vše je pd zadny comonrail na to pozor lepsi by byl ten BKD obycejne byva bez dpf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 10, 2013 Sdílet Odesláno Březen 10, 2013 MR je Modelový rok ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Březen 11, 2013 Sdílet Odesláno Březen 11, 2013 Všechny ty naftový motory jsou pumpičky a DPF nebrat! Ale když to tak čtu, tak to je na dlouhou diskusi a hlavně na radu a přítonost toho mechanika, co tomu rozumí, jak psal Chip. Investice se určitě vrátí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 11, 2013 Sdílet Odesláno Březen 11, 2013 Já myslím, že je to jen a jen o výběru kusu, může to být 8v s DPF a bude se srát, může to bát 16V a najezdí bez poruchy 400tis, nebo to může být přesně naopak, jen to jen kus od kusu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Březen 12, 2013 Sdílet Odesláno Březen 12, 2013 Je to jen o tom se k motoru chovat - Jak je zde už 1000x psané v každém tématu o dieselu. Nedávat nálož studenému motoru - to neznamená, že když je voda na 90C motor je prohřátý, chce to ještě tak aspoň 3-5 km počkat s nakládáním. A naopak to, že není teplota na ještě na 90C taky nevadí pokud máš třeba po 50 km jízdě a měla přestávku na kafe, tak tomu při pokračování klidně nalož. Jen je potřeba tomu sem tam naložit 1,2,3 nad 3000ot. ať se protáhne a nejezdit jem na spoříka a podtočeně. Motor s DPF je potřeba jezdit častěji delší trasy nad 50 km aby se DPF regeneroval a to je jeho nevýhoda. Já mám taky praskající (jak nekteří říkají) 16V BKD a problém nemám, je to jen o přístupu a nebo o smůle po předchozím majiteli. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Tomas85 Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 Zdravím pánové,měl bych dotaz ohledně Octavie II 2.0 TDI 103kW BKD. Motor padal do nouzového režimu,vytáhli jsme turbo a právě teď se pracuje na vyčištění lopatek a zjišťování netěsnosti. Při demontáži však zjistili olej v hadici od turba k intercooleru. Kdyby turbo těsnilo tak,jak má,nevíte někdo jaká by mohla být pravděpodobná příčina oleje v hadicích?? Předem moc moc děkuji za odpovědi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 13, 2013 Sdílet Odesláno Březen 13, 2013 olej v hadici je vždy i u téměř nového auta, tedy je to jen povlak a pokud dáš hadici an vejšku, začne odkapávat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanas Odesláno Březen 28, 2013 Sdílet Odesláno Březen 28, 2013 čaute všici,jsem se ještě chtěla zeptat náhodou takhle nevíte jestli se dá u Oktávky 2 2.0tdi 103kw vypnout náhon 4x4 nebo přepnout jen na náhon na přední nápravu,já to tady hladám už půl dne a nic,prosím prosím ví to někdo?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 28, 2013 Sdílet Odesláno Březen 28, 2013 a na co by ti to bylo?? 4x4 jezdí furt jen na předek, ale při prokluzu se připojí i zadek, ale kardan ten se točí pořád. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanas Odesláno Březen 28, 2013 Sdílet Odesláno Březen 28, 2013 no prostě chci si koupit O2,jednu jsem našla co se mi líbí,ale je to 4x4,taky z toho nejásám ale už auto scháním xxx měsíců a furt nic,budˇ je to bouraný,stočený jak svina nebo je to kdesy v pr....něklikset kilometrů a takovej výlet už jsem jeden uskutečnila a stačilo mi (2 litry kč v tahu a hov.. z toho)omlovám se že su sprostá,ale fakt už mi leze krkem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 28, 2013 Sdílet Odesláno Březen 28, 2013 Tak to já právě se divím 4x4 je přednost, navíc pokud vybíráš takovéto auto tam musíš počítat že pár výletů za pár tisíc uděláš, to je normální. Tak dej odkaz, jinak s 4x4 to jezdí o trochu víc, ale to ničemu nevadí 4x4 je bomba, mít tu možnost tak hned měním za 4x4 s DSG a předokolku s fofrklackem už nechci vidět :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hanas Odesláno Březen 28, 2013 Sdílet Odesláno Březen 28, 2013 toš tady je odkaz:http://www.autoimport-brno.cz/18.html.Prej to ale žere víc než bez 4x4,fakt nevím mám z toho hlavu jak velkou jak obrovskou dýni 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 28, 2013 Sdílet Odesláno Březen 28, 2013 Dyt jsem to psal, ale ne zas tak o moc, jinak mě to přijde jako normální octa, žádný šperk, píšeš, že vybíráš dlouho http://auto.bazos.cz/inzerat/22952981/Skoda-Octavia-20Tdi-Elegance-DSG-PLNA-Vybava.php http://auto.bazos.cz/inzerat/22841900/skoda-octavia-combi-TDi-103-kw-elegance-serviska.php http://auto.bazos.cz/inzerat/23070110/Skoda-Octavia-20TDI-103kw-2006-DSG-Elegance.php rovnou předělaná na face, aut je mnoho 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 31, 2013 U TDI se dělaly vzadu rovný laufy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 31, 2013 Sdílet Odesláno Březen 31, 2013 jj, tuším od modeláku 2010 všechny TDI 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Georgess Odesláno Duben 1, 2013 Sdílet Odesláno Duben 1, 2013 toš tady je odkaz:http://www.autoimport-brno.cz/18.html.Prej to ale žere víc než bez 4x4,fakt nevím mám z toho hlavu jak velkou jak obrovskou dýni mě by se zrovna taková docela líbila, jen se tak trochu pohybuje mimo můj rozpočet. Ikdyž jeden známej mi říkal, že prý ty 2.0 TDi jsou citlivější na zacházení a servis, že při nákupu ojetý Oct s tímhle motorem je dbrý vědět kdo to měl předtím a jak se k tomu choval (ale nevím, jak moc je to pravda a těch 21 stránek se mi tu číst nechce vzhledem k tomu že zatím řeším jen benzíny....) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 26, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2013 Addresa 01: Motor Labely: User\03G-906-016-BKD.clb Objednací číslo řídící jednoky: 03G 906 016 HF HW: 028 101 229 2 Systém a/nebo verze: R4 2,0L EDC G000SG 7000 Kódování: 0000072 16785 - system zpetneho vedeni vyfuk.plynu - prutok prilis maly P0401 - 000 - info o závadě: Otáčky: 1701 /min Kroutící moment: 64.0 Nm Rychlost: 42.0 km/h Výkon/klapka: 20.0 % Pracovní cyklus: 14.7 % Provozní stav: 00101000 Váha vzduchu: 265.0 mg/str Váha vzduchu: 530.0 mg/str deje se po repasu turba, EGR vyciteno chyba smazana a objevila se znovu. Objevila se pri jizde v nizkych otackach v podstate vymotavani se z mezi domu. Kdyz tomu davam napit tak nic, jakmile se rozsviti sviti porad ze jo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Srpen 26, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2013 ten EGR si cistil pred chybou nebo az po chybe? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Srpen 26, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2013 zkusil bych jinej EGR 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 26, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2013 kdyby se mi doma na kazdym rohu valel jeden tak uz jsem ho zkusil ... chapu ze se snazis pomoct ale zkus mi rict neco co nevim, nejsem tu chvili ani novacek, takze krome rady zkus jinej bych ocenil spis neco jako bezne praska podtlakova hladicka co to vlada tam a tam apod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.