Přejít na obsah

Automatické otvírání kufru

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...

Takze jsem nakonec koupil opravdu ty RSové vzpery, maji dle servisu 460N, chodi to naprosto perfektne, myslim, ze by vzperam stacilo i mene, a to mam zadni dvere v plne vybave (roletka, zadni sterac, destnik v sitce zespoda). Jestli maji ty standard kolem 400-410, myslim, ze by stacilo tak 440, aby se to zvedlo, a pritom to slo jeste rozumne zavrit.

Ale i tak jdou dvere zavrit docela OK, cekal jsem trochu horsi odpor, zena si zpocatku trochu stezovala, ale uz to nevadi.

Odkaz ke komentáři

Ještě jedna věc, k dokonalosti stále chybí možnost otevřít takto kufr nějakým tlačítkem z palubky, pokud sedím za volantem s nastartovaným motorem, nemohu dálkou kufr otevřít, musí se klíček vytáhnout a poté to teprve reaguje.

Nedalo by se instalovat nějaké tlačítko (třeba na nevyužíté pozici), které by kufr dokázalo odemknout (a přitom zachovalo bezpečnost, tj. jen při stojícím autě) i bez použití tlačítka na dálce ?

Odkaz ke komentáři

Jde to ale takto udelat i u FL ?

Ted jsem pred chvilkou dostal SZ od jednoho uzivatele, ze to ma udelane, a ze me posle schema-popis zapojeni...

MA to presne tak, jak o tom pise "Kajman", cituji (doufam, ze mu to nebude vadit):

"...jako tlacitko som dal origo tlacitko na predne cuvacie senzory, ten znak na nich som vybrusil jemnou bruskou do tvaru stvorca, vypada to jak original..a par kablikov ktore sa napoja na riadiacu jednotku otvarania kufr, su to tusim 2kabliky, ktore sa naletuju ku kabelazi. Ta sa nachadza pod palubovkou zo spolujazdcovej strany, pod kastlikom. Kastlik je nutne demontovat. Napajanie bral zo susedneho vypinaca ESP. Funguje to bez problemov..."

Odkaz ke komentáři

nooo to urcite sa neda otvorit.ja to uz mam cca 2tyzdne...ja som dal tlacitko na predne cuvacie senzory,ten znak na nich som vybrusil jemnou bruskou do tvaru stvorca,vypada to jak original..a par kablikov ktore sa napoja na riadiacu jednotku otvarania kufr ,su to tusim 2kabliky ktore sa naletuju ku kabelazi.Ta sa nachadza pod palubovkou zo spolujazdcovej strany,pod kastlikom.Kastlik je nutne demontovat.Napajanie bral zo susedneho vypinaca ESP na osvetlenie.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak uz me to funguje, tlacitko ja nainstalovano, bohuzel to uplne brnkacka na hodku nebyla (pro autorizovany servis), u FL je drobna potiz s vyhledanim spravneho dratu u centralni jednotky, ale potom to asi jiz slozite nebylo. Stihli me to udelat tesne pred odjezdem na dovolenou, takze se to ted moc hodi - v zahranici je moc lidi udiveno, jak ta oktavka ma pekne dalkove otevirany kufr :palec:

Tlacitko funguje perfektne, pouzil jsem stejne jako je pro aktivaci ParkPilota, umistene na jedine volne pozici mezi TPM tlacitkem a kontrolkou vypnuti airbagu.

Je podsvetlene, a funguje jen pri odemcenem centralu, coz je hodne bezpecne (aby treba nechtene otevreny kufr za jizdy nezafungoval jako nejaky brzdici spoiler :) ), vzhledem k tomu, ze mam aktivovano automaticke zamykani po rozjeti.

Jeste ho musim trochu prebrousit, abych tam nemel dve tlacitka se stejnou ikonou, ale to musi pockat az po navratu z dovolene, kde tech moznosti ted moc nemam.

Ted je to uz dokonale, a zacnu se zabyvat parkovaci kamerou...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak panove zkusenosti po nejakych mesicich: otevirani pohoda, kdyz je teplejsi obdobi parada, jenze pak sem si dal rekl mrknu se na casti vzper jak to vypada a....

Pruziny leteli z auta, mrknete se schvalne na drzak vzpery, kterej je zasroubovanej do dveri, ja sem zjistil ze se mirne ohnul, tzn ze ho vzpera s pruzinou ohnula a to ne v nem samotnem ale vyhl se plech dveri, takze pruziny leteli a ja uz zase otviram kufr rucne, ale zavirani je znatelne jednodussi.

Takze pozor, ono to takova hitparada neni, a kdo je tam ma, tak at na to mrkne at pak nemeni dvere, nebo to nemusite rovnat.

Odkaz ke komentáři
...mrknete se schvalne na drzak vzpery, kterej je zasroubovanej do dveri, ja sem zjistil ze se mirne ohnul, tzn ze ho vzpera s pruzinou ohnula a to ne v nem samotnem ale vyhl se plech dveri, takze pruziny leteli a ja uz zase otviram kufr rucne, ale zavirani je znatelne jednodussi.

Takze pozor, ono to takova hitparada neni, a kdo je tam ma, tak at na to mrkne at pak nemeni dvere, nebo to nemusite rovnat...

Mozna by nebylo spatne to doprovodit nejakymi fotkami...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Souhlas s Omicronem, je to vychytávka. Mám to na dvou autech už od jara, zmiňované nevýhody (mezera, napružení čepů kloubků) považují za nevýznamné vzhledem k výhodám. Vzpěry 500N, modré pružiny z Penty, otevírá spolehlivě až nahoru i v současných chladných ránech kolem +5 st. Na jednom autě otevírání tlačítkem z místa řidiče.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

nazdo hosi tak ma napadlo ked ste tu tak pisali o tom automatickom otvarani kufra co tak aj automaticke zatvaranie to by bol bonus co??? :P ide to cez elektricko-kvapalinove vzperi ako ma touareg ima bomba videl som to nazivo a ako nahle to zozeniem hned to nasadim do mojej O II a ak sa podari tak aj na kapotu ak vie niekto kde to zohnat dajte typa dik moc

Odkaz ke komentáři

Abych pravdu řekl, trošku v tom mam guláš... :palec: pochopil jsem, že je zde problem asi jen u liftbacku... Takže mě by to snad dělat problémy nemělo (mám combi), ale než se na to vrhnu a budu ty pružící trubičky shánět tak by mě zajímalo jestli stačí ty modrý nebo červený? Pač spousta z Vás nemáte v podpisu typ karoserie a z avataru to taky někdy nejde poznat a o barvě se taky nezmiňujete ;) tušim, že snad P.T. ano, tak si to asi pročtu znova a budu si dělat výpisky :palec: ;) Jinak tu byly dvě firmy: Alcomex a PENTA, takže ty si taky znova prostuduju. :o

Tak kdyby jste někdo chtěl, kdo jste v tom zasvěcený o stručný souhrn, či názor (combi) předem děkuji.

OT: Porshe Cayenne to má taky, jak otev/zav. kufru, tak i el. vysouvací tažný... to nechcete? ;) ;)

Zlepšovákům zdar....

Odkaz ke komentáři

Když už je řeč o mně :palec:

Combi - modré pružiny - Penta:

Plně se kufr otevře jen když je dostatečně teplo (poslední dobou tak nad 20C). Při nižších teplotách kolem 15C se při prvním otevření (třeba po noci v garáži) otevře jen napůl, po "rozchození" se otevřou celé. Pod 10C si pružiny neškrtají v podstatě vůbec - buď kufr jen odskočí, nebo se jen kousek nadzdvihne..

Myslím že je to problém spíš vzpěr - kufr odskočí na délku pružin, ale písty ho už nezvednou. Při nižších teplotách se k tomu přidá větší odpor studeného oleje a pružiny už nemají sílu ani nadzdvihnout kufr..

Nicméně i přesto mi pružiny vyhovují - ono co by taky člověk chtěl od "vychytávky" za 200-300Kč :)

Odkaz ke komentáři

Děkuji Ti za vyčerpávající odpověď. Četl jsem, že j0ska má/měl pružiny červený a prý to dal pryč (zavolám mu a zjistim víc). Jinak jsem koukal a mam vzpěry 470N, takže jsou silnější, ale bohužel původní, takže jejich výkon je již v čudu. Škoda toho pána co dělal ty repasy. Nikoho jiného jsem na netu nesehnal, takže jedině koupit nové.

Každopádně díky a měj se.

Odkaz ke komentáři

Kdyby jsi pohledal jak v tomto threadu, tak na konkurenci, vsechny odpovedi by jsi nasel :

- mam liftback

- mam rovnez modre Penta

- mam vymenene vzpery za vzpery z RS (jestli si dobre pamatuji tak kolem 500Nm)

- v lete otevre az nahoru, v teplotach kolem 12-20 tak napul, nyni to poodskoci a nekdy i trochu pootevre, coz vlastne ale vystacuje

- i nyni v te zime, kdyz v aute dopredu zatopim (mam nezavisle topeni, a rano tak nemusim seskrabavat led z oken), tak se kufr v pohode otevre

- mam udelane i tlacitko pro komfortni otevreni z "kokpitu"

Odkaz ke komentáři

Ano možná našel, však jsem psal, že si to budu muset projet znova a udělat případně vypisky, pač když si to projedeš cely najednou, tak se v tom začneš ztrácet... :palec: myslim si, že o OT nejde a zas tak zatěžující to snad neni a navíc není na škodu o nové poznatky, kord v tomto období. :palec:

BTW: když už jsme u čtení /a prohledávání/, jednalo se mi o názory combi ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...