Přejít na obsah

Jaké svíčky ?

Doporučené příspěvky

• o 4 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Chlapi dotaz ohledně svíček a Rozdělovače: Mám v autě nový rozděovač samozřejmě v servise udělanýpředstih atd... měl jsem tam Brisky LX15LTC-1 elektrody 1mm a budu tam teď dávat NGK NGK-BUR 6 ET elektrody mají vzdálenost 0,8mm. MÁ TO NĚJAKÝ VLIV NA PŘEDSTIH???? MĚL BYCH ZNOVA ZAJET HO UDĚLAT?

Nikdo to neřeší, protože mnozí ty rozdíly ani moc netuší,ale rozdíly mezi svíčkama jsou a někdy auta škubou, nebo ztrácí výkon.... Pokud to nemá vliv tak 2x tam nepojedu,ale rád bych jasnou odpověď né jen že ASI NÉ atp... Díky všem.

Dodatek: Teď mě napadlo podívat se do etky a tam nabízejí pro můj motor AEE 3 druhy svíček: BERU 14GH-7 DTUR, BOSH W7LTCR EA 1,0 a NGK BUR6ET

Beru a NGK jsou 0,8mm a Bosh je 1mm. Takže lze je měnit dle libosti a nikde nic o předstihu nepíšou tak nevím.

Odkaz ke komentáři

Já tam mám ty BOSCHky W7LTC+ vzdálenost elektrod tedy nevím, ale předpokládám, že bude stejná...

Přemýšlím jakou by mohla mít vzdálenost elektrod s předstihem, ale nic mě nenapadá. Spíš aby byla zapalovací cívka dost silná na vetší vzdálenost přeskoku jiskry...ale jinak mě nic kloudnýho nenapadá.

Odkaz ke komentáři

já měl původně BOSCH, měnil jsem na NGK a když jsou doporučované výrobcem ? Tak proč je nedat ? Jak píše Tomáš, podle mě to bude jen o síle zapalovací cívky dát jiskru, ale že by někdo nastavoval předstih při výměně svíček, to jsem teda neslyšel :)

Odkaz ke komentáři

Ono tady jsou svíčky jaké tam byly uplně původně když jsem je poprvé vytahoval http://www.karwat.aplus.pl/oe025-rn8vtyc4-p-654.html prostě champion-KY. I kabely mám ještě původní,ale ty teď hned po rozdělovači budu měnit.Ale to už sám. Nechápu jak všude masírujou lidi reklamou,že kabely by se měly co několik let měnit a že už po 2 letech jsem někde četl,že ztrácejí svou vodivost. Jako já nevím. Úplně mě dorazilo, že tam mám kabely původní a auto neškube, jede, nemění otáčky prostě v pohodě. Tak jsem z toho vůl. Ale po více jak 10 letech už je prostě z principu vyměním i s těma svíčkama. Jinak NGK BUR6ET mají 0,8mm BOCH a CHAMPION mají 1mm elektrody... A ta briska DX15LTC-1 taky 1mm ta jednička na konci znamená jako 1mm. To jen tak mimochodem. Né každá svíčka je do každého motoru super,ale pokud doporučují obě varianty tak stačí zvolit daný typ. Nikde není zmínka o tom, že při změně svíčky se má měnit i předstih... Jinak i palec v rozdělovači časem má větší a větší vůli, takže ten předstih který nastaví dnes na novém rozdělovači může být za 2 roky někde jinde,ale jednotka s čidly to vstřikuje stejně tak aby motor běžel co nejvíc hladce, takže se nějaké opotřebení rozdělovače vyrovnává. Toť můj názor.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jen tak přikládám fotku vymontovaných svíček co jsem tam měl cca 2 roky. Prý se podle svíček pozná kondice motoru. No nevím nejčistší nejsou,ale nějak šíleně přepálené nebo opálene taky ne. Jezdil jsem spíš kratké cesty do práce a zpět tak černější prý byt můžou, protože se motor prostě moc neprohřeje.

Jinak přikládám i PDF soubor co jsem našel na netu s obrázky svíček a podle něj je možné porovnat svíčky dle stavu motoru :-)

A taky když jsem měl vyšroubované svíčky tak jsem si všiml, že by bylo dobré vyčistit místo kde se svíčka šroubuje. Musí se to opatrně aby ten binec a usazeniny nenapadaly do spalovacího prostoru,ale pomalu jsem to dlouhým sroubovákem seškrabával a pak hned upravenou trubickou na vysavač vysával pryč. Ale nikdy jsem to neřešil až teď jen mě to tak napadlo, protože přecejen mi šlo o to ať je styčná plocha co nejlepší. Pak jsem to momenťákem utáhl na 25nm a snad to zas nějakou dobu pofrčí...

Zapalovac__sv__ky_v_praxi.pdf

post-4275-1296310464_thumb.jpg

post-4275-1296314622_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...

Tak dneska jsem po 23500 km vyměnil svíčky, jednalo se o BUR6ET, ale musím napsat, že byly vcelku dost vypálené, říkal jsem si, že ty svíčky mají větší životnost. Nafotil jsem starou a novou svíčku, ale je to mázle, nicméně je tam vidět, jak ta stará má opálený ze tří stran tu elektrodu

post-375-0-81119800-1332695848_thumb.jpg

post-375-0-28125400-1332695915_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Chlapi, jaké svíčky do plynu?

Podle všeho je lepší tam mít spešl - našel jsem, že by do mé octy odpovídaly NGK Laser Line LPG2 jenže cena 2400 za výměnu svíček, aj.. Měly by vydržet déle (až 90000km) což je super :prcprc: ALE peníze netisknu a na splátky si to brát sotva budu :D Jasně, měl bych to ale jedl bych do konce měsíce jen brambory s mlíkem, když dobře :lool:

Teď mi studený motor za chladného a především mokrého počasí cuká až do rozehřátí ať na plyn či benzín, ty po předchozím majiteli jsou zřejmě již za hranou. Chci co nejdříve měnit

Máte někdo zkušenost se svíčkami a LPG?

Odkaz ke komentáři

Tak jsem sehnal Boschky i když je to asi starší verze - W7LTC, příště budu shánět pečlivěji, tyhle stály jen 77,-Kč což mi přijde až příliš levné :huh:

Každopádně dal jsem je tam a doufám, že se vytratí cukání motoru. Pak už by zbýval snad jen rozdělovač..

Přikládám foto vyndaných Brisek Extra LX15LTC, které tam byli nevím jak dlouho páč původní majitel si na dokumentaci nepotrpěl :angry:

post-20877-0-49419100-1343236775_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

jo jo to jsou ony...já jsem scháněl přesně ty, ale zase jsme nemohli sehnat tuto straší verzi ale jako náhrada byla tato novější. Nakonec jsme usoudili, že to co mám já je vlastně nové označení těch starých.

No nic to je jedno...tak snad pomůžou. každopádně do rozdělovače taky mrkni. jak je na tom palec a kontakty. A hlavně jak je na tom kluzné ložisko hřídelky. Jestli to v něm moc nelítá.

Já se mu podívám na zoubek zítra - pravidelná roční prohlídka před cestou na dovolenou :D

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...
  • o 2 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...