statik_08 Odesláno Červenec 17, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 17, 2013 Zdravím, rád bych se zeptal, zda někdo nezná servisní intervaly údržby pro tento motor. Mám na mysli hlavně výměnu oleje atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Červenec 18, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2013 A co se podívat do servisní knížky? Servisní prohlídky by měly být po dvou letech,nebo 30 000 km. Výměna oleje podle typu intervalu - pevné jsou stanoveny kilometrovým proběhem,nebo uplynutím doby (1 rok),proměnný dle ukazatele,max. však 30 000 km,nebo 2 roky. Rozvodový řemen se nemění,první kontrola je stanovena po 240 000 km,pak každých 30 000 km další kontrola. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
statik_08 Odesláno Červenec 19, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 19, 2013 A co se podívat do servisní knížky? Servisní prohlídky by měly být po dvou letech,nebo 30 000 km. Výměna oleje podle typu intervalu - pevné jsou stanoveny kilometrovým proběhem,nebo uplynutím doby (1 rok),proměnný dle ukazatele,max. však 30 000 km,nebo 2 roky. Rozvodový řemen se nemění,první kontrola je stanovena po 240 000 km,pak každých 30 000 km další kontrola. Děkuji za odpověď. Kdybych měl servisní knížku, tak se do ní samozřejmě podívám, ale zatím jsem v pozici zájemce o tuto motorizaci. A na webu Škodovky se mi nepodařilo servisku najít. Pouze manuál k celému vozu, který se na ní odvolává. Docela by mě zajímalo porovnání servisních intervalů 1,4 TSI vs 2.0 TDI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Červenec 19, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2013 podle mě se to s příchodem nové generace nezměnilo.... Takže oleje a filtry tam budou stejně kromě naftového ten bude častěji a rozvody budou u TDi dříve.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Červenec 19, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2013 Děkuji za odpověď. Kdybych měl servisní knížku, tak se do ní samozřejmě podívám, ale zatím jsem v pozici zájemce o tuto motorizaci. A na webu Škodovky se mi nepodařilo servisku najít. Pouze manuál k celému vozu, který se na ní odvolává. Docela by mě zajímalo porovnání servisních intervalů 1,4 TSI vs 2.0 TDI. Servisní prohlídky a intervaly výměny oleje jsou myslím stejně,jen u dieselů EA 288 je předepsaná výměna rozvodového řemenu po 210 000 km. Filtry bohužel nevím u žádné motorizace. S tou serviskou jsem to nemyslel nějak zle. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lucasse Odesláno Červenec 19, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2013 Je to tak, první servisní interval je 30.000km, nebo po dvou letech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DIAGNOSTIK. Odesláno Leden 14, 2014 Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 První servisní prohlídka je tehdy, když se Vám rozsvítí informace o servisu na panelu přístrojů. 30 000Km je maximální dráha, kterou může auto ujjet bez výměny oleje. Tato dráha se zkracuje druhem provozu. Čím víc studených startů, čím víc zatížení, tím menší množství ujetých Km bez výměny oleje. Takže v reálu to může být 15, 20,22,25,30 tis Km. Informaci o příštím servise vyvoláte na panelu přístrojů.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Leden 14, 2014 Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 Len doplním to, že najnovšie sa servisné prehliadky rozdeľujú na samotnú prehliadku a samotnú výmenu oleja a filtrov. Auto má samé upozorniť, kedy nastal čas a na čo. Reálne teda auto vyzve na výmenu oleja pri dajme tomu 21tisíc km, a potom pri 30tisíc km na samotnú servisnú prehliadku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DIAGNOSTIK. Odesláno Leden 15, 2014 Sdílet Odesláno Leden 15, 2014 Při ručním smazání serv. intervalu se interval nastaví na 15000KM a rok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Červen 15, 2014 Sdílet Odesláno Červen 15, 2014 Máte u Octavií v servisní knížce interval výměny svíček? U Seatu Leon není v servisce ani ň. Popř nějaké další intervaly (olej je jasný). Víte někdo, zda i u O3 stále funguje mazání intervalu "přes čudlik a klíček" ? Leon už nemá čudlik kterým by se dalo otáčet, jen tlačítko tak nevím co s tím... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DIAGNOSTIK. Odesláno Červen 21, 2014 Sdílet Odesláno Červen 21, 2014 U O3 funguje mazání přes MIB. A to jen na interval 15000Km a rok. A kdo má prodloužený, automaticky se mu to změní na zkrácený....Přes diagnostiku se nastavují intervaly samostatně přes dvě položky. A to pro výměnu oleje a servis. Dobře nastavený interval pro olej jsou 2roky a 30000Km , pro servis 30000Km a 1rok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Červen 23, 2014 Sdílet Odesláno Červen 23, 2014 Co je prosím Tě MIB? (multifunkční? informační? board?) V leonovi se tam mohu podívat kolik že zbývá do servisu a oleje, ale nezdá se že bych to mohl resetnout. Musím být nějak přihlášen jako admin nebo v určité obrazovce se mačká kombinace něčeho abych se dostal k mazání? Nebo je tam nějaký vstup pro technika? Myslím tím O3, předpokládám že na leošovi to bude stejné... Změna na zkrácený mi nevadí protože stejně měním olej po 15tis... Díkes 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jamgurmi Odesláno Listopad 18, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2014 nemate nahodou vypis servisnych prac pri prehliadkach pre 1.4 tsi, servisna knizka je len elektronicka takze pozriet sa to neda, jedine vyypisom u predajcu? dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jocker Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Taky jsem to tady zkoušel a odpovědi se nedočkal. Apeluje na autorizovaný servis ať ti dopředu daji co budou dělat a ověřit si to ve více. Mi se to tak trochu vyústilo.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 a není to někde na stránkách škodovky, jako to mají u Fordů například 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Jardo není, Ford je světlá vyjímka. Autorizovaný servis by měl udělat nabídku na další potřebný servis a vyjedou ti to... hold když automobilky žijí i ze servisu.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 tak to ať jdou do ..... mi právě u Fordu vyhovuje, že si zadám svůj VIN a km, případně datum poslední prohlídky a vyjede mi všechno potřebné, navíc rozdělené do dvou sekcí - nutná a předepsaná údržba a doporučené další kontroly .... vím pak co mě čeká a kluci v HK jsou dobří, třeba brzdovku předepsanou na výměnu za tři roky měří a pokud je o.k., tak ji vymění déle, v mém případě, kdy nenajedu tolik km to bylo za pět let, takže ne všichni tahají za každou cenu ze zákazníka peníze ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 (upraveno) jenom to nemají zatím vymyšlené s vlastním olejem(ovšem musí splnovat normu), protože tam jak výrobce a servis přichází o dost velký peníze ;) když prodávaj litr toho kastrolu za 500kč litr nebo kolik... dřív alespoň v servisce byly vidět základní ukony, už to taky dávno zrušili... ale furt je to dost podobné že jo.. je pravda že prodloužili výměnu rozvodu u TDI :D Upraveno Listopad 23, 2014 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 jestli myslíš Ford, tak olej vlastní není problém .... prostě si ho doneseš a není problém, je to na tobě ...navíc servis výměny oleje není podmínkou vykonat v autorizovaném servise, alespoň tak to mám já ... navíc oleje do starších motorů byly ve Fordu za dobrou cenu, 5 litrů za 1200,- origo Ford (Castrol) u těch nových 5W-20 nevím, Miller ho má tuším také někde okolo 1200,- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Temnota333 Odesláno Září 7, 2016 Sdílet Odesláno Září 7, 2016 Chcem teraz meniť mot.olej. Všetky filtre a bolo mi povedané, že palivový filter 1,4 TSI 103 KW nemá, že má len nejaké sitko pri nádrží.Ak to tak je, to sitko sa nečistí? Ďakujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Janci89 Odesláno Únor 18, 2017 Sdílet Odesláno Únor 18, 2017 Ahoj. Mam OIII 1.4 TSi 103Kw. Tam je palivovy filter podla skodovky celozivotny.To znamena nemenis ho pokial auto nema problem. Staci ak mieto palivoveho filtra investujes trosku do kvalitnejsieho paliva a vsetko bude dobre. Hlavne tam nelej ziadne aditiva ani ine svinstvo.Jedine co sa mne osvecilo je na precistenie premiove palivo napr shell V pover plna nadrz raz za cas a trosku ostrejsia jazda po okreskach.palivo samo o sebe premaze a pecisti palivovu sustavu. vcera som pozeral na palivo pred vstrekovacom a vsetko je ciste. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 19, 2017 Sdílet Odesláno Únor 19, 2017 Bože, to jsou zase kecy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Únor 19, 2017 Sdílet Odesláno Únor 19, 2017 (upraveno) To se pozná "odborník". Jelikož tu není možnost podobná like tak textem - souhlasím s mischicka. Upraveno Únor 19, 2017 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 19, 2017 Sdílet Odesláno Únor 19, 2017 Máš tady palec, nevidíš ho? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Únor 19, 2017 Sdílet Odesláno Únor 19, 2017 Vidím jen svoje palce na rukou :) Mám na mysli interní reputaci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Únor 19, 2017 Sdílet Odesláno Únor 19, 2017 Ahoj. Mam OIII 1.4 TSi 103Kw. Tam je palivovy filter podla skodovky celozivotny.To znamena nemenis ho pokial auto nema problem. Staci ak mieto palivoveho filtra investujes trosku do kvalitnejsieho paliva a vsetko bude dobre. Hlavne tam nelej ziadne aditiva ani ine svinstvo.Jedine co sa mne osvecilo je na precistenie premiove palivo napr shell V pover plna nadrz raz za cas a trosku ostrejsia jazda po okreskach.palivo samo o sebe premaze a pecisti palivovu sustavu. vcera som pozeral na palivo pred vstrekovacom a vsetko je ciste. prej doživotní, další fanatik :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
r@pid Odesláno Únor 19, 2017 Sdílet Odesláno Únor 19, 2017 Marekczek nechaj ho, ma pravdu, je tam celozivotny, to znamena az kym neumre :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 19, 2017 Sdílet Odesláno Únor 19, 2017 Vidím jen svoje palce na rukou :) Mám na mysli interní reputaci.Počkej, to je jen v TapaTalk, na fóru opravdu nejsou[emoji37] 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Únor 19, 2017 Sdílet Odesláno Únor 19, 2017 Zřejmě jo, přes TT sem nechodím i když mám z čeho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.