Přejít na obsah

Plný kryt mřížky chladiče

Doporučené příspěvky

Zdravím, dvakrát tenhle týden jsem viděl octavii s plným tmavým krytem mřížky chladiče motoru. Jednou to byla jedničková a podruhé dvojková octavia. Zkoušel jsem najít na netu prodejce ale nic jsem nenašel. Ví někdo kdo to prodává a zda je to k něčemu dobré? Napadá mě jen že by se v zimě dřív zahřál motor a auto dřív topilo. Obdoba různých koženkových krytů na stará auta.

Odkaz ke komentáři

Já myslim že ani proti té soli ne,protože tam stejně nalítá spodem a chladiči kterej je z hliníku sůl stejně nevadí...A s tou teplotou jezdim jen couračky po městě a mám tam s nezakrytym chladičem pořát 90st.

Upraveno uživatelem Luka
Odkaz ke komentáři

Taky jsme nad tím přemýšlel, ale pak sem došel k závěru že je to vlastně k ničemu, protože by si potřeboval i něco podobného do spodní části, kde je taky velká díra kterou ti jde vzduch na chladič. Pokud fakt se jezdí krátký trasy tak jak tady někdo psal tak dát nějaky karton, desku, atd. přímo před chladič a zakrýt ho. Ale jakmile se jezdí větší dálky 10,15 a více km tak to moc smysl nemám protože to už se motor dostatečně zahřeje a topí dobře a je potřeba aby se mohla voda v chladiči chladit a když ho zaděláš tak to asi moc nepůjde.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Bavili jsme se o tom krytu v práci a aby to mělo nějakej větší účinek, je potřeba aby byl zakrytej celej chladič nebo velká část, hlavně jde o to aby nefoukal studenej vzduch na motora tím se neochlazoval, když se stojí tak se motor ohřeje mnohem rychlejc než když se jede.

Odkaz ke komentáři

Podle mě nemá cenu dávat jen tu clonu na masku, aby to mělo nějaký účinek, tak musí být motor zakrytý ze spodu tím plechem (plastem) a pak dát ten kryt na masku + z větší části zakrýt i spodní žebrovanou část nárazníku nebo zakrýt z větší části chladič, tím se prostor kolem motoru uzavře a ten se pomocí vytvořeného tepla rychleji ohřeje

EDIT: já jsem jednu zimu měl asi ze 75% zakrytý chladič kartonem, ale že bych pozoroval nějaké rychlejší ohřátí to říct nemůžu, připadalo mi to spíš stejné jako když jsem tam nic neměl ;)

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři
Bavili jsme se o tom krytu v práci a aby to mělo nějakej větší účinek, je potřeba aby byl zakrytej celej chladič nebo velká část, hlavně jde o to aby nefoukal studenej vzduch na motora tím se neochlazoval, když se stojí tak se motor ohřeje mnohem rychlejc než když se jede.

když se stojí tak se motor ohřeje mnohem rychlejc než když se jede. -- Toto ovšem neplatí u Dieselu

Odkaz ke komentáři
Podle mě nemá cenu dávat jen tu clonu na masku, aby to mělo nějaký účinek, tak musí být motor zakrytý ze spodu tím plechem (plastem) a pak dát ten kryt na masku + z větší části zakrýt i spodní žebrovanou část nárazníku nebo zakrýt z větší části chladič, tím se prostor kolem motoru uzavře a ten se pomocí vytvořeného tepla rychleji ohřeje

EDIT: já jsem jednu zimu měl asi ze 75% zakrytý chladič kartonem, ale že bych pozoroval nějaké rychlejší ohřátí to říct nemůžu, připadalo mi to spíš stejné jako když jsem tam nic neměl :rolleyes:

Ono ani nejde o to aby se dřív zahřál jako spiš o to aby se zbytečně ještě neochlazoval :D hovořím o TDIku
Odkaz ke komentáři

S tím musím nesouhlasit, protože když auto stojí tak ať už budu mít chladič něčím zaplaclej nebo ne tak si počkám dost dlouho než se to ohřeje, když pojedu je to za pár minut... tím chci říct, že když auto stojí, tzn. volnoběh tak se zahřívá minimálně a dost pomalu, než při jízdě... :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Vytáhnu toto staré vlákno - navedl mne na tu myšlenku bratranec, že "kartonuje" pravidelně každou zimu a má odzkoušeno. Chystám se k tomu také.

Myslím je podstatné zdůraznit toto - to zadeklování nemá sloužit primárně pro zakrytí chladiče (pokud je termostat ok, tak tudy nic necirkuluje...i když malinký průchod termostatem zůstává), ale pro zamezení vstupu chladného vzduchu do motorového prostoru - motor má pak lepší svoje "mikroklima". Samo se jedná jenm o částečné zamezení, spodní vstupy pod značkou jsou také dost velké a ty nezakrývá...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
Guest Jiříček

Zdravím, dvakrát tenhle týden jsem viděl octavii s plným tmavým krytem mřížky chladiče motoru. Jednou to byla jedničková a podruhé dvojková octavia. Zkoušel jsem najít na netu prodejce ale nic jsem nenašel. Ví někdo kdo to prodává a zda je to k něčemu dobré? Napadá mě jen že by se v zimě dřív zahřál motor a auto dřív topilo. Obdoba různých koženkových krytů na stará auta.

caudy kupoval jsem to taky jezdim do prace jenom 5km a taky se mi neohreje motor http://www.garage-shop.cz/garagenet/eshop/1-1-AUTODOPLNKY/0/5/13592-Skoda-Octavia-II-07R je to na OII fl

Odkaz ke komentáři

=8889"]pocitové teplo ... sice to je v souvislosti s hadrama, ale tady to bude platit taky. Když pojedu a budu si pořád podchlazovat chladič i okolí motoru (u TDI). Tak se asi zahřeje pomalejš... u benzínu to nejspíš nemá smysl.

Teda já vozím zevnitř na mřížkách masky i nárazníku přidělanou modelářskou podložku, vypadá to divně (je bílá .) ). Tak ale po 5km mám teplotu při -4 aspoň někde za půlkou. Teda podotknu, že netopím.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/plexi-ofuky-oken-zimni-clony/ s ohledem na to, ze me ceka komplet vymena chladicu, tak jsem si vzpomenl na cast clanku ze sveta motoru o dlouhovekosti o2 bkd. Psali, ze klimachladic trpi na mechanicke namahani vsim co narazi do predku auta (kaminky, hmyz) takze ty zimni clony spodku jsou podle me dobre celorocne, vim jak vypadal muj chladic pred nehodou a to hlavne ve spodni casti.
Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...