Přejít na obsah

Ranní startování

Doporučené příspěvky

ahojte, dik za reakcie, takze doplnam:

- starter uz bol raz meneny, takze je tam novy cca 4 roky

- sviecky boli menene na zaciatku problemu /cca 2 roky dozadu/, pred prvou zimou po kupe auta

- viackrat premerane a vsetky zhavia

- stava tiez ide do vsetkych sviecok

- v lete s tym nie je ziadny problem

- po napojeni na pocitac nevykazoval ziadnu chybu

- dvojite zhavenie nema vplyv bez rozdielu

PS motor vzdy naskoci na prve startovanie, ale s trapenim a prve sekundy ako keby isiel nie na vsetky valce

Odkaz ke komentáři

zdar pánové takže jak jsem toto téma začal doplnuji........nic jsem neměnil......ale co je zajímave začal jsem tankovat verva diesel a začal dávat na začátku zimy aditivum a problém je pryč ........startuje cajk a jede zvolna. Jinak když se podivate na spotřeby jak tankuju tak vždy do plny do cvaknuti pistole. spotřeba mě šla taky dolu zajímavé jezdím pořád stejně co mám octavku.

Odkaz ke komentáři

zdar pánové takže jak jsem toto téma začal doplnuji........nic jsem neměnil......ale co je zajímave začal jsem tankovat verva diesel a začal dávat na začátku zimy aditivum a problém je pryč ........startuje cajk a jede zvolna. Jinak když se podivate na spotřeby jak tankuju tak vždy do plny do cvaknuti pistole. spotřeba mě šla taky dolu zajímavé jezdím pořád stejně co mám octavku.

Do Vervy dávat aditivum je naprostá zbytečnost... už je totiž aditivovaná, cetanové číslo 60, filtrovatelnost do -26°C

takže cokoliv přidávané nemá smysl...

Odkaz ke komentáři

Do Vervy dávat aditivum je naprostá zbytečnost... už je totiž aditivovaná, cetanové číslo 60, filtrovatelnost do -26°C

takže cokoliv přidávané nemá smysl...

no ja to tam dávám čistě z prevence a čištení pal. systemu. A tim že jsem pořád tankoval na agipu a dvakrat na shelu musím říct že rozdíl tu fakt je..........nevím ale nafta od shelu mě nějak nezaujala ráno startuje na hovno a agip taky to mě zklamalo.......takže jak to je?

Odkaz ke komentáři

tak to já musím zatím zaklepat auto prožívá pod mým vedením druhou zimu a starty po ránu vždy na brnk do nafty nic nepřidávám a tankuju tam kde je nejlevněji motor sice po ránu chvíli kapku hlučnější ale za chvíli se srovná válce se nehádaj žhavky 2 roky starý od meyle baterka rok stará proforce a startér to nevim asi ještě origo čert ví točí neřeším jediný co sem dělal je podložení regulace turba zaslepení EGR a dělal sem si to udělátko na teplé starty

s autem sem nalítal asi 20000km a šlape jak vítr :)

Odkaz ke komentáři

pridavam aj zvukovu nahravku startu po 3 dnoch, pri teplote -7,5°C

http://www.ulozisko.sk/586055/Start_TDI.wmv

http://www.ulozisko.sk/586055/Start_TDI.wmv

Zeby bola zahada problemoveho prveho studeneho startu odhalena? Staci len dlhsie zhavit - aj po zhasnuti kontrolky? Alebo to znamena ze zhavice su nem dobre /menene pred 2 rokmi koli tomuto problemu so startom, avsak nem pomohlo, po vymene to iste/ alebo ina zavada koli ktorej je potrebne pockat so startom dlho po zhasnuti kontrolky zhavenia?

Odkaz ke komentáři

Jestli máš nějakého kámoša automechanika, tak ať vytáhne vstřiky a mrkne na rozprach. Já sem měnil všechny a je to sakra mazec!! Vůbec sem do té doby nevěděl, jak ten motor má vůbec za zvuk a jak vlastně jede... Stačí vyměnit trysky ve vstřikovačích a seřídit. Byla to ve dvou práce asi na 2,5 hodiny aj s kafíčkem a 2 kouřovýma přestávkama. Ale stálo to za to. Objednával mi je on a dával sem myslím kolem 300 za kus. Práce byla za 1l trnkové slivovice, co sme večer spolu vypili. Takže super, je to malá investice a výsledek je znát. Doporučuju každému :pivo:

Odkaz ke komentáři

chlapci omlouvam se ale nevedel sem kam jinam to napsat a myslim ze muj dotaz take souvisi s tematem tak trisicku ;) snad me neukamenujete chci se jen zeptat aditivum musim lit vzdy pred tankovanim nebo muzu i po tankovani ? nalil sem si do auta plnou a zapomel jsem prdtim dat aditiva diky ...

Odkaz ke komentáři

Jestli máš nějakého kámoša automechanika, tak ať vytáhne vstřiky a mrkne na rozprach. Já sem měnil všechny a je to sakra mazec!! Vůbec sem do té doby nevěděl, jak ten motor má vůbec za zvuk a jak vlastně jede... Stačí vyměnit trysky ve vstřikovačích a seřídit. Byla to ve dvou práce asi na 2,5 hodiny aj s kafíčkem a 2 kouřovýma přestávkama. Ale stálo to za to. Objednával mi je on a dával sem myslím kolem 300 za kus. Práce byla za 1l trnkové slivovice, co sme večer spolu vypili. Takže super, je to malá investice a výsledek je znát. Doporučuju každému :pivo:

No jo no,ale 135000 km je trochu malo na trysky

Odkaz ke komentáři

Takze po niekolkych dnoch potvrdene, kazdy ranny start bez problemov (avsak pri nastartovani az po cvaknuti zhaviaceho rele, nie po zhasnuti kontrolky zhavenia ktora zhasne podstatne skor). Otazka je ci je to normalne alebo nie, zacnem zrejme odznovu - kontrola baterky, zhavicov, startera, kontaktov atd... az po vstrekovacie trysky

PS viete niekto ako je mozne zistit ci su vstrekovacie trysky OK? Staci na to vizualna kontrola alebo sa to musi testovat v specializovanych servisoch?

vdaka

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...
Guest Martin Style

Zdravím mám problém s raním startem dnes JEN -1 a autu se moc nechtělo normálně jsem nechal nažavit otožím auto točilo dýl pak chytlo zdálo se mi že na 3 pak se chytlo normálně ale za autem oblak dýmu nevím jakého byla tma ale smrdělo to po nespálené nafte a pozoruji že čím víc teploty klesají problém je čím dál větší,jinak žavící svíčky mám nové auto je po rozvodech nevím kde hledat problém předvstřik?čidlo teploty?Poradte na co se mám zaměrit díky,jinak pokud je nad 10c tak auto chytne na brnk.

Odkaz ke komentáři
Guest Martin Style

Hžavící svíčky jsou nové tady problém nebude,baterie točí dostatečně dle mého soudu(80ah)a každý další start je na brnk jen ten raní studený byl nejistý chtěl bych se podívat u kamaráda na předvstřik jak to uděláme?kolik tam má byt nastaveno mg?

Pavel71-Nechce se mi do auta dávat nějaké věci co tam nepatří přeci auto musí chytat i bez toho tak někde bude něco asi špatně.

Odkaz ke komentáři
Guest Martin Style

Tak jsem byl u mechanika a říkal že je předvstřik mimo toleranci,ale říkal že to nikdy nedělal tak se vas chci zeptat jestli není někdo ochotný z Královehradecka nejlépe z okolí Chlumce nad Cidlinou za menší uplatu mi ten předvstřik nastavit děkuji-724771784 stačí sms zavolám zpět.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Problém mám totžný jako Martin Style, chytne napoprvé ale nejistě, cca 1sekundu jakoby na 3válce. Žhavičky, baterie OK, koncem příštího týdne vezu auto na seřízení předvstřiku, takže uvidím jakým směrem se to posune. Ale mechanik mě už předem informoval že to už dělal na několika octaviích a problém byl ve vstřikovacím čerpadle :( ještě mě napadá zkontrolovat sací koš v nádrži jestli na něm není nějaký bordel...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Takže jsem si nachal přidat na čerpadle předvstřik ale zatím vše beze změny. Čeho jsem si ale po dnešním raním startu všiml tak že pokud nažhavím 2x nebo 3x zasebou chytne motor ´´zdravě´´. Nemůže být tedy nějaký problém ve žhavení? (svíčky mám nové Bosch) taky se mi zdá že kontrolka žhavení poměrně rychle zhasne, jak dlouho svítí vám? při teplotách cca 0 - 5stC ?

Odkaz ke komentáři

zdar panove jen poznatek jako ze jsem zalozil toto tema tenkrat jsem zacal tankovat verva diesel na benzine a kdyz je 5 stupnu a min tak po shasnutí zhaveni chvilku cekam nez cvakne rele od te doby klid a pohoda na drc 17tis.km. nic jsem nemenil ani nesteloval.jinak kontolka zhaveni nad 5 stupnu je cca 1 vterina motor ale nad 5 stupnu nezhavi..... jak teplota klesa interval se prodluzuje a zacina zhavit az do cca 15-20vterin coz je asi v minus 25-30stupnich okolo 0 me sviti kontrolka asi 2-3vteriny ale rele cvakne po shasnuti za dalsi cca 3vteriny pak teprve startuju.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...