canopus Odesláno Leden 11, 2017 Sdílet Odesláno Leden 11, 2017 freddy tym meranim od max do min rysky (1liter oleja pre informaciu) ako pozadujete meranie pri studenych startoch vozenia denne 15km do prace a spat? nejak tomu s hoopym nechapeme: aby to bolo aj do buducna vsetkym jasne...... dikes 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 11, 2017 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2017 Rano zmerit hladinu... nastarovat a jet... kolik to je vice mene jedno... klidne i 40 km ... potom zastavit motor... dat si cigarko a zovu zmerit hladinu... jeste za tepla.. :) Provoz motoru radeji po zahrati caa 8 km nad 3000 ot... trochu tomu slapnou... nemusi byt really:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Leden 11, 2017 Sdílet Odesláno Leden 11, 2017 mne uz je po telefonate vsetko jasne. vysvetlil mi to. olej sledujem, dam vediet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
canopus Odesláno Leden 12, 2017 Sdílet Odesláno Leden 12, 2017 hoopy: a co tak vybrat vsetky sviecky a pozriet v akom ich mas stave: nakonzervativnejsie zistenie ci budu zasrate od oleja alebo nie a ci sa olej vypaluje vo valci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
neptun1 Odesláno Leden 12, 2017 Sdílet Odesláno Leden 12, 2017 myslíš že to bude v tých sviečkach? to by bolo akože fest zistenie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Freddy Odesláno Leden 12, 2017 Sdílet Odesláno Leden 12, 2017 canopus: to je napad.prekontrolovat svicky.ze mne to nenapadlo :-D prosim te. ja se snazime u kazdeho najit příčinu.ne následek ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 12, 2017 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2017 Canopus je z tech chytrejsich... ale radi si nechame poradit, jak to mame delat... Hlavne od tech z dalekeho Zvolena... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Leden 20, 2017 Autor Sdílet Odesláno Leden 20, 2017 Vase TOPIKY jsem presunul jinam, pls pro vsechny... Do tohoto Topicu davame opravy motoru TSI co delame my... vse ostatni reste tady... Dekuji za pochopeni... Co sem nepatri a nema primou souvislost s GO budu mazat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jejenda Odesláno Leden 24, 2017 Sdílet Odesláno Leden 24, 2017 Tak už víme co bylo příčinou tohoto zvukového projevu CDAA engine sound.mp3 .. Jakýsi údajný garážník z Pardubic vyměňoval řetěz a vypínák a jediným přípravkem byl hasák a kladivo.. :pest: Doufám že si dotyčný odborník který se na vačkách podepsal přečte tento příspěvek a podívá se na svoji práci, jestli se bude vůbec s další oct obtěžovat čtením nějakého fóra..Bylo mi řečeno že unikal olej nejspíš kolem hřídele ven a když to spojím s tím zvukem, domnívám se že se přestavovač marně snažil naplnit olejem. Spotřeba před rozebráním nejmíň 10L, občas cuknutí při rozjezdu a hláška "Do servisu!" na dotu. Rozvod přeskočený nebyl jak jsme se původně domnívali ale VAG ukázal problém s fázováním vačka/klika. Uvidíme jestli se podaří poškozené věci zachránit.. Zbytek vačky chytlý není takže doufám v zázrak. :wacko: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marek B Odesláno Únor 11, 2017 Sdílet Odesláno Únor 11, 2017 Ahoj mám velmi krátce Yetiho 1.8 TSI CDAA najeto 117t Km samozřejmě s bazarem není řeč a Yeti si řekl po 450 Km o olej na svíčky chci mrknout během příštího tydne máte nějaky nápad na co ještě mrknout než se začnu zajímat o generálku motoru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Únor 11, 2017 Sdílet Odesláno Únor 11, 2017 myslim, ze sa toho vela robit neda, co sa tyka spotreby oleja. vzhladom na kod motora CDAA Je vymalovane. osobne som pred go dostal este tip na vymenu PCV ventilu, ale bola to zbytocna investicia cca 3000kc. mam teraz dva. offtopic. o takom bazare , kde si kupil yetyho snivam aj ja. ale ako clovek, ktory by im tam nechal auto aby mu ho predali. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Únor 11, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2017 To Hoopy... Jak to dopadlo??? Ted neni moc casu a nejak nestiham sem davat co vlastne Jua dela. Za tu dobu jsme udelali dve auta... Jednogho YETI a ted delame Supa ... Yeti jezdi v poho a jak dodelame Supa dam vedet... nejake foto ... To Hoopy... Jak to dopadlo??? Ted neni moc casu a nejak nestiham sem davat co vlastne Jua dela. Za tu dobu jsme udelali dve auta... Jednogho YETI a ted delame Supa ... Yeti jezdi v poho a jak dodelame Supa dam vedet... nejake foto ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Únor 11, 2017 Sdílet Odesláno Únor 11, 2017 zakupene v cc, vymenene. odvtedy najazdene cca 600km. este cakam na sviecky, chcem dat nove a priebezne ich pozerat v intervale cca 1000km. sledujem to, az budem mat relevantne vysledky, ozvem sa. zaroven som dal novy olej, 5w-40 . chcem sa sustredit na spotrebu oleja. takze som nabehol na svoj normalny rezim, radí si DSG a ja jej do toho nekecam. olej bol doliaty do max. jazdim a sledujem. v kombinacii so stavom sviecok snad nieco odsledujem. musim dat nove aby som bol na istom. tie co tam mam teraz, zazili este aj pred-generalkovy rezim, tak ich stav tomu zodpoveda. takze az budu za par dni nove sviecky, pravidelna kontrola hladiny oleja. ak bude olej klesat, pozriem sviecky a porovnam ich navzajom. predpokladam, ze ak bude olej riedeny palivom a tym padom pojde nad kruzky, budu vsetky sviecky rovnake. mali by byt. ak bude medzi nimi rozdiel, vidim chybu inde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Únor 11, 2017 Sdílet Odesláno Únor 11, 2017 No pokud budeš jezdit jen krátké trasy, tak se ti bude olej ředit i tak, ale ono se už oteplilo, takže to bude na tohle lepší, ale v potaz by jsi to brát trochu měl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Únor 11, 2017 Sdílet Odesláno Únor 11, 2017 radsej nebudem reagovat...... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CDNC Odesláno Únor 17, 2017 Sdílet Odesláno Únor 17, 2017 hi buddies!Ahoj kluci!Chtěl bych se předem omluvit za chyby, protože nejsem rodilý mluvčí v českém jazyce. Doufám, že mé texty vás pobaví :)Mám motor 2.0 TFSI, CDNC/EA888, 110 tis. km., u kterého je pozorována zvýšená spotřeba oleje - cca 1L+ na 1000 km. V současné době sbírám informace o tomto problému a považují pravděpodobnost opravy u FIDO/Jiří Jurečka. Pokud jsem správně pochopil ze příspěvku hooopy, oprava se provádí pomocí modifikace (?) pístů (plus výměna kroužků), než jejich nahrazením novými? Je to tak? A to je opravdu lepší, než výměna na nove písty Kolbenschmidt? Omlouvám se, pokud jsem špatně pochopil. Děkuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Únor 17, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 17, 2017 Jura tam dava original pisty, misto kolbena... Schanel je v listopadu kvuli cene a nesehnal ho je v CR... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas F Odesláno Únor 23, 2017 Sdílet Odesláno Únor 23, 2017 Zdravím a pozdravuji. Stala se mi taková nemilá věc.. ráno při dojezdu na křižovatku na neutrál pípnul Maxidot - nízký tlak oleje, nepřekračujte 4000 RPM. Tak nějak jsem čekal, že je asi problém v hladině oleje. Od výměny už mám něco najeto, vždy se to takto ozývalo (odhadovaná spotřeba 1l na 7000 km). Takže jsem dojel na benzinu a rovnou jednu láhev koupil, typ 5W-40, VW50200. Olej byl na spodní rysce, tak jsem doplnil cca 0,5 litru akorát na střed. Nicméně teď večer pípnul Maxidot zase, opět stejná hláška a zase ve stejné situaci. Přitom hladina se od rána nepohnula. Může být problém v tom, že jsem krátce před tím na necelém kilometru zdolal asi tak 100 m stoupání? Docela brutální krpál, serpentiny a i když jsem se snažil nepodtáčet, tak to občas při trvale zařazené dvojce kleslo k 1500 otáčkám. Před pípnutím jsem ještě musel na křižovatce trochu zacouvat do prudkého kopce. K tomu se váže ještě jedno - když jsem dorazil domů, teplota oleje byla dle maxidotu 100°C (obvykle je do 95°C), to bych přisuzoval tomu stoupání. Co mě trochu zarazilo - asi tak minutu jsem nechal běžet motor na volnoběh, nicméně teplota dle Maxidotu nespadla, nýbrž za tu dobu poskočila o 1°C nahoru :blink:. Ajťácky jsem teda vypnul/zapnul motor a teplota najednou byla 98°C. Mám zahájit paniku, anebo nějaká podivná shoda okolností? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Únor 23, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 23, 2017 Zatim zadna panika, je to zbytecne.... jestli nizka tlak zahlasi na rovine, je problem... Dneska doslo k predani dalsiho auta SUP 2... At majiteli slouzi... Behem GO zadne vetsi problemy nenastali... Auto melo cca 100 tkm a puvodni napinak.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Roomaan Odesláno Březen 1, 2017 Sdílet Odesláno Březen 1, 2017 Nazdar pani, uz skoro rok vlastnim O2 fl kombi s motorom CDAA MR 2010. Zamiloval som si to auto od kedy som ho kupil za vyhodnu cenu s vybavou Elegance. Ked som si dal v Skodovke vypis servisnych poloziek, bol som prekvapeny ze sa menil iba olej v motore, prevodovke (DSG 7) + prkotinky a spojka. Teraz ma nabehane skoro 180000 a zvazujem nad vymenou rozvodov. Oleju papa tak 2.5 - 4 l medzi vymenami LL. No ked sa chcem vysantit a tlacim otacky nad 7000, auto po 1000 km zapyta 1l oleja. Tusim ze mi odporucite vymenit vsetko co tu bolo spominane ako kruzky aj s rozvodmi. Bolo by mozne pozriet motor ako je na tom s rozvodmi ked budem mat cestu cez Brno? Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Březen 1, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2017 Neni problem zavolej... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
walleyman Odesláno Březen 2, 2017 Sdílet Odesláno Březen 2, 2017 Kdyby někdo rychle ve vláknu hledal počtení ... http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=192986&st=0&&do=findComment&comment=2807259 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas F Odesláno Březen 8, 2017 Sdílet Odesláno Březen 8, 2017 ... K tomu se váže ještě jedno - když jsem dorazil domů, teplota oleje byla dle maxidotu 100°C (obvykle je do 95°C), to bych přisuzoval tomu stoupání... Zdravím, malá aktualizace - vyšší teplota byla nejspíš způsobená olejem. Bohužel jsem v danou chvíli neměl žádný u sebe a nejbližší možnost byla benzinka - MOL. Nicméně tam měli pouze jakousi privátní značku oleje MOL Essence. Viskozita + specifikace seděly, nicméně olej najednou o 5 stupňů teplejší (na druhou stranu trochu klesla spotřeba).Včera jsem nechal vyměnit olej+filtry. Poskakování po Praze + krátké protáhnutí po dálnici s otevřenýma oknama a teplota akorát na chvilku vylezla na 96 stupňů, jinak stabilně cca 95. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Březen 8, 2017 Sdílet Odesláno Březen 8, 2017 Tomuto vazne nerozumiem. Riesit teplotu oleja, ktora moze kolisat kludne medzi 80 a 120 stupnami, podla prevadzky vozidla, je pre mna nepochopitelne. Pre mna z tvojej predchadzajucej spravy bol dolezity moment, kde pises o spotrebe oleja po GO. A navyse, premyslam, aku rolu pre snimanie tlaku oleja, moze hrat pozdlzny sklon vozidla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas F Odesláno Březen 8, 2017 Sdílet Odesláno Březen 8, 2017 Může to vypadat trochu malicherně, ale pokud teplota za provozu nekolísá(bez ohledu na léto/zima), tak to vzbudí určité pochyby. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Březen 17, 2017 Sdílet Odesláno Březen 17, 2017 No, ked sa tu uz robia statistiky, najazdene 165000km, prvy olej meneny po 5000km, za celu dobu po 15 doliate 3litre oleja. Spotreba liter na 2000km. Nove sviecky, novy PCV ventil, nove vysokotlake cerpadlo paliva. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.