Konny Odesláno Leden 16, 2014 Sdílet Odesláno Leden 16, 2014 Už delší dobu jsem uvažoval nad montáží voltmetru do Octy, abych měl vždy aktuální informace o stavu nabítí baterie a také abych věděl, zda je dobíjení v autě v pořádku. Tak jsem přemýšlel jaký voltmetr použít, aby instalace byla co nejmíň viditelná, až jsem to nakonec vymyslel... :) Stačilo zakoupit mini led voltmetr např. http://www.pest.cz/panelovy-voltmetr-3-30vdc-miniaturni-led-digitalni-voltmetr.html , který se dá na aukčním portálu pořídit okolo 100 Kč. Bohužel voltmetr má ve vypnutém stavu bílé číslice na černém podkladu a to mi hodně vadilo, tak jsem to za pomocí tónovací fólie na autoskla vyřešil, stačilo dát 2 vrstvy folie a výsledek byl takový, jaký jsem si představoval , navíc voltmetr i dost silně svítil a díky folii je svítivost teď tak akorát ;) Díky tomu, že je voltmetr tak malý, tak se krásně vleze do jedné ze záslepek co jsou nad rádiem a tak stačilo do jedné záslepky vybrousit patřičný otvor, do kterého jsem voltmetr přilepil ;) V poslední řadě nastává otázka, kde voltmetr zapojit aby pořád nesvítil...? Jelikož je umístěný nad rádiem, tak bylo jasné, že na napájení rádia, konkrétně spínané (+) a trvalé (-), které se nachází v ISO konektoru rádia na pozici 4 a 8 (foto nemám). Aby se dal voltmetr z jakéhokoli důvodu vyndat, tak jsem si v obchodě s elektrosoučástkama zakoupil spojovací materiál, který se používá v počítačové technice :) Po zapojení vše funguje tak jak má, tzn. při vytáhnutém klíčku nic nesvítí a po zapnutí klíčku se voltmetr rozsvítí a ukazuje stav baterie a po nastartování ukazuje velikost napětí při dobíjení z alternátoru . Ještě je dobré před uvedením do plného provozu, připojit do palubní sítě auta multimetr o kterém víme, že měří dobře a podle něj (pokud to bude potřeba) seřídit mini voltmetr, který má na zadní straně seřizovací šroubek, kterým můžeme seřídit napětí +- o 1V :) Snad tento návod někomu pomůže, protože si myslím, že např. teď v zimním období je dobré vědět, jak je na tom baterie, popř. zda je ji potřeba dobít nebo vyměnit ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Leden 16, 2014 Sdílet Odesláno Leden 16, 2014 musím napsat že to je dobrá věc která mi ted v zimě dost pomohla.mám taky instalované v autě .zapojení stejné na konektor autoradia. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Leden 16, 2014 Sdílet Odesláno Leden 16, 2014 Jen pro,zajimavost: jak se vam pohybuje napeti? Ja mam na volnobeh bez spotrebicu cca 14,2V, za jizdy se svetly, ventilatorem apod. 13,6, s klimou 13,3 - 13,5V 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Leden 16, 2014 Sdílet Odesláno Leden 16, 2014 v létě sem musel nechat repasovat altík na OII, a při zapnutých všech světlech, klímě, rádiu, dává 14,2V 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Leden 17, 2014 Sdílet Odesláno Leden 17, 2014 KONNY: Mas staru alebo malo nabitu baterku. 12,2V je malo!!! Baterka ma mat 12,5-12,7V. B) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
untrvasrman Odesláno Leden 17, 2014 Sdílet Odesláno Leden 17, 2014 a co třeba rovnou toto: je to od 120,-kč a bez práce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Leden 17, 2014 Sdílet Odesláno Leden 17, 2014 ale zapereš s tím zásuvku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 17, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 17, 2014 musím napsat že to je dobrá věc která mi ted v zimě dost pomohla.mám taky instalované v autě .zapojení stejné na konektor autoradia. Jo je to fakt dobrá vychytávka, aspoň vím, zda je baterka a dobíjení v pořádku Jen pro,zajimavost: jak se vam pohybuje napeti? Ja mam na volnobeh bez spotrebicu cca 14,2V, za jizdy se svetly, ventilatorem apod. 13,6, s klimou 13,3 - 13,5V Někde máš chybu, protože při vypnutých světlech mám na volnoběh 14,4-14,5V a při zapnutých světlech a dalších spotřebičů se napětí pohybuje okolo 14,2-14,3V, takže se podívej, jestli nemáš např. na kabelu z alternátoru nebo na baterce přechodový odpor. Pokud bude vše OK, tak asi odchází alternátor :( KONNY: Mas staru alebo malo nabitu baterku. 12,2V je malo!!! Baterka ma mat 12,5-12,7V. B) ;) PA250563.JPG Vím, že na nové baterce má být napětí okolo 12,6V, ale já mám baterku asi 3,5 roku a k tomu loni na jaře prodělala klinickou smrt, protože jsem nebyl měsíc doma a s autem se nejelo, takže se baterka úplně vybila a asi odhadem týden byla v hluboce vybitém stavu, což je většinou smrt pro baterku. Však taky než jsem ji začal nabíjet, tak měla jen asi 2V a chytrá nabíječka ji nabíjela 4 dny, ale povedlo se ji přivést k životu a baterka funguje dál, ale už to není to, co to bývalo. Navíc, než jsem voltmetr namontoval do auta, tak jsem měl puštěné rádio a po montáži (před focením) jsem zkoušel jak voltmetr funguje, takže nějaká spotřeba proudu tam byla. Normálně mám na baterce asi 12,4V, což už jde, plných 12,6V se mi udrží asi den po nabití, pak se napětí ustálí na již zmíněných 12,4V ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Leden 17, 2014 Sdílet Odesláno Leden 17, 2014 Tak potom je vsetko O.K. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
untrvasrman Odesláno Duben 16, 2014 Sdílet Odesláno Duben 16, 2014 ale zapereš s tím zásuvku :) No a?, přeci baterku neměřím pořád.stačí informativní jednou za pár dní a jinak leží v kastlíku.navíc se to dneska dá koupit okolo 80,-Kč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 17, 2014 Sdílet Odesláno Duben 17, 2014 ok ok, já myslel že nastálo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Duben 17, 2014 Sdílet Odesláno Duben 17, 2014 ja som vo felde pouzil uz prisrubovany drziak na telefon... vypalil som do neho dierku spajkovackou, prilepil voltmeter lepiacou pistolou a dierky zatrel ciernou farbou ... uzitocne :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tyran.CZ Odesláno Červenec 21, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2014 No a?, přeci baterku neměřím pořád.stačí informativní jednou za pár dní a jinak leží v kastlíku.navíc se to dneska dá koupit okolo 80,-Kč Mám zájem kde se dá koupit za 80 Kč? dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 22, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 22, 2014 Tyran.CZ: na aukru se dá sehnat už kolem 70 Kč http://aukro.cz/voltmetr-do-auta-do-zasuvky-zapalovace-12v-24v-i4439422880.html . Ten stejný typ co je v odkazu, stojí jinak běžně přes internet kolem 150 Kč ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
untrvasrman Odesláno Červenec 22, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2014 tak přesně ten samej odkaz jsem mu taky poslal...ten net je ale malej ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 22, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 22, 2014 JJ internet je dost omezenej, přitom stačilo ani né minuta hledání :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tyran.CZ Odesláno Červenec 31, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2014 Tak dík pánové ale zrovna nic nebylo tak brácha objednal přímo z Číny vychází na 60 Kč a pošta zadara. A až bude čas tak po rozvodech, opravách škrábanců na kastli, výměně tlumičů, nástřiku starých zimáků, preventivnímu nástřiku spodku, úklidu dílny a dohledání roztahanýho vercajku a po, a po a dalších po, bude snad čas na takový o jakém je úvod vlákna. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ROMIK Odesláno Srpen 6, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2014 musím napsat že to je dobrá věc která mi ted v zimě dost pomohla.mám taky instalované v autě .zapojení stejné na konektor autoradia. Mužeš napsat co tam máš za voltmetr,díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Srpen 6, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2014 ROMIK. je to tenhle voltmetr, http://aukro.cz/show_item.php?item=4480434736&utm_source=heureka&utm_medium=nove pokud ho budeš dávat do stejného místa jako to mám já tak musíš trošku opilovat rámeček aby se ti tam vešel.pasuje tam pěkně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ROMIK Odesláno Srpen 7, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2014 ROMIK. je to tenhle voltmetr, http://aukro.cz/show_item.php?item=4480434736&utm_source=heureka&utm_medium=nove pokud ho budeš dávat do stejného místa jako to mám já tak musíš trošku opilovat rámeček aby se ti tam vešel.pasuje tam pěkně. Jo super díky,nesvíti to moc v noci? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Srpen 7, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2014 mě to nevadí ale kdyby to svítilo moc tak ten display přelep tonovací folii na okna. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ROMIK Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 mě to nevadí ale kdyby to svítilo moc tak ten display přelep tonovací folii na okna. Nešlo by sem dat lepší foto z blízka.Ď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 tak snad ti to takhle pomůže.nalevé straně je teploměr,na pravé voltmetr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gaston 1 Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 To vypadá moc dobře,chvála. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
untrvasrman Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 tak tomu říkám luxusně zpracovaný.moc pěkný, to by se líbilo i mně, ale v modré... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Srpen 10, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2014 díky za pochvalu. dělají se i v modrém provedení,ale protože mám podsvicení včerveném tak proto červená.modrý podsvícení mám jen na nohy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Červen 28, 2015 Sdílet Odesláno Červen 28, 2015 odkaz na teploměr? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 28, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2015 Stačí Tavi mrknout na Aukro... ;) Pokud myslíš ten, co má standach, co se dá místo celé té záslepky, tak tady ho máš http://aukro.cz/digitalni-voltmetr-dc-0-30v-modry-led-i5483644005.html popř. tady máš více druhů http://aukro.cz/listing/listing.php?string=led+voltmetr&search_scope=v%C5%A1echny+kategorie ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tavi Odesláno Červen 30, 2015 Sdílet Odesláno Červen 30, 2015 Dík, do záslepky sem hledal. Plácat se stim po palubovce nebo u popelníku.... děkuju! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Červenec 9, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2015 Taky jsem si namontoval, super věcička. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.