Bazy Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Zdravim Vás, tak do toho jdu taky .... vypada to hodně dobře. Objednám, vyzkouším a pisnu:))) 0 Quote Link to comment
mischicka Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Čerstvá drastysova zkušenost. 0 Quote Link to comment
Martin ASV Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Hele na O1 to nepude, v O1 musíš dveře otevřít klikou. Jinak je to solidní vychytávka! Otevření dálkou u OI jde dodělat ale ty pružinky by musely být silné jako kráva. 0 Quote Link to comment
firemp3 Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 :D Len aby ste raz v zhone nezabudli, že tam mate vystrelovacie pruziny a ... nedostali 5. dverami pres držku ... :D 0 Quote Link to comment
Guest Black III RS Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Ahoj aby fungovalo otvaranie kufra treba vymenit plynove vzpery za (Skoda Fabia Combi II) a gumeny doraz kufra (VW Scirocco),Fabia ma silnejsiu vzperu a vyskakovaci doraz pomaha pri odblokovani zamku kufra cez dialkove ovladanie. PS:ziadne pruiny tam npotrebujete 0 Quote Link to comment
olisoft Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Vies dat etka cisla tych dielov? Hlavne ten doraz z vw. 0 Quote Link to comment
p2p Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 No koukal jsem do etky a neni mi jasne co tim myslis... dle etky jsem zadny doraz nanasel... To neznamena ale ze tam neni, mozna spatne hledam.. viz obr 0 Quote Link to comment
Guest paxel Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Ahoj chci se zeptat jestli je potreba jeste neco udelat s kufrem kdyz podrzim prostredni cudlik na klici tak se kuft pootevre ale nejde otevrit musim jeste otevrit rukou a zmacknout to cerny madlo.. Diky 0 Quote Link to comment
Guest Hawran Posted December 31, 2011 Share Posted December 31, 2011 Nazdar kluci, prečítal som celé vlákno a rozhodol som sa pre tie pružiny. Mám Combi po FL, takže by mi mali stačiť tie modre pružiny. Mám však problém s miestom(garaž, dielňa) a skúsenosťami pre montáž. Našiel by sa tu niekto z SK, kto by mi v tom vedel pomôcť, samozrejme za adekvátnu odmenu? Tiež by som chcel tlačítko v ineriery, ale neni podmienkou. 0 Quote Link to comment
Spike67 Posted January 3, 2012 Share Posted January 3, 2012 Ahoj Profíci Nemá niekto z Vás číslo dielu tých vzpier, lebo chcem objednať tie na Octavia RS a neviem číslo dielu. Ďakujem za opoveď. 0 Quote Link to comment
topik10 Posted January 19, 2012 Share Posted January 19, 2012 Zdravim vas chlapci a odbornici, precital som hadam vsetko, ale nikde som sa nedocital co v takom pripade ked mi cez klucik nejde otvorit 5 dvere??? Ten kufor ani nemrkne a ani sa neotvori zamok, tuknem na klucik, ale nic sa neudeje. Rad by som si dal tie pruziny, uz ich mam aj doma (mam aj modre aj cervene - uvidim ktore budu lepsie) len musim spojazdnit to otvaranie. Octavia II, 11/2004, 1,9tdi,77kW, LF. Dakujem za odpovede 0 Quote Link to comment
LukášV Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Zdravim vas chlapci a odbornici, precital som hadam vsetko, ale nikde som sa nedocital co v takom pripade ked mi cez klucik nejde otvorit 5 dvere??? Ten kufor ani nemrkne a ani sa neotvori zamok, tuknem na klucik, ale nic sa neudeje. Rad by som si dal tie pruziny, uz ich mam aj doma (mam aj modre aj cervene - uvidim ktore budu lepsie) len musim spojazdnit to otvaranie. Octavia II, 11/2004, 1,9tdi,77kW, LF. Dakujem za odpovede Tlačítko musíš podržet na 3sekundy aby se to otevřelo. NEbo je také možné , že tu funkci nemáš nakodovanou ! Já si jí také musel dodatečně přes VAG dokodovat. 0 Quote Link to comment
Guest lacike Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Ahoj Profíci Nemá niekto z Vás číslo dielu tých vzpier, lebo chcem objednať tie na Octavia RS a neviem číslo dielu. Ďakujem za opoveď. Origo cisl,o neviem ale u nas v v sklade mame magneti mareli a tie na RS maju oznacenie GS 0219 a maju 550N ked si to das niekde vyhladavat tak TI ukaze aj origo cislo 0 Quote Link to comment
Ataner Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Je tu někdo ze severu ochoten mi tam ty pružiny namontovat..?? 0 Quote Link to comment
kadlec Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 no pružiny jsem dal, ale jen to nadzvednou a vzpěry to nedaj koukal jsem že vzpěra na fabii 1 kombi má sílu 600N, což je o dost víc jak O2kombi, myslím 450N asi zkusím dát z fábky, stojej 250,- což je rozdíl pro těm na O2 0 Quote Link to comment
Sepulnation Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Ahoj, tak nějak teď nevím jaké je momentálně nejlepší řešení. Jestli to od Black III RS: ///////"Ahoj aby fungovalo otvaranie kufra treba vymenit plynove vzpery za (Skoda Fabia Combi II) a gumeny doraz kufra (VW Scirocco),Fabia ma silnejsiu vzperu a vyskakovaci doraz pomaha pri odblokovani zamku kufra cez dialkove ovladanie. PS:ziadne pruiny tam npotrebujete"/////// nebo řešení s pružinami. Mám scouta, takže Combi. Doporučte nejjednodušší a nejspolehlivější řešení. Díks! :-) 0 Quote Link to comment
kadlec Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 mevím, jak ty vzěry z FII, ale z FI jsou krátký já dal modrý pružiny ale mám v hajzlu vzpěry, pružina vyžene při otevření dveře cca 20-30 cm a pak když se má snažit vzpěra tak nic musímje nechat zrepasovat 0 Quote Link to comment
zdenaal Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Objednány pružiny na OII combi, zkušenost předám. nabidka_pruzin_kufrOCT (1).doc 0 Quote Link to comment
Guest Hawran Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Objednány pružiny na OII combi, zkušenost předám. Ja som namontoval tie modre pružiny na OII combi po facelifte a funguje to. 0 Quote Link to comment
zdenaal Posted April 12, 2012 Share Posted April 12, 2012 tak dnes konečně dorazily pružiny...po namontování se kufr otevřel ne úplně, klidně mohli být pružinky o 1cm delší. Vyřešil jsem to /dočasně/ maticí M10 pod každou pružinu a už to fachá. Musím to ale ještě doladit.... 0 Quote Link to comment
kadlec Posted April 12, 2012 Share Posted April 12, 2012 kurná, mám taky kombi a řekl bych, že matice by se mi tm už nevešla jestli jsem objednal delší pružiny? 0 Quote Link to comment
EvoIX Posted May 27, 2012 Share Posted May 27, 2012 Jak to tady čtu tak si ty pružinky objednám asi taky a uvidím :) Takže když nemám RS křídlo , stěrač , clony, a další kravinky a vzpěry si myslím jsou v pohodě bude mi stačit modrá ? :) 0 Quote Link to comment
Seda Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Zdravím pánové jak to objednáváte s firmy Penta tak jsem Vám našel jinou firmu :) je to firma v Litoměřicích a výjdou skoro na poloviční cenu.Je to firma Hennlich :) zde ukázka viz obrázek:) 0 Quote Link to comment
Sepulnation Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Suprovka, moc děkujeme. Takže 16x51, jo? Nebylo by tedy lepší o ten centimetr delší jak říká zdenaal? :-) Zdravím pánové jak to objednáváte s firmy Penta tak jsem Vám našel jinou firmu :) je to firma v Litoměřicích a výjdou skoro na poloviční cenu.Je to firma Hennlich :) zde ukázka viz obrázek:) 0 Quote Link to comment
CvencA Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 To nevim nevim, já mám při zavřených 5. dveřích místo na zbytku pístnice, co čouhá ven, jen 2,5 cm. Tak nevim, co všechno se tam vejde při zavřených vratech a stlačení tý pružiny. 0 Quote Link to comment
Sepulnation Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Oká, objednám ty stejné. Ještě je ani nemám a už přemýšlím, kde sehnat kryt přes ty pružiny jako to má tento chlapec: .... :-) To nevim nevim, já mám při zavřených 5. dveřích místo na zbytku pístnice, co čouhá ven, jen 2,5 cm. Tak nevim, co všechno se tam vejde při zavřených vratech a stlačení tý pružiny. 0 Quote Link to comment
Sepulnation Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 Takže resumé.... - Octavia Scout Combi - - Modré pružiny 16x51 - Otvírání funguje docela v pohodě, ale na vzpěrách je vidět, že už mají něco za sebou (54000 km), v zimě to půjde hůř! Bohužel je tu problém v podobě odtlačených dveří.... Dveře jsou tak o 5mm odtlačené oproti normálu. Některé octávky to tak mají i bez pružin, ale já to tak nechci. Myslím si, že za to může délka pružin. Nechápu jak tam někdo může narvat ještě matku, to musí jezdit s otevřenými dveřmi, né? :-D Napadlo mě zkusit objednat modré pružiny 16x44. Nebo kratší vzpěry? Nebo je problém někde jinde? Ještě se mi moc nelíbí jak pružina tlačí na tu tlustou část vzpěry, viz obrázek. Přikládám video s aut. otvíráním dveří: obrázek s odtlačením dveří: a obrázek s pružinou: Oká, objednám ty stejné. Ještě je ani nemám a už přemýšlím, kde sehnat kryt přes ty pružiny jako to má tento chlapec: .... :-) 0 Quote Link to comment
CvencA Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 Takže resumé.... - Octavia Scout Combi - - Modré pružiny 16x51 - Otvírání funguje docela v pohodě, ale na vzpěrách je vidět, že už mají něco za sebou (54000 km), v zimě to půjde hůř! Bohužel je tu problém v podobě odtlačených dveří.... Dveře jsou tak o 5mm odtlačené oproti normálu. Některé octávky to tak mají i bez pružin, ale já to tak nechci. Myslím si, že za to může délka pružin. Nechápu jak tam někdo může narvat ještě matku, to musí jezdit s otevřenými dveřmi, né? :-D Napadlo mě zkusit objednat modré pružiny 16x44. Nebo kratší vzpěry? Nebo je problém někde jinde? Ještě se mi moc nelíbí jak pružina tlačí na tu tlustou část vzpěry, viz obrázek. Přikládám video s aut. otvíráním dveří: obrázek s odtlačením dveří: a obrázek s pružinou: Nevím o žádný dvojkový Octě, která by měla odstátý dveře o cca 5mm normálně. Ale je divný, že někomu po přidání pružin pátý vrata odstávají a někomu ne, když použili stejný pružinky. Je možný, že by výrobce dával na různý modelový roky octávek i jiný vzpěry? Já jsem totiž přesvědčenej, že bych tam tu matku taky už nedal, mám tam místo na pístnici při zavřených dveřích 2,5 cm. A pochybuju, že by se tam při stlačený pružině ještě ta matka vešla. 0 Quote Link to comment
Sepulnation Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 Vedle mě v garáži stojí ještě jeden scout a jedna klasická octavka a mají to oba odtlačené jako já na obrázku. Nenapsal bych jsem něco, co jsem neviděl. Nevím jestli je to 5mm, ale prostě, to co můžete vidět na obrázku to normální není. Nevím, čím to je a štve mě to. Nevím o žádný dvojkový Octě, která by měla odstátý dveře o cca 5mm normálně. Ale je divný, že někomu po přidání pružin pátý vrata odstávají a někomu ne, když použili stejný pružinky. Je možný, že by výrobce dával na různý modelový roky octávek i jiný vzpěry? Já jsem totiž přesvědčenej, že bych tam tu matku taky už nedal, mám tam místo na pístnici při zavřených dveřích 2,5 cm. A pochybuju, že by se tam při stlačený pružině ještě ta matka vešla. 0 Quote Link to comment
Recommended Posts