Přejít na obsah

Automatické otvírání kufru


Doporučené příspěvky

bavil jsem se s nim docela dlouho...a mluvil o nejake prazske firme...ale ta na to jde pekne mazane, vzpery si necha od zakazniku poslat, ale obratem je posila panu Gorcakovi... proste on je u nas raritka a jedinecny kousek...nikdo jiny nema know how jak to udelat...rikal, ze ho mozna proda nebo si ho necha na stara kolena do duchodu :palec:

Odkaz ke komentáři
Mám modrý pružiny a kufr posunutej nemám.

Spíš mám pocit že ty pružiny se nějak unavili. Někdy když kufr delší dobu neotevřu, tak potom ho nejde ani do tý 1/4, ale jen od cca 5cm.

 

Zrovna to sleduji. Mám modré pružiny, venku je teplo a mně po týdnu od namontování kufr sotva nadskočí. Zvláštní že ?? :) ;)

Odkaz ke komentáři

Vzpery jsem vcera nechal zrenovovat a hned namontoval ... jsem si jisty ze po pridani pruzin to bude fungovat tak jak ma ... vzpery jsou posilene asi o 20%.

 

Vsiml jsem si jedne veci, ze prekonat odpor posilenych vzper v urcite fazi zavirani je docela namahave ....

 

Ted uz jen cekam atz doarzi pruziny ...

Odkaz ke komentáři

Ty pružiny se teoreticky můžou "unavit" - v těch katalogách se píše o max. přípustném stlačení při kterém je garantována jejich funkce (což ale není téměř nadoraz, jak je máme při zavřeném kufru)

 

Jinak moje vzpěry už putují do Ostravy k repasi a posílení na 500 N ...

Odkaz ke komentáři

Po čtrnácti dnech od namontování modrých pružin jsem změřil ,,škvíru,, u zadního kufru.

Nevim jak to bylo před, ale teď to vypadá takto ....!! :smich: Přikládám fotky.....

 

PS: Změřte někdo škvíru bez pružin, jaká tam bude hodnota....Dík

PS2: To těsnění kufru se má dotýkat kastle, nebo NE ?? (vyfoťte někdo standartní stav ).

post-3140-1271937204_thumb.jpg

post-3140-1271937227_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Musim bohuzel konstatovat, ze se me to NYNI chova stejne (modre z Penty), prisuzoval jsem to ochlazeni z posledni doby (coz je mozne - vcera rano u nas namraza na sklech, po dlouhe dobe jsem zapinal rano dalkove nezavisle topeni!). Te zmeny ve velikosti skviry jsem si take nevsiml, ale zacaly me pruziny (doufam, ze jsou to ony) trochu vrzat pri zavirani vika kufru.

Ten upgrade vzper jsem jiz bohuzel nestihl, p. Gorcak od cca stredy vubec jiz nezvedal telefon, a nechtel jsem to tam posilat jen naslepo.

Ale jak jsem jiz napsal drive, i soucasny stav povazuji za lepsi reseni, nez je original od automobilky, jen aby to nemelo ty nejake negativni dusledky v dlouhodobejsim nasazeni...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...