Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Já na 17" Protheus pneu Michelin 225/45 to cojsem psal. Jak to děláš? Co dělám blbě:wallbash:

Jak poznám že mi DPF funguje správně?

Nedávno jsem viděl srovnání jak má vypadat vejfuk když fitr funguje správně (konec je světle šedá barva po celém obvodě) a když je vykuchanej (konec černej jak uhel).

Můj vypadá na vykuchanej nebo špatně fungující filtr. :wallbash:

Odkaz ke komentáři

No už jsem to viděl u scouta asi vykuchanej, prostě zkus tomu šlápnout jestli vyletí brikety, jinak by neměly, někomu to dej a mrkni se , nebo at to někdo natočí, když tomu naložíš. Jinak gumy bys měl mít 225/50 17 na Proteusech. Zkus se podívat na diagnostiku, jestli nemáš v háji klapku nebo EGR, nebo váhu, nebo nějaké čidlo apod.

Odkaz ke komentáři

Na diagnostiku už jezdím cca dva tejdny a pořád se nemůžeme s chlapíkem dohnat. :angry:

Těch problémů vylejzá čím dál víc. Druhej den co jsem to měl mi měnili levou výbojku a startér, včra jsem zjistil že mi nesvítí blikač v levým zrcátku, dneska jsem pro změnu, když jsem jel za autem, viděl jak pěkně bliká pravej xenon, plave to jak kánoe, při 100km/h se auto celý rozklepe jak osika (řeší se to tady), divný zvuky při určitejch otáčkách (taky se to tady řeší), žere to jak prokopnutý, je to oproti stříbřence lenivý jako prase. Chápu není to fungl nový auto, ale od čtyři roky starýho auta jsem čekal něco úplně jinýho. Má sice nalítáno skoro 200000 km ale stejně.

Zvažuju návštěvu autorizáku, aby mi to pořádně prošli a uvidim. A pak budu šlapat po bazazu a po předchozím majiteli/dovozci.

Upraveno uživatelem Mirouch76
Odkaz ke komentáři

Vzducháč doporučuji měnit s olejem (měním tak 10-13tis), a naftovej a pilovej měním po roce ( tak 18tis)

Hlavně doporučuji vyčistit klapku a EGR, a mrknout na hodnoty váhy vzduchu, může dávat blbé hodnoty a proto to bude žrat a nepojede, chybu to hlásit nebude, protože to nějaké data dává.

Odkaz ke komentáři

Dík za další rady. Jsem automobilovej "analfabet" nemáš fotky jak vyčistit EGR. Olej bude co nejdřív, protože servisní interval ukazuje cca 13500 km nebo 31 dní. Kde vyčtu hodnoty váhy vzduchu? Předpokládám že z VAGu. Tady v Táboře moc lidí o kterejch vím není a pořád nemaji čas. Do Škodovky se mi nechce a ve školních dílnách je dlouhá čekačka.

Odkaz ke komentáři

Já mám k dnešku dlouhodobou 7.0l/100km. A to jezdím jak řidič slečny Daisy.:angry:

Byl jsem zvyklý na jinou jízdu a hlavně levnějsí - jezdil jsem jako prase a za 5,5 l/100km.

Pořád se mi nějak nezdá ten nástup turba. U OI jsem sešláp plyn a raketa téměř hned (cca 1200 ot.) a to při kretémkoliv kvaltu a teď sešlápnu plyn a chvíli počkám až se motor roztočí a pak při cca 2000 až 2200 ot. (ještě nemám přesně vysledované) je teprve cí !@#$%^&* zátah turba. Stejně tak je ten dvoulitr slabší při rozjezdech. Auto je takový řekl bych že hodně líný.

Neříkejte mi že je to všechno tím že je to 4X4? To snad není možný. :o

To je divné chlape co ty tady píšeš . :huh:

Pro srovnání auta co jsou v baráku - oba dva kody motoru BMM zanechaný DPF - no prostě bez uprav.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...