mikone Odesláno Leden 14, 2016 Sdílet Odesláno Leden 14, 2016 zdarvím lide škodovácký :-)tak od prosince loňskýho roku se řadíme mezi vás,vyznavače kultu škody.vzhledem k dosluhujícímu Fordu Ka bylo nutné hledat nástupce.výběr padl na octávku a na doporučení jsme koukali po jedničkové.původně měla být z DE ale to krachlo a tak i přes obavy jsme se koukli po autobazarech a jedna se objevila.motor 1.8t AUM,najetých 91tkm,výroba 6/2004 v Čr,první reg. 7/2004,po jedné majitelce,první 4 roky v majetku leasingovky,vše ověřeno přes Cebii i serviska souhlasí.jen v roce 2008 tam.byla nějaká událost,bylo měněno čelní sklo,přední světla (ne nutně kvůli tomu,mohly být jen zažloutlý jako blinkry) a přelakovaná kapota (že by nějaká sprška kamínků? pokouším se toho dapátrat).jinak co se výbavy týká,tak je to v Elegance,4 ele.okna,ele. a vytápěný zrcátka,vytápěný sedačky,manuální klíma,rádio kenwood,4x airbag,ABS,ASR,tempomatpo koupi výměna oleje a filtrů,přední blinkry,vzpěry 5.dveří a gumové uložení přední nápravy bylo trochu vychozený.hned po zimě necháme vyměnit rozvody,dodělat tažný a klasická údržba klímy a něco udělat s kapotou (poškrábaná).dále pak trošku ochránit a ošetřit lak.do budoucna bych potom chtěl nějak vymyslet přihrádky pod sedalda řidiče a spolujezdce,případně nechat vyměnit budíky za Maxidot,ale to podle financí (kterých není nikdy dostatek).omlouvám se za fotky ale umyté to dlouho nevydrží :-D Přidám sem co je v plánu a i co je hotovo, kdyby měl někdo k tomu nápad třeba jak a kde tak budu rád za každou radu :-) Podsvícení nohou led páskem Pravá mlhovka, dvojité obrysovky Osvětlení nástupního prostoru/výstražné osvětlení do zadních dveří origo osvětlením Dosvětlení nástupního prostoru led páskem Vyčistit prostor za předníma podběhama Plynové vzpěry přední kapoty Bezpečnostní fólie na přední boční skla Zadní stěrač z O2 (z VW) Led pásek do kufru Segmenty led pásku do bočních kapes Vypínač osvětlení kufru (?) Trippling Napojit kabel na kameru Osvětlení motoru zpod kapoty s vypínačem (?) Vyměnit boční blinkry za kouřové (z Fabie 2 nebo z Roomsteru) Nové znaky, i do disků, volantu a klíčů Vyměnit stříbrný rámeček čelní masky Promazat ventilátor kabinové ventilace Zatmavit zadní světla kolem couvaček a blinkrů polepem (?) Držák brýlí nad dveře řidiče Osvětlení interiéru nad zadní sedačky (z O2, Roomsteru) Vyměnit stříbrný rámeček masky Hooodně daleká budoucnost jestli budou finance :-D Multifunkční vyhřívaný volant Maxidot s rozhraním Maki-K Nové 17" disky všechny uvedené věci se odvíjejí od financí hlavně, nekteré i od počasí (není garáž na zimu) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Leden 14, 2016 Sdílet Odesláno Leden 14, 2016 Tak tě vítám mezi námi ... ehm, blázny Octa vypadá moc pěkně, jen ta údržba bude mazec, sám to vím, mám taky černou. Tak ať slouží bez potíží a si spokojený. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 14, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 14, 2016 právě,na té černé jde vidět každej škrábanec :/ vidíte,barvu sem nenapsal :-D je to jinak černá metalíza,někde uváděná jako magická černá :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 15, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 15, 2016 nemate prosim nekdo vyreseny ulozny schranky pod prednima sedackama? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Leden 15, 2016 Sdílet Odesláno Leden 15, 2016 Obávám se, že vzhledem ke konstrukci sedaček v Octě, GIV apod. tam asi nic vymyslet nejde. Ale třeba mě někdo opraví. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 15, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 15, 2016 koukal sem prave ze jakoby mezi kolejnici a dverima,v te pulce by to nejak udelat slo mozna...na prihradku pod celou sedacku prostor neni ale pod pulkou sedacky,kdovi :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 16, 2016 Sdílet Odesláno Leden 16, 2016 Vítej mezi náma, trochu péče a octa bude jako nová . Jinak pod sedačky asi žádnou schránku nedoděláš, protože mechanizmus sedaček tomu nedovolí, jedině že by jsi tam něco nějak nabastlil, ale to si myslím, že to za to nestojí... ;) Jinak přeji spoustu odjetých bezproblémových kilometrů a ať jsi s octou max. spokojenej ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Leden 22, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 22, 2016 takze po vcerejsim setkani s jednim detailistou, ktery zhodnotil poskrabani kapoty,jsem se rozhodl ji nechat prelakovat.mozna to vyjde o neco malinko draz ale vzhled bude lepsi,kdovi jak by to vypadalo po rozlesteni...nejaky tip.na dobrou lakovnu v Brne? diky :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Duben 28, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 28, 2016 No vím že takováto sériovka není zrovna nějak žhavá jak různě upravovaný a vyšperkovaný ale i tak se s vámi budu psotupně dělit se zážitkama a strastima. :-) máme ji už skoro půl roku a trochu jsem se s ní za tu dobu seznámil :-), i když co se oprav týká tak jsem stále závislý na servise, jelikož zas tak se v tom nevyznám (i když bych rád :-( ) No co jsem za tu dobu zjistil, co mě čeká a nemine? V létě nás čeká technická tak sem zvědavej, ale podle mě bysme měli projít v pohodě :-) V servise kontrolovali hadice (kolísání otáček při studeným motoru) a nic se nenašlo, ale na podzim nás čeká výměna rozvodů tak necháme pořádně udělat i hadice, něco se přece najít musí :-). Při rozvodech čeká výměnu i napínací kladka drážkovýho řemene a nejspíš i samotný řemen. V létě bych rád vymyslel umístění hasícího spreje v kabině. Napadlo mě udělat z plastové trubky pod sedačkou schránku, vyvrtat díru do přední strany plastu pod sedačkou a trubku přišroubovat zespod sedačky. Nebude to nějak vadit vyhřívání nebo čemukoliv? Aktuálně řeším vyšší hlučnost za vyšší rychlosti na straně řidiče. Nevím ale jestli přední okno (bylo kdysi měněný) nebo okolo dveří, a taky docela hluk od zadních kol (jakokdyby byly tvrdý tlumiče, od výroby je tam paket na špatný cesty, ten vyšší). Bylo by super, kdyby byl někdo z Brna ochotný (samozřejmě něco za něco), kdo má stejný motor (1.8t 110kw), že by se v tom projel a řekl jestli správně táhne, jak ta hlučnost a tak, ať nemusím do servisu s tím a rovnou tam jedu s tím, co tomu je. Díky za každý poznatek :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Květen 12, 2016 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2016 Taže v uplynulém víkendu jsem se snažil pokudmožno opravit lak, terý byl dost poškozený (viz kapota v prvním příspěvku). Opravoval jsem lakovou tužkou z autorizáku, opravená místa přebrousil 2500 pod vodou a rozleštil.neskutečná drbačka, s výsledkem, který sice nepředčí přelakování celýho dílu a pod některýma úhlama jdou opravovaná místa stále vidět, ale aspoň už to na té černé tolik nesvítí a o to hlavně šlo.A taky pod klikama to bylo velmi poškrábaný od nehtů od původní majitelky. pak přišla na řadu dekontaminace povrchu (tar remover nebyl po ruce tak mi dal více zabrat clay,tarem to vezmu na podzim), ruční leštění pomocí Dodo Lime prime plus a nakonec dvě vrstvy vosku Finish Kare 1000P a na čelní sklo Sonax BSD Jsem zvědav, jak dlouho vosk vydrží a jak bude fungovat BSD, to ukáže čas. Pokud to finance dovolí, rád bych časem koupil excentrickou leštičku a přeleštil to strojně, přece jen ručně je to strašná práce s mizivým výsledkem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 1, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2016 Takže octa je v servise, kde se budou měnit rozvody, svíčky, kola, kladka a řemen alternátoru a uvidíse ještě na co příjdou :-) Jinak v létě sme dostali jako svatební dar tažné (pevný, na 1600kg), který už je i pokřtěný, když jsme upravovali parkovací stání a vozili sme štěrk :-) Trochu jsem upravil v létě ještě kufr, přidělaný 2kg hasičák a mechanismus na ukládání tašek a jiných předmětů, který nemají lítat po kufru. A taky na hrany dveří byly nalepeny ochranný lišty a vypadá to super. Nelíbí se mi takový ty velký co trčí a tak jsem hledal něco nenápadnějšího. A černý lišty na černým autě nejdou téměř vidět :-) (fotky lišt a tažnýho ještě přidám :-) ) Do vánoc bych rád ještě udělal zdvojený zadní obrysovky a možná se octa dočká i novýho rádia (nejspíše https://www.ahifi.cz/autoradio-kenwood-kdc-x5000bt.html) a na jaře jak bude teplo tak bych chtěl na druhou stranu kufru přidělat origo háčky na tašky, vypínač osvětlení kufru a LED pásek do kufru (nejspíš na strop). A pokud budou finance tak bych shtěl pořídit clony do celé zadní části.Vše je o financích :-D :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zvoncy Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Pekne si sa pohral s lakom a aj ostatnymi vecami:) brusit 2500 a potom to rucne odleštiť tak to si sa musel namakat :) z fotky nevidno ziadny povodny skrabanec :) ale minimalne orbitku si určite kúp :) ta farba po odlesteni bude famozna :) Pri tej retusi si to prv zalial ciernou vytvrdlo zabrusil a este si daval číri lak? A znova zabrusil a rozlestil? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 2, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 Díky za chválu ale z blízka některý větší opravovaný místa vidět sou, prostě ta černá je na to svině :-D Jinak tenký škrábance sem dal jen barvu bez laku, protože on ten lak je docela hustej a na tenký věci sem ho musel lehce naředit v kalíšku, ale hlavně sem měl nekdy problém ty tenký škrábance pak najít :-D ale silnější škrábance sem pak dělal ještě lakem a brousil sem potom, kdybych to brousil ještě mezi tím tak to dělám týden :-D (i když vím že by to bylo asi lepší, ale už tak sem to dokupy dělal 4 dny :-D ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zvoncy Odesláno Listopad 2, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 ja som šiel na to takým sposobom že zalejem farbou nehám yschnuť otom lak a že ked to budem leštiť to vybrúsim :D ale nejak som sa ktomu nedostal ešte :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 2, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2016 No vzhledem k tomu ze tech mist bylo na aute fakt nraky tak to byla drbacka nechutna, tak ze bych potreboval nahradni ruce :-D (lesticka zatim neni :-( ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 9, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 9, 2016 V pátek se Octule vrátila ze servisu. Nový rozvody včetně pumpy, přezutí, novej pylovej filtr (byl pěkně zaneřáděnej). Potom sem si vyměnil opět předřadnej odpor (z vrakáče vydržel 2 týdny, snad kvůli tomu zanesenýmu filtru). V létě sem si trochu upravil dveře při nočním parkování reflexníma samolepícíma páskama a již zmíněnýma ochrannýma lištama na dveře. Zítra dostane nový rádio tak sem zvědavej jak bude hrát a jakej bude příjem :-) jinak v blízké době je na plánu výměna části osvětlení za Ledky a dodělání dvojitých obrysovek vzadu tak sem zvědav jak se s tím poperu. :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Listopad 10, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2016 Tu gumovou chráničku bych na hrany dveří nedával, ať se po zimě nedivíš že Ti to pod tím hnije. Jinak fajn údržba a pěkné plány s rádiem a ledkama. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr136 Odesláno Listopad 10, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2016 Pěkná práce s tím lakem. Sedačky jsou polosporty nebo je to náká edice ? :) Odesláno z mého Lenovo B6000-H pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 11, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 Sedačky sou normálně série podle mě. Nevím jestli se nějak lišily dle výbavy ale pochybuju že byly měněný. Ale sou pohodlný a krásně drží :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Listopad 11, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 Tyto sedacky mam take, měnil jsem je... byly dodávány do edice GT 193 pro řecký trh a mozna později i u nás v některých verzích TOUR. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 11, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 A v cem sou jiny? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Listopad 11, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 Tvarové, delsi sedák, vetsi boční vedení, nejspíše jako rs se vzorem elegance. Mrkni na jiné elegance. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 11, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 A nedavaly se treba do 1.8t elegance uz seriove? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Listopad 11, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 To ne, videl jsem jich opravdu par. Sam jsem mel v eleganci obyčejný a tyto jsem dlouho sháněl. Byly tuším jeste v edici INFERNO. Můžeš zkusit dle vín vyjet výbavu a tam to muze byt napsané, každopádně jsou oproti obyčejným uplne super! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 11, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 Tak to. Musim doma porovnat s jinyma sedackama :) a kde to jde zjistit ta vybava dle vin? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommy23 Odesláno Listopad 11, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 Uz si to nepamatuji, zkus do vyhledávače napsat vín výbava nebo neco takového. Pak jedine asi škodovka přímo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 11, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2016 Jasny kouknu dik. Tyjo to me zajima :-D sem myslel ze tam sou normalnu sedacky :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 12, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 12, 2016 Tu gumovou chráničku bych na hrany dveří nedával, ať se po zimě nedivíš že Ti to pod tím hnije. Jinak fajn údržba a pěkné plány s rádiem a ledkama. Myslíš jako že by se v té liště držela voda a začalo to hnít?A myslíš, že by to za jednu zimu prohnilo barvou až na kov? Jinak fotky novýho rádia a tažnýho :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Garrett Odesláno Listopad 12, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2016 Sedačky jsou stejný jako se dávaly do RS, jen s tím rozdílem, že jsou látkové a ne kožené. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Listopad 18, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 18, 2016 Tak dneska jsem zprovoznil dvojitý obrysovky vzadu :-) Velký dík patří Konny a Petr136 za pomoc a rady. Teď už jen doufám, že vše jsem udělal jak jsem měl a nedojde třeba k nějakýmu zkratu :-D Ještě bych rád zprovoznil pravou mlhovku, ale to musím do škodovky pro pin a natáhnout kabel k pravé svorkovnici. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.