Přejít na obsah

Led pásky v kufru


HunGry

Doporučené příspěvky

Máš malej proudovej odběr. Já jsem to vyřešil zapojením telefonní žárovky 24V 1,2W http://www.svetzarovek.eu/p-68486/k-204/zarovka-telefonni-t5-5-24v-50ma-banka-t1-3-4-4-8mm-l-30mm/ (i tak malý odběr stačí na oblbnutí komfortky), dal jsem ji do původního světýlka a díky tomu, že je na 24V, tak vlákno žárovky při svícení jen lehce žhne, takže není ani vidět, že by světlo svítilo ;)

Odkaz ke komentáři

Já se tady s dovolením přišpuntuju s jedním dotazem. Dodělával jsem pravou lampičku a dal jsem LEDky (ledky pěkně hřejou, obě za 249,-) bude s tím mít komfortka problém?

Nechám kufr otevřenej cca 30min a světla zhasnou. Je to tak v pořádku?

V minulosti byly docela problémy že to vybíjelo baterku a nechtěl bych si to zopakovat.

Odkaz ke komentáři

Tak já už sem si schoval klasickou žárovku do kufru, a svitim v pohodě.. stačí ti jen 12V z klasickyho osvětlení v kufru, já si ho rozdvojil vago svorkama a napajel je na led pásky. Pásky si kup podle libosti, jako chceš svítivost, barvu, atp. Je to jen na tobě a návodů jak zapojit a napajet led pásky je na netu plno ;)

 

Odesláno z mého HTC Desire 620 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

V domácnosti se používá trafo, aby se usměrnilostřídavé napětí z 230V na stejnosměrné 12V a jelikož je v autě již stejnosměrných 12V (při běhu motoru 14V), tak už nemusíš žádné trafo používat, prostě jen připojíš led pásky a můžeš svítit ;)

 

Jinak objednat je můžeš třeba z Aukra, z různých eshopů nebo osobně koupit v nějaké elektroprodejně popř. je někdy mají v akci i v různých super/hyper marketech ;)

Odkaz ke komentáři

Na Bazošu, Sbazaru apod. se dají samozřejmě taky sehnat ;) . Jinak mám v autě klasické nevoděodolné a fungují taky v pohodě, ono přeci když jsou nalepeny v kufru nebo jako podsvícení nohou, tak tam s vodou nepříjdou do styku, tak by měly být i led pásky s krytím IP 20 v pohodě, ale pokud je možnost, tak jsou samozřejmě pásky zalité v silikonu lepší ;)

Odkaz ke komentáři

Jasně, že tvarování led pásků je taky omezené, ale pořád se s ledkama pracuje o dost lépe než s nějakýma neonama... :)

Když nad tím ale přemýšlím, tak nalepit led pásek do pravého úhlu přeci taky není problém, ale samozřejmě myslím pravý úhel po směru lepení. Pokud chceš pravý úhel třeba na jedné stěně, tak tam se to musí jak píšeš udělat za pomocí káblíku... ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud vám jde o dobré osvětlení, doporučuji pásky s čipy 5630 EPISTAR, světelný výkon jedné ledky je 30lm, příkon 15W/1m pásky, 60 LED/m.

U jiných pásků to je mnohem menší, např. čipy 3528 mají jen 4lm na jednu ledku.

Je zde také výběr v teplotě barev (studená bílá, teplá bílá).

 

Odkaz ke komentáři

Jooo ty myslíš LED RGB pásky, tak ty jsou taky dobrý, ale pokud nechceš měnit barvu podsvícení, tak je to zbytečná věc ;)

 

Jinak pásek s led moduly 5630 mám doma a můžu říct, že jsem zatím silnější ledky neměl, ale do auta bych řekl, že už to bude moc silný. Na podsvícení kufru ještě budiš, ale třeba na osvětlení nohou, už by to bylo podle mě moc silný :)

Odkaz ke komentáři

Podľa mňa, stačia úplne aj 3528 ledky... ale samozrejmé je to vec v kusu. ....Konny- jasne, že v kufri stačia aj nekryté silikónom, ale predsa, v zime sa určitá vlhkosť dostane všade tak je to podľa mňa lepšie dať kryté . ..ďalší dovod je, že v silikóne ledky podľa mňa krajšie svietia (ten silikóno akoby to svetlo zlieval do jedného celku ..preto som si v interiéri prehodil také :-) ....a aj každému také dávam do auta ... ..

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...