Přejít na obsah

Stříbrný povoz

Doporučené příspěvky

Nějaké novinky:

najeto aktuálně přes 39tkm, tj. zhruba 7tkm od koupi. Prozatím panuje velká spokojenost, a to i se spotřebou, která se drží na hodnotě 5,19l/100km. V potaz je třeba brát i fakt, že se jedná z 90% o dálniční kilometry a na autě jsou obuty 18" disky s pneu Continental SportContact 2 225/40 R18.

38083.jpg 39093.jpg 2014-09-23 16.03.06.jpg

A protože jsem sliboval recenze interiéru, začnu od kufru... :D

Extra pro OctaviaClub.cz jsem vzal do ruky metr a přeměřil jsem celou ložnou plochu. A aby toho nebylo málo, tak jsem dneska zkoušel co všechno se do kufru vejde. A musím říct, že na lifta se tam toho vešlo fakt hodně - celkem 16ks zimních pneumatik; 4x185/60 R14, 4x 205/55 R16 a dvě sady 195/65 R15. Věřím, že do kombíka bych to všechno hodil převážně do kufru, tady jsem musel dávat pozor na sklánějící se zadní okno.

2014-09-25 12.02.58.jpg 2014-09-25 12.03.10.jpg

Po složení zadních opěradel (sedáky jsou, bohužel, pevné :wallbash:) a posunutí sedadla spolujezdce až co nejvíce vpřed a nastavení opěradla na zhruba 90-95° vznikne ložná plocha dlouhá 207cm; avšak se schodem vysokým téměř 10cm :(. Běžný kufr má rozměry 108cm od nákladové hrany po opěradla a na šířku (u bočních kapes, kde mám plastové kryty s cargo elementy) 111cm, u podběhů (tj. u nejužšího místa) pak 101cm.

2014-09-25 13.12.26.jpg 2014-09-25 13.12.40.jpg 2014-09-25 13.13.11.jpg 2014-09-25 13.13.54.jpg 2014-09-25 13.14.18.jpg 2014-09-25 13.14.29.jpg 2014-09-25 13.15.41.jpg 2014-09-25 13.16.08.jpg

Suprovou vychytávkou je oboustranný koberec v kufru, kdy je z jedné strany klasický povrch koberce (pro uchycení cargo elementů pomocí suchých zipů) a z druhé strany pak gumový povrch. Otázka otočení koberce - do 20ti vteřin. :palec:

Oboustranný koberec v kufru.jpg Cargo element.jpg

Stejně tak dobře je vymyšlená "odkládací" hrana pro zadní plato. Když vezu v kufru něco vyššího, tak plato můžu sundat a zastrčit za zadní opěradla. ;)

2014-09-25 13.23.36.jpg 2014-09-25 13.23.50.jpg 2014-09-25 13.23.50.jpg 2014-09-25 13.24.10.jpg 2014-09-25 13.24.53.jpg

A pod podlahou kufru je plnohodnotná rezerva a ještě se tam vejde v klidu druhý výstražný trojúhelník (jeden je z výroby v zadní "traverze" kufru jako u OII liftu), tažné lano a dokonce se mi tam vešla i reflexní zateplená bunde/vesta. Aniž by se zvedl koberec kufru, jako tomu bylo u šedýho kombíku.

2014-09-25 13.25.39.jpg

Kvalitu fotek berte, prosím, s rezervou - jsou to jen fofrový mobilovky :jelen:

EDIT: ještě pár fotek barevného MaxiDOTu.

První fotka ukazuje pole "Asistenční systémy" a konkrétně radarem zachycené vozidlo při zapnutém ACA a Lane Assistu. Odstup nastaven na zhruba 1,8 vteřiny pomocí škály.

Druhá fotka je pak o něco čerstvější; je ze včerejšího večera, kdy jsem měl zapnuté Dynamic Light Assist, ACA, Lane Assist a nahoře je ještě vidět cíp z asistenta rozpoznání dopravních značek Sign Assist.

ACA + Lane Assist.jpg Dynamic Light Assist, ACA, Lane Assist.jpg

Odkaz ke komentáři

Honzo prosim te dokazal bys poradit s foukanim pneu OII RS 2.0 TDI DSG LIFT? Dle stitku je na predek 2.0, zadek 2.1. Jezdim tak par tisic km, pneu mam Conti SC 5 225/40 R18 a troufam si rict, ze takhle budou brzy KO. Ale zase to dobre sedi... :)

s 18" akorát taky laboruju s foukáním. Při koupi bylo nafoukáno 2,5/2,5 a nebylo to špatný. Pak jsem zkusil 2,4/3,1 a to bylo špatný; auto docela neposedný :( Teď tam mám 2,5/2,75, tak uvidíme. Zatím to nevypadá zle, ale z toho všeho mi tak nejpříjemnější bylo těch 2,5 předek i zadek. Zkus, a uvidíš sám ;)

Odkaz ke komentáři

Honzo, diky za dnesni svezeni, musim uznat, ze ten svetlej interier i jeho velikost pusobi opravdu fantasticky a hlavne vzdusne. :palec: A kazdopadne zavidim vysku k sezeni mezi sedakem a stropem ;)

Ve světlé je to veliká fajnovka, taky se mi líbí. Hodně dělá i Columbus, bez něj je OIII o řád jinde, všechna ostatní rádia s těmi jejich mini displeji vypadají dle mého názoru směšně.

Odkaz ke komentáři

Dneska ještě proběhla rychlá návštěva u Rolby... :ph34r:

LED RZ.jpg

Mód autoškoly jsme zase odkódovali, protože byl absolutně k ničemu :(

Honzo, diky za dnesni svezeni, musim uznat, ze ten svetlej interier i jeho velikost pusobi opravdu fantasticky a hlavne vzdusne. :palec: A kazdopadne zavidim vysku k sezeni mezi sedakem a stropem ;)

Nemáš zač, Kubo. Já zas děkuju za medový materiál :D

Tu výšku jsem až do momentu, kdy jsi o tom začal cestou mluvit, nesledoval a ani neměřil. Ale je fakt, že jsi nad hlavou měl ještě dost místa - i když jsem teda měl protisluneční roletku zataženou dozadu. ;)

Na zítra se mi podařilo překecat naše, aby se do Berlína jelo stříbrným autem. Dokonce jsem se kvůli tomu přihlásil o místo vzadu (:D), protože chci posléze sepsat další poznatky. A přední sedačky už vyzkoušený a zhodnocený mám (ještě nesepsáno na OC ;)), ale vzadu jsem ještě neseděl. Takže příští týden čekejte novou recenzi. :)

Zároveň se s autem pojede naposledy v neděli, pak bude zřejmě dva a půl měsíce stát doma. :( Já budu pryč.

Odkaz ke komentáři

Honzo prosim te dokazal bys poradit s foukanim pneu OII RS 2.0 TDI DSG LIFT? Dle stitku je na predek 2.0, zadek 2.1. Jezdim tak par tisic km, pneu mam Conti SC 5 225/40 R18 a troufam si rict, ze takhle budou brzy KO. Ale zase to dobre sedi... :)

Já to foukal přesně jako ty - dle štítku, a CSC5 po 9tis km už jen dojíždím. A to se mi předky sjely středem tak na legalní minimum. A to nedivočím :-/ nafoukat to víc?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Měl jsem na to zálusk zejména kvůli výcvikům. Mám pocit, že by se tam mělo zobrazovat i "množství" sešlápnutí plynového pedálu v % a další údaje.

Takhle budu muset vymyslet něco jiného a zřejmě nainstalovat externí měřící přístroj. Ale asi až v dalším roce ;)

ukazuje to i blinkry a jak jsi psal, je to úplně k ničemu....

Honzo, čím to, že maxidot máš v němčině a přitom je infotainment v češtině?

https://www.youtube.com/watch?v=kPoV70orZ4c

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...