Přejít na obsah

Silentblok Převodovky

Doporučené příspěvky

• o měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Já ti děkuju za upozornění ale mohl jsi alespoň zmínit proč. Já to tam měl do teď.. Auto mám rok, najezdil jsem 25 000km ale kdy to bylo měněné předtím to nevím.. Už je na cestě, tak ho tam dám ale alespoň vím, že si ho mám hlídat i když nevím co přesně je na něm tak špatné :huh:

Odkaz ke komentáři

Já ti děkuju za upozornění ale mohl jsi alespoň zmínit proč. Já to tam měl do teď.. Auto mám rok, najezdil jsem 25 000km ale kdy to bylo měněné předtím to nevím.. Už je na cestě, tak ho tam dám ale alespoň vím, že si ho mám hlídat i když nevím co přesně je na něm tak špatné :huh:

Už jenom ta neznámá značka a ještě k tomu velice nízká podivuhodná cena, TOPRAN jsou to nejhorší typy druhovýrob, tak jako je např: DIAMOND a STARLINE :D to už raději třeba Febi, Magneti Marelli a ostatní s tím mám zkušenosti a je to ohodně lepší ale i tak je to pořád druhovýroba ;) zkus ho a uvidíš třeba vydrží ;) přeji hodně šťastně najetých km...

Odkaz ke komentáři

Zdravím Aeečkaři,taky jsem měnil minulý týden silentblok na převodovce a zároveň jsem měnil i vzpěru převodovky,klínový řemen,stahovačku okna,olej v převodovce a předělání zadní části na facelift takže jsem nad tím strávil celý víkend jelikož jsem ještě musel i do práce na noční:))silentblok je opravdu znát hned jsem zkoušel přejet několikrát příčný prah a pár děr na silnici a motor už nedělal po výměně žádný ozvěny bouchání tak jako předtím,řazení se taky zlepšilo už to nekope do řadičky ale stejnak musím ještě koupit nový táhla a přitom jsem ještě zjistil že bude potřeba vyměnit čepy ramen,ty čepy nebyli slyšet jak bouchali protože ten silentblok převodovky překrýval ten zvuk čepu ale jak se říká všechno bude nový a vyhraju si se svojí Koktou:)Výměna je naprosto jednoduchá,já mám GLX,vyndat baterku pak ten podstavec pod baterkou,trošku si odsunout spodní a vyndat ten horní černý plast co je nad podběhem jak jsou v něm kabely a pak už šroubovat má to dohromady 5 šroubu ten silentblok,akorát co poradím tak si párkrát bouchnout kladivem do těch šroubu nebo to zkusit nahřát co drží ten silentblok na převodovce(já jsem použil sílu kladiva:))sám jsem měl co dělat abych je povolil protože tam byli ještě od výroby silentbloky,akorát je dobrý si dobře vypodložit převodovku,já jsem to vypodložil klasickým heverem panenkou kousek mramorový kostky a na to jsem dal kousek dřevěnýho polínka ve tvaru obdelníku,hlavně ať nikoho nenapadne ten hever tam rvát na sílu bez žádnýho vypodložení,muže dojít k proražení převodovky :palec: Tu mramorovou kostku jsem tam dával z toho důvodu aby mi ten panenkový hever neprorazil to dřevo(Kdyby se tady někdo ptal a nebo to nepochopil):rolleyes:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

No přesně jak píšeš, ty šrouby k převodovce nejdou za nic na světě povolit, silentblok je origo od výroby - najeto 240.tis., už nevím co s tím, mlátil jsem do toho i 5kg palicí a je to tam jak přivařený, asi to budu muset nechat někde nahřát... :angry:

Odkaz ke komentáři

Witec zkus si vzít na ráčnu větší páku,já jsem měl na to starou ráčnu po dědovi od mojí mladý,byla to taková ta ráčna co se ještě dělala za komáru ale musím říct že s ní jsem povolil i nemožné akorát jsem si jí prodloužil trubkou aby se to dalo povolit ale nakonec to povolilo sice jsem taky do toho mlátil kladivem ale bylo o něco lehčí :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Nazdar hoši, musím sa aj ja pochváliť so svojím problémom ešte pred výmenou.. Mám oktu 2.0 benzín s 4-stupňovou automatickou prevodovkou. Najazdené 240000km a origo silentbloky motora. Problém spočíva v tom, že ja motorom skoro nedokážem pohnúť na silentblokoch, a keď ho zapáčim tak sa jemne vychýli ale nič neklepe, motor drží stabilne. Keď ale zaradím D a pridávam plyn, motor dosť veľa krúti dozadu a hodne sa mi prenáša zvuk do karosérie. Pri brzdení motorom ho točí do opačnej strany ale vtedy ani neviem o motore, také je to tichučké :) Je možné že je guma vyťahaná a treba ju vymeniť aj keď zrovna silentbloky neklepú? Iba je na nich motor voľnejší? Vopred ďakujem za všetky rady.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...