Přejít na obsah

Pokec o COLUMBUSu

Doporučené příspěvky

Cau panove

Mam dotaz.kolega ma OII po LF r.v.2013.Ted tam dal Columba misto Swing a nefunguje mi ovladani na volantu (na predchozi OII r.v. 2008 mu to slo) pomuze prehrani SW?? Popripade jakej tam dat.Uz jsme ho kdysi prehravali,takze vime jak na to,ale nevime jakej tam ted dat........Ted tam je SW 1024.

Moc dik smile.png

Pavel

Odkaz ke komentáři

Čau lidi :-) Chtěl jsem se zeptat, mám Columba a když používám jen mapy, občas tam mám zobrazenou jakoby kolonu z autíček ale ve skutečnosti žádná kolona není, nevíte, co ty autíčka tam znamenají? A umí kolumbus naplánovat cestu když na mé plánované cestě se stane nějaká nehoda? Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Cau panove

Mam dotaz.kolega ma OII po LF r.v.2013.Ted tam dal Columba misto Swing a nefunguje mi ovladani na volantu (na predchozi OII r.v. 2008 mu to slo) pomuze prehrani SW?? Popripade jakej tam dat.Uz jsme ho kdysi prehravali,takze vime jak na to,ale nevime jakej tam ted dat........Ted tam je SW 1024.

Moc dik smile.png

Pavel

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

OK, super. Díky. Zaujalo mě že v inzerátu píše že už to umí DAB, takže pak už jen natáhnout svod z antény (má a umí DAB - origo ŠKODA). Co se týče bluetooth jednotky pro telefon, to se musí koupit sólo plus mikrofon atd, že? Třeba rozdíl mezi Amundsen a Amundsen+ byl i v tom telefonování, tak jestli náhodou nevymysleli něco takového i v této verzi columba.

Odkaz ke komentáři

Takže stáhnu firmware na 5238, provedu update a následně mapy a je to vše ok? Ještě jsem četl v diskuzích něco o desce, že ten firmware musí být přímo na desku daného columba. Prý už se několikrát stalo to, že se na to někdo nepodíval, stáhl někde něco a musel na výměnu desky. To by se mi nechtělo.

Odkaz ke komentáři

Čau,

googlil jsem a jestli jsem to správně pochopil, tak servisní menu jde zprovoznit přes diag. (přizpůsobení, kanál 50 hodnota 1)?

Dále jsem spároval telefon s Columbem, ale při vyvolání tel. seznamu mi to nahlásí že "telef. seznam není k dispozici", jinak seznam posledních volaných, nepřijatých a přijatých čísel mi to zobrazí, i volání funguje. Kde je chyba, ve staré BT jednotce?

Jak můžu rozchodit Optický parkovací systém v Columbusu? Mám přední i zadní park. čidla.

Odkaz ke komentáři

Chtěl bych se zeptat... Měl jsem původně Nexus, následně jsem byl u Rolbaře v Praze, ten mi udělal před Rokem Gateway a různá nastavení, dal se Amundsen. Následovali parkovací senzory z FL, vše fungovalo bez problémů. Vyměnil jsem Amundsena za Columba H61 z roku 2012 a najednou mi navigace neukazuje na maxidotu a nefunguje multifunkce na volantu. Musím se to přenastavit ve VCDS?

Odkaz ke komentáři

Skús ísť do kódovania navigácie a v Byte 7 - Bit 7 skús zaškrtnúť / odškrtnúť BAP protokol. Nepamätám si či má byť zaškrtnutý pre face alebo preface.

Ak ti to nepôjde ani potom nahraj do navi ešte "Skoda fix" z tej stránky čo som ti poslal minule do SZ. To by mal byť nejaký fix na maxidot a volant. Nemám ho odskúšaný lebo ja mám fl.

Odkaz ke komentáři

Vyzkouším, už jsem to stáhl, teď nahrávám mapy přes prográmek co tady házel marekczek, trvá to docela dlouho, snad se to nebude stejnou dobu nahrávat. Pak musím za švárou a vypálím si ten maxidot fix, tak snad to pak pojede :-)

takže fix na maxidot pomohl, fungovalo to. Dále jsem zkoušel logo, to mi hodilo error a musel jsem použít swl CD, následně bylo ok. Dále jsem zkoušel Video za běhu, to načetlo ale nedělalo to defakto nic. Vše stažené z http://gpsunderground.com/forum/volkswagen-seat-skoda/34434-vw-rns-510-skoda-columbus-i-firmware-guide-downloads.html V poslední řadě jsem zkoušel nahrát mapy. Jediné co se dělo při přepnutí na SD card - Volkswagen, Das Auto hláška krásná, stále se opakující se, ale nic víc se nedělo :-/ Takže půjdu zase od začátku.

Odkaz ke komentáři

No s mapamy robíš jednu chybu. Ten program v PC ti vytvoril aj jeden súbor ISO, ten musíš vypáliť na CD.

Postup je potom taký, že dáš SD kartu do Columba, vložíš CD a stlačíš ten trojhmat SETUP + EJECT + INFO (ako keď nahrávaš soft alebo logo) potom sa navigácia reštartuje a z CD sa natiahne program ktorý skopíruje mapy z SD karty

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...