Přejít na obsah

Zimní pneumatiky

Doli

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
Zdarec lidi, máte někdo zkušenosti s Barum Polaris 2? Já mám po dvou sezónách (cca 25tisíc km) tak 4mm vzorek. Myslím že pro jistotu a bezpečí koupím letos nové. Kdo má jaké doporučení? Viděl bych to na výše zmiňované Matador MP59 nebo BFGoodrich G-FORCE WINTER.

kup Matador mp 59 a budes spokojenej já je měl 5 let z toho 3roky na předku a 2 na zadku :smich:

Odkaz ke komentáři

No popravdě zatím v výtězí. Měl jsem kdysi na Š120 Matador MP55 Silika a super. Odjezdili dvě zimy a dvě léta :smich: (na letňáky tehdá nebylo) a ještě jsem to s nima pordával a ještě z nich nebyli sliky. Ale na druhou stranu na felinu jsem před šesti lety kupoval BF Goodrich a za rok jsem je vyměnil i ráfkama za větší a dodneška jsou bojeschopné a to je má známej na feldě v autopůjčovně.Ale asi půjdu do matadorů našich slovenských bratrů. :smich:

Odkaz ke komentáři

Polaris2 jsem koupil ve standartním rozměru 195/65 R15 loni... najel jsem na nich za minulou zimu cca 10 000. Ty co byly vzadu nemají měřitelný úbytek, ty přední přišly o 1mm

Zkušenost dobrá - teda spíš - normální guma na které mi nic nevadí... Jednou jsem je opravdu otestoval - v Alpách - odjížděli jsme v noci... v místě odjezdu nic, pohoda... po 30km jsme vjeli do silného sněžení které už chvíli trvalo a na silnici leželo 20-30cm čerstvého sněhu.. V 02,00 hodiny nulový provoz, nikdy žádní silničáři takže boj panenskou silnicí...orientace jen podle patníků .... chvílema se auto zastavovalo i na rovině (břichem.. zatracený snížený podvozek :-) ) ale naštěstí se to vždycky chytlo. projeli jsme takhle cca 150km až k Mnichovu.... Mít jen trochu sjetější nebo starší (ztvrdlejší) gumy, neprojeli bychom...

Myslím že u zimáků je lepší koupit i levnější gumu (nemyslím nějakou no name čínskou) ale levnější značky patřící pod premiové značky (Barum, Sava, Semperit...) a měnit je dřív - kolem 5mm a 3let.. 4.rok už moc nepracují... než drahou gumu ojet na 1,6 a mít ji 5 let... To je moje zkušenost s premiovámi i levnějšími značkami.. za roky používání...

Ono je taky potřeba zohlednit kdo kde bydlí... já většinu najezdím po Praze a tady bych mohl jezdit i na 1,6mm letních a bylo by to skoro jedno... Pokud někdo bydlí na Vysočině, je to pochopičitelně jiná situace...

Odkaz ke komentáři

Zdravím vespolek,já šel letos do GoodYear Ultragrip 7+ ve velikosti 195/65/15 na plechu.Loni jsem měl ve stejném rozměru Polarisy a už je nechci.Stejně už tam bylo tak 2 mm vzorku tak půjdou pryč.Přece jen vozím malé dítě a i když jezdím převážně město,tak to nemíním riskovat.Tak doufám že mě GY nezklamou

Odkaz ke komentáři

Buď objektivní - mít 2mm vzorku na zimní gumě = jedu na letních... To pak snadno hodnotíš gumu jako špatnou a teď budeš jásat jak jsou GY skvělý.. ale to by byla v podstatě každá nová 8mm guma... Když se podívate detailně na testy gum - na skutečné výsledky, tak rozdíly jsou naprosto minimální... rozdíly v jednotkách procent často... To že nejlepší guma dostane jako referenční 100% a jiná má 90% ani nepoznáte....

Odkaz ke komentáři
Buď objektivní - mít 2mm vzorku na zimní gumě = jedu na letních... To pak snadno hodnotíš gumu jako špatnou a teď budeš jásat jak jsou GY skvělý.. ale to by byla v podstatě každá nová 8mm guma... Když se podívate detailně na testy gum - na skutečné výsledky, tak rozdíly jsou naprosto minimální... rozdíly v jednotkách procent často... To že nejlepší guma dostane jako referenční 100% a jiná má 90% ani nepoznáte....

Jasně máš pravdu.Nechci porovnávat ty moje sjeté Polarisy a ted´nové GY.Jen že jsem zvědavý jaké budou......Doted´jsem měl Polarisy jak na Octě tak na Felicii.A popravdě nic moc.Na Felicii byly novky a moc jistě jsem se necítil.A to nejezdím jak blázen.

Odkaz ke komentáři

Felda asi neseděla s vůbec žádnými zimními gumami na sněhu - byl moc lehký předek... Feldu jsem teda neměl ale Favo ano, 120 000km a předpokládám že to bylo stejný...

Musím říct, že opravdu jako klíčový z vlastních letitých zkušeností vidím věk gum. Nejde moc o značku, o vzorek (ne extrémy samozřejmě) ale každé gumy se mi nové zdály skvělé, druhý rok dobré, třetí rok -sakra bylo to lepší a čtvrtý rok - kua tyhle gumy jsou tragedie (a to měly třeba 5-6mm) :smich:

tak GY je značka jako hrom a tak i v testech je dobrá - budeš spokojený určitě až to napadne čí přimrzne..

Odkaz ke komentáři
Felda asi neseděla s vůbec žádnými zimními gumami na sněhu - byl moc lehký předek... Feldu jsem teda neměl ale Favo ano, 120 000km a předpokládám že to bylo stejný...

Musím říct, že opravdu jako klíčový z vlastních letitých zkušeností vidím věk gum. Nejde moc o značku, o vzorek (ne extrémy samozřejmě) ale každé gumy se mi nové zdály skvělé, druhý rok dobré, třetí rok -sakra bylo to lepší a čtvrtý rok - kua tyhle gumy jsou tragedie (a to měly třeba 5-6mm) :smich:

tak GY je značka jako hrom a tak i v testech je dobrá - budeš spokojený určitě až to napadne čí přimrzne..

jj až napadne tak to asi pujdu někde testnout.nějaký velký volný prostor.Vybíral jsem dlouho a přes Vaše(Vás členů)doporučení jsem do nich šel.A nyní se ukáže co to s mojí 1,6/74kW udělá.Zklamaný určitě nebudu,za ty peníze SUPER volba.Ještě jsem měl v hledáčku BFGoodrich G-FORCE WINTER........

Odkaz ke komentáři

Mám combík originál na liťácích letní 205/55 R16 a váhám, jakou sadu zimních. Určitě opět na liťácích, ale váhám, zda stejný rozměr pneu jako letní, nebo klasiku 195/65 R15? Kromě hlavního argumentu úspory cca 1/3 nákladů, se říká, že i užší profil pneu na zimu je lepší kvůli "zařezávání" do sněhu? Co byste volili Vy? Díky za názory.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes najazdene 8900 km a neda mi to, ale: 1. Skoda spravila inkognito update a poslala ho do aut. Vysledok - 1. tvrde zabrzdenie uprostred krizovatky, 2. pri parkovani do pozdlzneho smeru 4x brzda, za mna bezdovodne. Chlapci v Skode znesiem toho dost, ale toto je za hranou… Safety First…pred updatom som ziadny problem nepostrehol. Vitaj v online svete! 2. Elektrony - vychytavka - vybranie materialu “jarok”, no s umyvanim sa nepocitalo 🙂 hlavne, ze sme usetrili trochu hlinniku 3. Zadny spojler - vyborne na bezkontaktnej umyvacke. Dva krat vas vysprchuje odrazajuci sa prud vody a date si pozor! Umyvanie okna pod siltom, je to zazitok 🙂 klasicky smetak tam nedate, potreba nosit zo sebou handru! 4. Laura je fajn, ale chuda natvrdle…zatial nevidim jej prinos mimo vykuzlenie usmevu pri je odpovediach, super!  5. Odozva motora, no potom co automobilky online posielaju aktualnu spotrebu “do Bruselu” (pokial to nie je vyhovorka). Pri porovnani na SIII s rovnakou motorizaciou mam pocit, ze Skodovka tie motory jednoducho nechce predavat. Mozno “po zabehu” bude nejake prebranie? Mozno necakany update? Cakanie na Godota? Ta latencia mi pride oproti SIII markantna. 6. A dnes perlicka, to ma prinutilo opat popisat spolunazivanie. Vonku 22 C, vypnuta klimatizacia, teplota v aute na 22 C pootvorene okna a auto miesto (moja predstava) priebezneho pustania vzduchu z vonku KURI tak az to je neprijemne. Ze by novy update?  Neviem ci je to odflaknute odizolovanie prudu tepleho vzduchu z motora, ktore vam moze ist bokmi pod kapotou priamo do nasavania vzduchu do kabiny…alebo sa skratka pocita, ze klimu si vypne len blbec.    A teraz nieco pozitivne…ufff… 7. Dazdnik vo dverach spolujazdca nie je ako pri predchadzajucej generacii 🙂 Ja neviem mozno inflacia od roku 2020, ale u vlajkovej lodi Skody (mozno uz nie je), som tak nejako na pochybach… Celkovo auto fajn, pohodlne…ale poznate to su tam detaily, ktore otravuju.    
    • Díky za příspěvky. Byl jsem na geometrii - přední i náprava OK. Takže to přestávám sledovat, až mě pácne přes nos smrad od brzd, budu vědět.... obě nápravy Ok
    • auto dotlmené a mal som pocit na dialnici že to hučí pri 150km/h ako keby som šiel cca 130km/h takže niečo to určite spravilo 🙂 sedačky už idú ale ešte treba toho dosť dorobiť čo sa týka elektriky a pozapájanie. Posed paráda ale sedím v nich o poznanie vyššie tak neviem či je potreba aby sa ešte vysedeli (dorábal tam peny čalumník) alebo to je tým že sú elektrické a nejdú tak nízko ako manuálne. Opäť pocitovo cítim sa že som tak o 5cm vyššie ako by som chcel..
  • Vytvořit...