šulda Odesláno Září 4, 2010 Sdílet Odesláno Září 4, 2010 (upraveno) Čekal jsem až se to tu objeví, v noci už sem nakukoval z mobilu. Takže díky za zajímavý, ne však překvapivý, výsledky a přínosnou konverzaci ;) Upraveno Září 4, 2010 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Září 4, 2010 Sdílet Odesláno Září 4, 2010 To je zajimavy ty vysledky diky za ne ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Září 4, 2010 Sdílet Odesláno Září 4, 2010 neni zač chystam sa aj na zimnu zmes, tiež sa podelím o výsledky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ciza Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Hmm zajimave, takze jen potvrzeni toho co se tu resi skoro vsude, asi fakt ta benzina ma neco do sebe, no pristi tejden vyejdu nadrz a du na Vervu a uvidime. Snake - diky ti moc za testy a za snahu, je to super ze se nekdo do toho vrhne tak po hlave, ses borec. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Ja som to robil hlavne kvôli sebe, u nás Benzina nepredáva niečo ako Top Q či Vervu, proste nafta, ale aj keď je to malá benzinka, tak má naozaj kvalitné palivo, čo sa nedá povedať o Shell, Diesel Extra ešte v pohode, ale lutujem ľudí čo tankujú tie premiové palivá (V-Power a pod.). Je to bieda chlapci :). Laicky keď sa človek nad tým zamyslí, tak problém by nebol, keby tam nebolo MERO, a nebol by keby to palivo tak dlho nestálo. Na druhej strane vidieť (ne)efektivitu VIFu v závislosti od paliva, efektívny je, ak je zdrojové palivo čisté, keď to je humus a sajrajt tak je to jedno, sú to vyhodené peniaze. Takže čo som si ja zobral z týchto analýz je: - Vysrať sa na drahšie palivá lebo to nikto netankuje, a tým pádom aj tak strácajú kvalitu - Tankovať to čo ostatní (tzn. normálne palivo, normálnu naftu, nie nejakú high super duper cetán 2 miliony) - Tankovať u staníc Shell či Benzina (platí pre moje mestečko) - Používať VIF Ako sa zariadite vy je na vás, keďže viacmenej tieto výsledky sú pre vás bez hodnoty (hovoria vám akurát ako funguje VIF, a že máme v meste jedného humusného dodávateľa nafty č12662)... PS: našiel by sa nejaký dobrovolník z CZ ohladom testu paliva Verva 60? poprosím do pošty a poviem detaily, ďakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Září 6, 2010 Sdílet Odesláno Září 6, 2010 hoj, můžu tvé výsledky šířit dál(SEAT fóra)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Září 6, 2010 Sdílet Odesláno Září 6, 2010 keď ti to k niečomu pomôže tak hej Ozvali sa mi traja ľudia, jeden pošle šesť vzoriek, do tých 10 myslím ok, takže nabudúce tu bude desať vzoriek :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Září 6, 2010 Sdílet Odesláno Září 6, 2010 možná trošku OT ale nezkoušeli jste někdo ten VIF pro benzín? jááá.... Braval sem rok na OMV carrera 100+vif a teď sem bral 2nádrž na benzině verva100+vif a rozdíl...? Řekl bych žádný,možná o něco plynulejší chod na volnoběh. Vif leju do benzínu pořád... Snad to tomu auto prospívá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lazaruslong Odesláno Leden 27, 2011 Sdílet Odesláno Leden 27, 2011 Chtěl bych se zeptat. Mám o2, 1,9 tdi, 4x4-čipnutou. Známý automechanik mi tvrdí, že VIF nemám lít, že by mohl škodit. Tak nevím jestli do toho jít, když to tady všichni tak vychvalujete. Poradíte? díky. Martin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Leden 27, 2011 Sdílet Odesláno Leden 27, 2011 tak se zeptej čím by mohl uškodit, to by mě zajimalo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lazaruslong Odesláno Leden 27, 2011 Sdílet Odesláno Leden 27, 2011 To netuším. A nevím kdy s ním budu zase mluvit. Mě to přijde jako blbost,ale radši se chci ubezpečit že si tím něco nepokazím... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Leden 27, 2011 Sdílet Odesláno Leden 27, 2011 podle informaci co tu koluji by verva diesel od benziny mel byt TOP Q od benziny doplneny o VIF 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lazaruslong Odesláno Leden 27, 2011 Sdílet Odesláno Leden 27, 2011 To znamená, že se toho není třeba nijak obávat ne? Dojíždím nádrž a chci zkusit teď párkrát vzít vervu, tak uvidím, co to udělá a jestli to vůbec nějak poznám:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Leden 27, 2011 Sdílet Odesláno Leden 27, 2011 (upraveno) Nevím co jsi tankoval do teď ale po jedný nádrži podle mě moc nepoznáš ale časem by se to mělo zlepšit. Tankuju Vervu už delší dobu a poznat to je. Vif do ní nedávám protože mi to přijde jako nošení dřeva do lesa. Teď sem vzal jednu nádrž OMV Alpin diesel tak sem zvědavej na rozdíl ;) Upraveno Leden 27, 2011 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 27, 2011 Sdílet Odesláno Leden 27, 2011 sulda: ;) "Nevím co jsi tankoval do teď ale po jedný nádrži podle mě moc nepoznáš..." v tom samym prispevku: "Teď sem vzal jednu nádrž OMV Alpin diesel tak sem zvědavej na rozdíl." Takze on po jedny nadrzi rozdil nepozna, ale ty ano :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Leden 27, 2011 Sdílet Odesláno Leden 27, 2011 Jasně ty chytači špatně napsanejch postů ;) Z mobilu a ještě sem chvátal ale to mě neomlouvá, udělal sem to z nedbalosti Myslel sem to tak že sem zvědavej jestli poznám rozdíl po jedný nádrži s údajně (bráno s rezervou :D) horším palivem. A vůbec napřed ten post měl končit že to snad autu neublíží (taky s rezervou) no a začal mě k tomu při psaní škádlit příchozí synek a vylezl z toho takovej blábol, tak se omlouvám všem který to pohoršilo. Stačí houmiku? Počkej až načapám já tebe :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 27, 2011 Sdílet Odesláno Leden 27, 2011 Ja to pochopil, jen jsem na to musel reagovat, bylo to legracni. Jsem si te predstavil, jak porovnavas kvalitu nafty tim, ze ji tres mezi prstama. Ja tankuju Vervu a Alpin tak stridave, nikdy jsem nepoznal zadny rozdil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Leden 27, 2011 Sdílet Odesláno Leden 27, 2011 Ja tankoval Shell a obcas vsude mozne. Ted beru Vervu+Vif a Shell z ciziny a rozdil jsem fakt poznal. Daleko lepsi starty po delsim stani,celkove lepsi chod motoru a lehce nizsi spotreba 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest mirec2211 Odesláno Červenec 27, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2012 Čaute, trocha oživím tému. Tankujem Shell V-Power Diesel. Mám používať aj aditíva (najlepšie VIF) alebo netreba, keďže samotná nafta by aditívum už mala obsahovať. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa Kvapil Odesláno Listopad 7, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2012 A co si myslet o tom, že v návodu k Octávce píšou: Přísady do paliva, které zlepšují „tekutost“ (benzin a podobné prostředky), nesmíte do motorové nafty přidávat. Upozornění! Různé přísady včetně benzinu se nesmějí pro zlepšení tekutosti nebo jiných vlastností do nafty přidávat. Zajímá mě to proto, protože ve Světě motorů - Diesel speciál vyhrála nafta OMV Maxx-Motion Diesel. Ale mazivost má 462 mikrometru a norma stanovuje maximální hodnotu 460 a po započtení tolerance je to 520 mikrometru. Takže mi přijde ideální přidávat do nafty aditivum VIF, které zvýší také mazivost nafty. Co si tedy myslíte o těch větách z manuálu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Listopad 8, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2012 Moc to hrotis pridávej vif vůbec to motorů nevadí spíš naopak manuál nepočítá s bioslozkaama v naftě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Monik5514 Odesláno Duben 9, 2013 Sdílet Odesláno Duben 9, 2013 Verva je míchanice obyčejné nafty Benziny a aditiva VIF, takže já bych do Vervy nic nelil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Další test aditiv: Test aditiv.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 njn vif a že tam kritizují balení, to mě fakt moc netrápí... v pohodě odměrka.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Verva je míchanice obyčejné nafty Benziny a aditiva VIF, takže já bych do Vervy nic nelil. Říká to hodně lidí, ale je to velice zavádějící. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 I odborníci tvrdí že přidání aditiv do aditivované nafty rozhodí její vlastnosti, je jim toto tvrzení k něčemu dobré? Každopádně je to vždy téma na dlouho 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Srpen 24, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2013 No osobně jsem psal na Benzinu jak je to s touto věcí a oni mi poskytli vyjádření, že aditivovat aditivovanou naftu Verva je možné ( leč podle nich již zbytečné ), ale již více jejím vlastnostem nepřidáte. Nic o potlačení jejích vlastností či znehodnocení nikdy nepsali. Jsou to je mýti a JPP. Zatím co u OMV produktu MaxxmotioDiesel mi po stejném dotazu odpověděli, že tato nafta je jinak vyráběná a přidaná aditiva znehodnocují její vlastnosti. Takže asi tak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Srpen 24, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2013 Aditivované jsou veškeré palivové směsi,bez aditiv by nemohla být prodávána :) jako palivo.Jinými slovy,neaditivované palivo na trhu neexistuje :) Aditiva(příměsi) jsou do palivové směsi přidávány proto,aby směs splňovala zákonem stanovené parametry pro dané palivo.Je logické,že čím víc příměsí nad stanovenou hodnotu,tím větší výdaje pro výrobce,proto se u standardních paliv drží,nebo jen lehce překračují zákonem nastavené parametry. Pokud vyrábí prémiové palivo,samozřejmě se to projeví na ceně.Pokud se bavíme o motorové naftě,u prémiových se přidává zejména příměs,která zvyšuje cetanové číslo a tím zlepšuje starty,pružnost motoru,tišší chod... .Je otázka,jak dalece a lépe aditivuje ostatní parametry paliva,mazivost,pěnivost,schopnost vázat vodu,v zimě filtrovatelnost atd,které nejsou pocitově při jízdě zjistitelné. Proto si myslím,že použitím VIFu,nebo jakéhokoliv jiného kvalitního aditiva motoru jenom prospěje a není to zbytečné ani u prémiových výrobků. Norma pro cetanové číslo je myslím 51,některé standardní nafty mívají kolem 55 a prémiové lehce nad 60.Špičkové paliva ale mívají cetanové číslo pod 70,o těch se nám ale na našem trhu může jenom zdát :D , proč si tedy nepomoci za pár haléřů na litr a ještě vědět,že nezlepšuji dodatečně jenom cetanové číslo,ale všechny parametry,které výrobce aditiva deklaruje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Srpen 24, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2013 To zní moc hezky, jako od prodejce aditiv :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Srpen 24, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2013 :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.