Přejít na obsah

praskle zadni okno

richardis

Doporučené příspěvky

zdar buh,jeli jsme s manzelkou na nakupy do tesca,zavrel auto na dalkovem a sli nakupovat v puli cesty rana jak z děla.nebral jsem to nejak v potaz.Po nakupu jsme prisly k autu a vsiml jsem si praskle zadni okno......to byla ta rana,a ted babo rad co jse vlastne stalo.ja uz delam auta hodne dlouho,ale to jsem nezazil.Stalo jse to zvas nekomu.Mel jsem jedine stesti ze mam folie to mi drzi po kupě.no bohuzel na auto jse vrhnu az mezi svatky.tak zatim zdar buh a prijemne svatky

Odkaz ke komentáři

Stalo se mi uplne to same. (O1 - liftback). Jel jsem vecer z haly, najednou rana jak z dela, chvilku nic a pak se sklo vysypalo do kufru na uplne male kousicky... Co mi tak rikali kamaradi, tak ze pry vevnitr moc teplo - venku moc zima + zaplej vyhrev a proto to asi prasklo...

Kazdopadne mam pojisteny vsechna skla, takze to zacvaka pojistovna...

Odkaz ke komentáři

richardis: jaký ročník máš? Pravděpodobně máš předfacelift (do roku 2001) a u toho se to stává, že to zadní okno praskne, u faceliftu už toto nehrozí nebo pokud má auto už nové okno, tzn. nové zadní okno nemá po stranách lišty. Příčina je ta, že předcefeliftové okno má nějakou výrobní vadu, která způsobuje nerovnoměrné pnutí a když je okno namrzlé a zapneš výhřev, tak může prasknout... :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

zdar buh,jeli jsme s manzelkou na nakupy do tesca,zavrel auto na dalkovem a sli nakupovat v puli cesty rana jak z děla.nebral jsem to nejak v potaz.Po nakupu jsme prisly k autu a vsiml jsem si praskle zadni okno......to byla ta rana,a ted babo rad co jse vlastne stalo.ja uz delam auta hodne dlouho,ale to jsem nezazil.Stalo jse to zvas nekomu.Mel jsem jedine stesti ze mam folie to mi drzi po kupě.no bohuzel na auto jse vrhnu az mezi svatky.tak zatim zdar buh a prijemne svatky

zdar buh.zjistena cena v servise 4200kc,coz je dost vyreseni ,koupe novšich dveri po roce 2000,mam tam sterac.jinak cena na vrakaci 2000kc.je skoda ze to clovek musi resit takhle.jinač co jse tyce te folie na okne tak super,vrele doporucuji,ale schvalene.zatim zdar buh,porad je co zdokonalovat.

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Může a nemusí... :D , taky mám ještě origo sklo z 98 roku, ale zatím drží ;) . Možná je to tím, že mi nehřeje úplně ten horní drátek co jde přes brzdový světlo, takže by to sklo ani prasknout nemuselo, protože by nemělo vznikat to pnutí, díky kterému to sklo praská ;)

Odkaz ke komentáři

konny pozri si temu v motoroch 1.8 Turbo, o vymene zapalovacich cievok, mam rocnik 2002 a zajtra som objednany do skodovky na zarucnu vymenu stareho typu cievok za novy, zadarmo na zaruku... a v tom topicu najdes dalsie 4 strany prispevkov kde to vymenili aj ostatnym, a to je tiez 11 rocne auto :) preto som to pisal...

(ale ja aj tak zajtra zrusim radsej ten termin lebo by mi vymenili len jednu cievku ktora je dobra, ta co mi nedavno odisla je akoze ten novsi typ a ten nemenia... takze nema vyznam tam chodit menit dobru za dobru... dojdem tam az ked odide co dufam tak skoro nebude :D)

Odkaz ke komentáři

Mně se stalo něco zdánlivě podobného loni, taky v obchoďáku. Couvám, couvám a najednou rána jak z děla. vůbec jsem nevěděla co se děje. Jako první mě napadnul nárazník, vylezu z auta, koukám na auto a nárazník v pohodě, nic nevidím. Pak jsem slyšela takové tiché drobné praskání. No rozsypalo se mi celý okno, jenže díky černé fólii jsem si toho v tmavé garáži nevšimla. Naštěstí většina toho zůstala nalepená na ní a 60 km do servisu jsem v autě neumrzla. Příčina byla trošku jiná, na zdi visel hydrand a najela jsem kombíkem na jeho roh, byla tam tma a nebyl vidět. Cena 3500,- s prací i folií, přes havarijko jsem to nehnala. Krásný dárek k Vánocům.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Tak po par letech taky prispeju jednou zkusenosti. Posledni den v lonskem roce vyrazim.na hory se svou O 1 vyrobenou v1996 a po cca 15 km pohodove jizdy bez brzdeni a vyhrivani se najednou ozvala rana jak z kanonu a zadni okno se rozletelo na tisic kousku - nic prijemneho. Sklo jsem mel uplne vsude, i za krkem. Predstava ze mi vzadu sedi dite mi.nahani hruzu. Vubec jsem nechapal proc k tomu doslo a az tady jsem se docetl, ze je to vlastne normalka a ze Octavky pred faceliftem to ceka skoro vsechny. Verim ze tohle forum lidi z MB ctou a o to vic nechapu, ze jeste neudelali nejake opatreni pro.majitele starych Octavek?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

my sme tak boli na lyzovacke cez vikend a bolo posypane a z vedla iduceho auta odfrkol suter, myslel som najprv, ze je to nic len dierka, pretoze to bolo pocut len ako maly tukanec, ale vcera sme sa vracali domov prsalo a zacalo cez nu tiect. Decka vystresovane, ze nam vytopi auto, no srandy sme si uzili.. No budem to musiet ist dat asi vymenit. Ci aj zadne mi opravia?

Odkaz ke komentáři

zadne sklo neznesie tolko toho ako celne. Celne sa da opravit ale tiez len do urcitej miery a to, ze bocne a zadne skla neopravuju ale vymienaju je len pre nase dobro, ide hlavne o bezpecnost :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...