Přejít na obsah

Oprava motorů 1.8 TSI CDAA :)

Doporučené příspěvky

Tak som dnes dal rec v servise o tych fialovych vackach. Technik je zvedavy ako budu vyzerat panvicky a kluka. Ak budu v poriadku (v co pevne verim) tak by hladal problem v tlaku oleja na hlave (vraj sa da pri troche sikovnosti zmerat) alebo v niekde v kanalikoch. Vraj sa stretol s tym ze niekde trcala spona po vrtani ktora branila prietoku oleja. Kedze cidlo na tlak je niekde dolu, nemuselo nic hlasit a pritom mohol v hlave na najvyssom mieste tlak chybat, resp. kolisat. Udajne sa ale da softwerovo regulacia menit a pripadne pridat. Ked tak nad tym rozmyslam, pri normalnej jazde sa ten motor ani nedostava cez 3000 kde by mala regulacia tlak pridavat. S tou vymenou oleja - oni sa dost boja "mystery shopping-u", maju tam takych dost casto (to sme samozrejme neriesili dnes a v tejto suvislosti, bavili sme sa o tom davnejsie)

Odkaz ke komentáři

servisák pochopiteľne nikdy neprizná, že ojebávajú pri výmenách, to by bol predsa čistý nezmysel.. a viem o mnohých aj konkrétnych prípadoch kedy dokonca olej nielenže nevymieňali celý.. dokonca ho nevymenili vôbec.. A jednalo sa o autorizované servisy. A toto sa deje všade na SK, niekde viac niekde menej.. samozrejme sú aj mechanici, ktorí sú poctiví a aj keď jeho kolega vedľa ojebáva, tak on to nerobí.

Tým chcel len naznačiť, že kľudne s rovnakou pravdepodobnosťou ako ti ten olej poctivo menili, ti ho mohli aj poctivo nemeniť alebo len časť oleja :wacko: Stav tých vačiek teda rozhodne nezodpovedá štandardným výmenam oleja VW502 na 15tkm a štandardných tlakových pomerov oleja.. Buď ti tam teda liali hnoj a prezentovali to ako Castrol VW502, alebo ti celkovo šidili výmeny, alebo máš onen problém s tlakom oleja na vrchu.

P.S Pri bežnom servise treba trvať na možnosti byť buď pri aute, keď sa robí výmena oleja alebo mať možnosť aspoň sledovať z nejakého miesta, kde človek vie rozoznať čo mu s autom stvárajú.

Odkaz ke komentáři

tak tak, chodím do servisu kde mám kopec známych, ale pri veciach pri ktorých nie je vidieť, že boli vymenené, alebo to nezmení stav, tak chcem byť pri aute. Zatiaľ mi to bolo vždy umožnené.

Když máš na to čas tak to jde.

Ale do servisu se auto Dává kvůli tomu, abys to nemusel někde dělat s kamarádem..

Odkaz ke komentáři

Vcera jsem nestihl postnout foto, bo jsem usnul a Jura mi je stejne poslal az vecer...

Auto Svycar: dneska posladane (hlava, turbo, pooloosy... atd ) vrni pekne, jeste se dodelaji nejake pikacoviny a pujde na vymenu oleje a nastaveni DSG... potom Geoska a trada do Svycar....

2016-01-11 16.57.31.jpg2016-01-11 17.05.08.jpg2016-01-11 17.31.12.jpgIMG_0149.JPGIMG_0150.JPGIMG_0151.JPGIMG_0153.JPGIMG_0154.JPGIMG_0156.JPGIMG_0157.JPG

A druhe auto: Seatik... rozebran na prvocinitele (hlava turbo, pisty a atd...) a hlava a pisty odvezeny na modifikaci... ( ve ctvrtek si ma pro to dojet)..

IMG_0142.JPGIMG_0145.JPGIMG_0146.JPGIMG_0147.JPGIMG_0148.JPG2016-01-12 15.20.52.jpg2016-01-12 15.39.57.jpg2016-01-12 15.40.06.jpg

Majitel stale resi duvod vypaleni vacek (olej Castrol) jsou tri varianty mozneho duvodu

1. Spatny olej

2. Spatny servis nebo spatne vymeny po 15 tkm

3. Maly tlak oleje ( ten se bude merit po montazich... Hlaska o malem tlaku oleje neprobehla...

Tak jsem zvedav co se potvrdi...

Odkaz ke komentáři

Otázka jak jsou na tom tyto motory s předěláním na LPG, funguje to pak? Mám Fabku 1,4 74kw a ta mi na to jezdí 10let bez problému, ale jak tyhle turba? a co MILITEC-1 pomůže to tomu motoru trochu od ztráty kroužku, když má najeto 40tis a je to 9.2012?

Odkaz ke komentáři

Za mna LPG urcite nie - ten motor je uz dost vytrestany tymi steracimi kruzkami. Aj ked mam svagra co to montuje. Aby to bolo uplne koser, je to priamovstrek a urobit to tak aby dopravoval LPG cez vstrekovace vo valcoch stoji hodne penazi. Ak sa navrtaju vstrekovace do sania, musia sa riesit privstreky benzinu aby sa neupiekli vstrekovace vo valcoch pretoze su palivom zaroven chladene. Celkovo ak plyn tak jedine original z fabriky (hodne to robi Opel). Su tam ine teploty, ine dlzky horenia, robia sa ine sedla ventilov,...

Odkaz ke komentáři

Tak dneska auto svycara predane, jeste stesti, ze jura dal vymenu oleje do Skodovky a nastaveni DSG( vse bylo reseno v ramci svolavacky... teda ZADARA... usetreno cca 4000 ) Jenom mne zarazi ze Svycarsky autorizovany servis to neudelal sam...

download_20160113_124640.jpg

JInak na Seatu ulozeny pisty, komplet ocisteno, nalepena horni cast olejove vany... Jura se dneska flakal :) :) :)

2016-01-15 17.04.00.jpg2016-01-15 16.20.06.jpg2016-01-15 16.20.17.jpg2016-01-15 17.03.53.jpg

Odkaz ke komentáři

Chcel by vás poprosit o radu.

Mam Octaviu 1.8TSI CDAA - vysoka spotreba oleja.

Poznam vsetky detaily ako to opravit - ojnica piesty sada tesneni atd...

Je to pre mna prilis nakladne.

Moj servisak mi odporucil ze by do CDAA pasoval piest z BZB. (Usetrim na tom ze nemusim menit aj ojnice) Povedal mi ze ten piest tam bude pasovat.

Mate skusenost s takymto riesenim?

Pomohlo to odstranit problem?

Ďakujem velmi pekne za skoru odpoved.

Odkaz ke komentáři

Uz jsem to nekde psal, dej si tam druhovyrobu a az se ti vydre blok od tvrdych krouzku a pistu, budes pekne nahranej... O pistech od Kolbena uz vim dlouho, ale Jura si je netroufne tam dat i kdyz jsou tal levne... Dale krouzky... nikde neni specifikovane jake kruhy tam jsou... myslim tvrdost a tim padem znovu stejny problem... v tomto pripade, jdem jinou cestou a to modifikaci pistu CDAA a new origo krouzku... levnejsi a lepsi varianta...

Odkaz ke komentáři

O piestoch Kolbenschmidt sme si pisali my dvaja. V principe to nemusi byt nic podradne, ale ako pises - nikto v okoli s tym nema konkretnu skusenost. Navyse - kym som ja do detailov nepoznal postup opravy a konstrukciu motora tiez som si blahovo myslel ze kupime vybrusove piesty Kolbenschmidt s kruzkami, odvrtame trochu z motora a hura. A ono tam nie je z coho odvrtat... Takze ziaden vybrus. Ked som sa o tomto postupe co robite aj mne bavil v autorizaku tak tiez kvitovali ze vsetko co sa tam strka je originalny diel a ze ked si niekto trufne orasplovat piesty aby tam strcil BZB kruzky (strojarina ma v Brne zjavne tradiciu) tak sa im ten postup pozdaval a ze pokial nebudu chytene steny valcov tak to moze dopadnut velmi slusne. Tak som si nechal poradit a auto je u Jura na zdvihaku kde este caka na tie 13-ky plechy od homelessa :-) Tiez som radsej za origo diely. Aj turbo ktore sme nedavno menili som radsej priplatil za X-ovy diel ako nejaky repas ktory neviem kedy moze prdnut. Je pravda, ze to auto je firemne tak mozno nemusim az tak pocitat kazde € aj ked rozhadzovat tiez nemozem.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...