Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek

Doporučené příspěvky

DanTe já mám tohle:

http://www.detailingshop.cz/okna/284-dodo-juice-clearly-menthol-cistic-oken-500ml.html

http://www.detailingshop.cz/okna/285-dodo-juice-supernatural-glass-polish-abrazivni-lestenka-na-okna-250ml.html

http://www.detailingshop.cz/okna/286-dodo-juice-supernatural-glass-sealant-kit-50ml-uterka.html

Sealent na okna má táta na autě, se kterým jezdí jen občas na autě 2 roky a ještě pořád to na bočních oknech docela dobře funguje, což je podle mě hodně dobrý :)

vittorio: Ten valetpro má ředění 1:80, takže ta lahev určitě vystačí:) Klidně se pak můžem domluvit a já někam dorazim:)

Odkaz ke komentáři

Jedna láhev vám stačí stopro. Vitto na to rozleštění bělouše moc opatrně. Vzal bych Lime Prime a zkusil bych to s ním na místě, kde to nebude moc vidět :palec:

Takže dnes vyzvednuto. :palec: B)

Hezký, takovej malej domácí shop :lool: Tak ať se daří a auta se jen blyští :palec:

Vitto, Vojta: Kdyby jste se pěkně zouvali jako já, tak žádnej introš nepotřebujete tepovat :lol:

Viva la socks edition :lol:

Upraveno uživatelem x Michi x
Odkaz ke komentáři

Jenze mi auto pouzivame Michi :lol:

Priklad na okruhu jsem jel vyzvednout ridice co zajel do sterkovyho pasma naskocil do auta odvezl jsem ho k boxum prach z jeho boticek hned v koberecku, pak jsem honem svistil pro nejaky soucastky pro team audi, 4 krabicky co se nesmjeli prevratit, takze byly na podlaze spolujezdce a sup zaprasence z kamiona na koberecku :D Takze moje auto neni daily car, ale daily worker :wallbash:

Jinak Vitto nemas tazny? Vezmem podval :D Nejak se dohodnem ale ja muzu opravdu az od 9.7. mam jeste Nemecko pristy tyden...

Odkaz ke komentáři

Ahoj, ohledně chemie je toho tu napsáno mraky, ale zajímalo by mě vhodné použití materiálů pro ruční mytí. Zrovna jsem si koupil 2x sadu po 2 houbach na mytí šampónem, 2 utěrky z mikrovlákna, jednu rukavici z mikrovlákna a nějakou "podušku s autohoubou"(houbička obalená něčím mezi látkou a kůží) na vysušování po myti, nebo rozlešťování vosku. Nevím, zda se hodí nanášení vosku houbou( je to houba na mytí aut ne na nádobí :) ), nebo mikrovláknem. Nebo např., jestli se dá voskovat bez leštění jen jako ochrana laku, aby se nezaprasil moc rychle. Autolak mám hodně poškrábaný, zvětralý, odřenými, takže bych to nerad hrotil, jen chci auto trochu umít a navoskovat, aby nešel do kopru tak rychle. Poraďte prosím co mám použít na kterou operaci.

Odkaz ke komentáři

No nějak to nemůžu najít, bohužel mám teď internet jen na mobilu a hůře se mi hledá. Mám už představu jak to provedu, jen nevím čím nanesu vosk. Hodilo by se alespoň trochu něco z toho co jsem uvedl? Rád bych se na to zítra vrhnul, když nebude chcát.

Pokud chces neco udelat poradne tak to nehledej 20 minut na mobilu ale dej si chvili s projitim clanku na octaviaclub.cz v sekci navody

Jinak to nema vyznam ;)

A hlavne bychom se opakovali po 100 :) chapu ze je jednodussi se zeptat a pak precist jednu odpoved ale vidis kolik uz tady je stranek :)

Odkaz ke komentáři

No nějak to nemůžu najít, bohužel mám teď internet jen na mobilu a hůře se mi hledá. Mám už představu jak to provedu, jen nevím čím nanesu vosk. Hodilo by se alespoň trochu něco z toho co jsem uvedl? Rád bych se na to zítra vrhnul, když nebude chcát.

1. Umyt aktivnym samponom

2. Ostriekat cistou vodou

3. Prejst Clayom cele auto (lubrikovat)

4. Umyt auto aktivnym samponom

5. Vytriet dosucha

6. Naniest aplikatorom Lime Prime (diel po dieli)

7. Vylestit Lime Prime mikrovlaknovou utierkou

8. Naniest aplikatorom vosk (nechat posobit 10 min)

9. Rozlestit mikrovlaknovou utierkou vosk

10. Umyvat pH neutral samponom + umyvacou rukavicou aby sa nezmyl vosk

Odkaz ke komentáři

Ok, uz jsem tu strávil asi 5 hodin, mám už představu jak na to. Teď jsem domyl auto a chystám se na vosk, ale po zjištění stavu laku pořádně zblízka mě přepadlo zoufalství :(. Tak alespoň umyju a navoskuju, aby se to nekurvilo tak rychle. Když jsem kupoval auto, šlo mi hlavně o to, aby jezdilo. No časem jsem si řekl, že si ho trochu vymazlim, ale tohle už je asi na celolak. Ten je každopádně dražší než pořizovací cena auta, časem přihodím foto.

Odkaz ke komentáři

Moja základná výbava Dodo Juice + Microfiber Madness :palec:

Ok, uz jsem tu strávil asi 5 hodin, mám už představu jak na to. Teď jsem domyl auto a chystám se na vosk, ale po zjištění stavu laku pořádně zblízka mě přepadlo zoufalství :(. Tak alespoň umyju a navoskuju, aby se to nekurvilo tak rychle. Když jsem kupoval auto, šlo mi hlavně o to, aby jezdilo. No časem jsem si řekl, že si ho trochu vymazlim, ale tohle už je asi na celolak. Ten je každopádně dražší než pořizovací cena auta, časem přihodím foto.

Vyskúšaj clay podľa mňa to určite zlepší súčasný stav.

post-673-0-73805900-1372585580_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To každopádně zkusím, protoze těch černých čmouh a poletave rzi je tam za kolama hromada a nemel jsem na to nervy mýt to šampónem. Větší starosti mi dělají kruhovité díry v laku vpředu na kapotě asi od kamínků. Teda te těch věcí je tam víc, ale bez fotek nema cenu to popisovat. Asi přidám fotky, až budu v práci na pc. Rád bych slyšel názor někoho zkušenějšího.

Odkaz ke komentáři

Možná zvláštní dotaz, ale nemáte někdo zkušenost s nějakým kompaktním AKU vysavačem? Ideálně s hadicí a vyměnitelnýma hubicema - potřebuju "kartáčovej měkkej" konec kvůli piano dekoru a luxování prachu z navi a plexi budíků. Takže takový ty kuchyňský klasiky na drobky asi ne. Rád bych ho vozil s sebou v autě, přece jen mikrohadřík akorát stírá a neodstaňuje a ani smítka na kobercích a palubce mě úplně nebaví. :)

Odkaz ke komentáři

Já vzal na hrany kotoučů respektive na tu plochu, která je styčná s kolem barvu na alu disky, potom jsem to vzal bezbarvym lakem. Takže to udržuju jako alu. Ale pro perfektní efekt by to chtělo kotouče sundat a pohrát si s tim. Takže další zkušenost až budu měnit kotouče, první co udělám, bude tahle procedura.

ja mam doma black and decker jeden s ruznyma nastavcema a pohonem na 12V, ale nezkousel jsem to jeste na palubku apod.

muzu zkusit vecer doma, ale mam listy stribrny, to prd pozname jestli je to skrabe. v porsche mam zase jen matny veci bez list

Na ty jsem koukal. Šlo mi o něco fakt příručního ve smyslu, že stojim v zácpě, tak si přeluxnu za jízdy :lool: Ale kapesní vysavače asi neexistujou. :)

Poznámka "v porsche mám" je docela stylová. :palec: :)

Odkaz ke komentáři

Takže jsem začal interiérem. Především mi šlo nejprve o oživení světlých Ivory plastů a pseudokůže ve výplních dveří.

Včera jsem na to vlítnul Dodo Juice Fantastic Plastic Trim Dressing a na horší místa a vnitřní gumy kolem oken jsem vzal Auto Finesse Revive Trim Dressing, aplikoval jsem přes mikrovlákno. Nechal jsem to přes noc vstřebat.

No, utěrka byla černá, ale pořád jsem s tím nebyl spokojenej. Spíš nastal efekt takovýho lehkýho oživení, ale špínu to určitě nesebralo.

Především tapecírungy byly skutečně zašlý a výplně taky. Dnes jsem na to vzal Valetpro Heavy Duty Extraction Cleaner a absolutně jsem nechápal, co se začalo dít. Byl jsem z toho tak hotovej, že jsem vyfotil jen jednu fotku a to ještě blbě. Naprosto jsem tomu nevěřil, ale ty výplně a koženky jsou jak v novym autě. Samozřejmě jsem tím vzal všechny odstatní neměkčený plasty v autě jako prahy a spodek palubky. Fakt jsem si nemyslel, že lahev koncentrátu mi udělá takovou radost. :pivo:

Předesílám, že o svoje auto se všechny leta opravdu starám, ale bohužel ať jsem se snažil jak jsem chtěl, tyhle zašlý části prostě nešly vyčistit. Je to naprostá bomba a jsem z toho uplně hotovej. :lool: Navíc v mym případě se jedná o 8 let starý auto, tedy prakticky tak starou špínu. Ať žije detailing a flaška Heavy Duty! :)

edit: Tak přece jen jedna fotka sedaček, kdy jsem na část aplikoval Heavy Duty.

post-1472-0-39068200-1372710242_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...