Přejít na obsah

Kam s rezervou po přestavbě na LPG


pohodycka

Doporučené příspěvky

zdravim mam takový dotaz, sice sem asi nezapadá ale snam mi někdo dokáže poradit. A k věci: Mam octavii combi tour pred rokem sem daval LPG a právě bomba od LPG mi zabrala místo rezervy. Doted sem rezervu vozil v kufru navolno ( opravní sadou nelze u mé octy nahradit rezerva) ale včera sem byl na technické kontrole, kde me technik celkem zpucoval že ji mám v kufru navolno, prej tam má být nějaký kříž nebo cosi k čemu má být rezerva pevně přimontovaná. Něco málo jsem věděl že je to nebezpečné ji tak vozit ale že by to na technické mohlo vadit , tak to mě nenapadlo. a tak se ptám jestli bi mi někdo neporadil jestli se ten držák dá koupit popřípadě kde? a ke které části karosérie se přimontuje? Kdyby někdo přidal pár fotek byl bych rád. Děkuji za ohlasy

Odkaz ke komentáři

Objevil se zde dobrý dotaz ohledně náhradního kola či rezervy, tak jsem mu založil vlastní téma. Určitě se to bude hodně lidem hodit.

 

A teď k věci. Snad jediná homologovaná a schválená možnost upevnění rezervy je naležato v kufru, kdy nad nádrží LPG je ještě ke karoserii upevněn kovový držák, takové téčko z pásoviny se závitem a následnou dírou skrz koberec v kufru se a k tomu pak tím klasickým šroubem přišroubuje rezerva. Je zřejmé že je to tak celkem na nic a dost dílen co přestavbu provede ten držák ani nemontuje. Takže si to lidi dávají jak chtějí. Ale dle mě může být OI vybavena opravnou sadou na pneu a nemusí mít rezervu. Pokusím se to dohledat, ale rezerva je tutovka. Já vozím jen dojezdovku, lepší než opravná sada a horší než plnohodnotná rezerva. Tu opravnou sadu jsem si chtěl také pořídit, hlavně jen kvůli technické kontrole, ale tam mi nikdy naštěstí na mé řešení připevnění nic neříkali, tak jsem to hodil za hlavu a jezdím tak jak je na fotkách a to i na technickou.

 

post-45-0-00497600-1400410327_thumb.jpgpost-45-0-72033300-1400410334_thumb.jpg

Upraveno uživatelem KaJe
Odkaz ke komentáři

tento Váš nápad je sice skvělý a dobře vymyšlený ovšem pro mne je k ničemu a to proto že ja ve sve octavii mam na bocích kufru takový kapsy( tam mam lekarničku, kabely, lano,.....) které toto vhodné místo, které Vy jste využil, zabírají. Kdyby sem někdo přidal nějaký nápad na přidelání rezervy do kufru když se tam nachází již zmíněné kapsy, byl bych velice rád. Děkuji za reakce

Odkaz ke komentáři

Také vozím kolo volně naplacato v kufru, případně za jedním z předních sedadel.

 

Když je opravdu potřeba tak kolo nevozím vůbec a mám s sebou jen opravný sprej a malý kompresor. Dále mám v povinném ručení právě asistenční službu zdarma a nějakou tu hoďku mechanika zdarma na místě. Tak nějak věřím, že tohle stačí. Ale na technické jsem ještě nebyl.

Upraveno uživatelem jaskope1
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

problém není v držáku, ale v tom, že je rezerva umístěná VOLNĚ. Čistě teoreticky by mělo být v pohodě např. dojezdovou rezervu připevnit do vlastního držáku na zadní stranu opěradla a pevně ji tam uchytit. Musí být zkrátka dodrženo pravidlo, že rezerva nesmí ohrozit posádku vozu v případě nehody.

Odkaz ke komentáři

pohodycka:

 

Já jsem kdysi taky uvažoval do octy o LPG a taky jsem řešil co s rezervou a měl jsem to vymyšlené takto-platí pouze pro kombi:

 

Kombik má dvojité dno,neboli zvýšenou podlážku v kufru,která má zabezpečit to aby byla nákladová hrana zaroven s rovinou hrany jakoby nárazníku,aby šlo nakládat třeba malou paletu.No a ty nádstavky které to zvyšují do roviny jsem pomocí namořených dřevěných 2ks desek(na každý nádstavek jednu)přizvedl o cca 7cm nahoru(normálně jsem to přišrouboval vruty)Vsadil to do kufru zpět a odměřil si o kolik budu muset přiřezat tu skládací vrchní podlážku,protože po zvednutí asi 5cm vadili zadní opěradla.Uřezaná část sedla akorát na čelo směrem zvenku do kufru na tu horní podlážku.Zakryla tak vzniklou mezeru.No pod tu podlážku jsem usadil rezervu a přítáhl do rohu gurtnou a bylo to.Mě šlo hlavně o to,aby mi zůstala zachována jakási rovina v kufru.Po tomto zásahu mi vznikl ještě 40cm prostor do rolety,která zakrývá kufr.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak abych řekl pravdu, tak na schválení Škodofkou jsem při tomto ani nemyslel. Vím, že se dojezdová rezerva nepíše třeba do techničáku, kolo určené k nouzovému dojetí může mít také jinou velikost než je uvedeno v techničáku a tak jsem tam tu dojezdovku prostě dal, protože bez rezervy bych fakt nevyjel. Zatím jí 5 let vozím v kufru a doufám že tam i nadále zůstane.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Já vím,nejlíp by té rezervě bylo na střeše ^_^ ^_^ :P .

Mě jde o rovinu ne o objem.Na nákup mi to stačí a pokud povezu něco většího a to je tak 2x do roka tak vyhodím plato i s rezervou,doplním opravnou sadu a hotovo.Já mám auto vesměs na ježdění a přibližování denně do práce.Řeším ekonomiku.No a kdyby to na dovolenou bylo málo tak THULE se dá koupit kdykoliv.

Když si vzpomenu na feldu kde jsem měl válcovou nádrž....

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 10 měsíců později...
  • o 5 týdnů později...
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...