fkabl Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Mám ještě jeden dotaz na výbavu. Měl jsem dosud samé kombíky a ty samozřejmě zadní stěrač mají. Nevím ale, zda má smysl si připlácet za zadní stěrač (2700,-Kč) u OII liftbacku? Sériově není ani v nejvyšší výbavě Elegance. Ve škodovce mně prodejce tvrdil, že to není třeba, že tok větru za jízdy spolehlivě kapky vody i sníh odklízí. Nevím. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 No já jsem nikdy neměl kombík a nikdy mi stěrač nechyběl. Ani na předchozí OI, ani na současné OII. Když jedeš, tak na zadní okno neprší, a když stojíš, tak prší, ale v pohodě jde přes to okno vidět, a když se rozjedeš, tak za chvilku ta voda steče a okno se samo vysuší. Pokud na něj při stání na křižovatce nasněží, tak dáš vyhřívání zadního okna a sníh se za chvíli rozpustí. Navíc se mi ten stěrač na liftbacku vůbec nelíbí, dokonce bych ho nazval hnusárnou. Za mě tedy ne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
seaman Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Ahoj, ja mam novu Octaviu sedan, tiez vsetci tvrdili a tvrdia, ze stierac nepotrebujes a ciastocne maju pravdu, vodu zmije prud vzduch, ALE, niekedy je fakt potrebny, napr. ked stojis, alebo ides cuvat, ja ho mam a objednal by som ho znovu... Da sa samozrejme zit aj bez neho, ale ten komfort s nim je podstatne lepsi :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 jezdím denně a v jakémkoliv počasí, okna mám zatmavená, ale nikdy mi stěrač nechyběl a kdyby mi jednou dvakrát do roka přecejen chyběl, tak to nevyváží ten můj pocit, že stěrač kazí vzhled auta 0 Citovat Odkaz ke komentáři
seaman Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 To, ze kazi vzhlad auta je vec vkusu. Ja osobne ten stierac pouzivam dost casto a nelutujem, ze ho tam mam a ako som pisal vyssie, objednal by som ho znovu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gumin Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Já ho měl na předchozí OI a na nynější OII ne. Podle mě je to nevzhlednej klacek na skle pátých dveří. Už bych ho tam nikdy nechtěl. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Mám prvé auto bez zadného stieraču, spočiatku pri daždi som mal "tyk" z času na čas otrieť zadné okno, ale zvykol som si a vôbec nechýba. Pri cúvaní ho vôbec nie je treba, či ho tam máš alebo nemáš, vidíš aj tak figu borovú, pretože zadok je vysoký - X-násobne lepšiu službu pri cúvaní spravia parkovacie senzory! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Mám liftback a zadní stěrač (+dešťový senzor). V kombinaci s RS křídlem to určitě kazí vzhled, nicméně kdybych si měl vybrat tak raději oddělám křídlo než ten stěrač. Bez něj nejsem za deště v městském provozu schopný pořádně sledovat provoz za mnou, nevidím bez setření třeba na řidiče a to mi dost vadí. Možná s park. senzory je situace jiná, ale bez nich když zastavím a za deště couvám, tak přes sklo nevidím bez setření nic, nelze odhadovat vzdálenost nebo jen hodně těžko rozpoznat že něco/někdo není za autem. Takže za mě je hlas jasný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 taky bych si ho připlatil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Květen 26, 2010 Sdílet Odesláno Květen 26, 2010 Jsem bez, ale nebyla to moje volba, auto takhle už bylo.. Jsou auta, bez kterých to fakt bez stěrače nejde.. nejhorší na tohle bylo fávo (asi všechny tyhle tvary alá golf) kdy za autem víří vzduch a jakejkoliv bordel letí na okno. po 30km tradičně okno naprosto neprůhledný... stěrač byla velká úleva. O1 combi - při enormním bahně se taky zadní okno dokázalo zasvinit, ale už to nebyla taková krize O2 sedan - jsou situace kdybych ho využil, ale přežiji i bez něj (s fávem to opravdu nešlo). za jízdy se to opravdu vyfouká, ale když prší(sněží) tak na setření při nějakém manévrování je to lepší... ale kolikrát zase nastane taková situace... jezdím denně služebně a odhadl bych že bych ho použil 1x za dva měsíce a bylo by to v ten okamžik opravdu přínosem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Květen 26, 2010 Sdílet Odesláno Květen 26, 2010 pokud nebudes mit pocit ze ti hyzdi auto tak ho vem. sam ho mam cas od casu se hodi. ono je to jako se vsim dokud to nemas nepouzivas, jednou zkusis a uz to ches.(klima, tempomat atd. je to stejne !!! ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kubec Odesláno Červen 10, 2010 Sdílet Odesláno Červen 10, 2010 Já osobně jej mám taky, klidně bych uvažoval i v dalším autě, aby byl. V dešti výborné, ale v zimě jsem jej skoro nepoužil, spíše to hladilo sníh a přimrzlé kapky, než by to s tím něco dělalo - a to i po zapnutí odmražování skla. U combíku to bylo o dost lepší, ale i tak je to použitelné 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davidek.c Odesláno Červen 10, 2010 Sdílet Odesláno Červen 10, 2010 Sterac na O1 jsem nemel a ted na O2 mam a uz bych auto bez toho nechtel... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Červen 11, 2010 Sdílet Odesláno Červen 11, 2010 Tak ja treba bych to bez nej vydrzel, ptz je to bez nej vazne hezci, ale kdyz uz tam je, tak jsem za to svym zpusobem rad a urcite bych ho nezaslepoval, jak to nekteri delaji. Treba v zime jak zustane troska snehu na strese a jedu, tak to vitr fouka na zadni okno a nejde videt. Pri desti neni az tak potreba, nicmene ho pokazde i pri desti zapinam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest kyzyvat Odesláno Červen 12, 2010 Sdílet Odesláno Červen 12, 2010 Zdravím všechny,podle mého z.stěrač zbytečný,u firemního sprintera neni a ani zadní okno a taky mi to neva.a také mi přijde jakože dost ošklivý 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Červen 13, 2010 Sdílet Odesláno Červen 13, 2010 Je pravdou, ze za rychlejsi jizdy neni zadni sterac zapotrebi, zvlaste, kdyz se pouzije "nano" nebo podobny prostredek. Nicmene jezdim hodne po mestech, tzn. popojizdeni, cekani v kolonach a na krizovatkach, obcas couvani, a to je v desti k nezaplaceni. Mam auto hlavne jako pracovni prostredek, takze rozumim zejmena "víkenďákům", kteří se potřebuji jen premistit k mamince pro vajicka ci nekam na chalupu, a vicemene je zajima jen design jejich zadnich 5. dveri. Nicmene, kdo s autem jezdi hodne, a za kazdeho pocasi, zadni sterac velmi oceni, a to bez ohledu na to, zda-li v aute parkovaci senzory má nebo ne. Mam oboji, a oboji ma svou, vzajemne nenahraditelnou funkci. Okta v liftbacku ma velmi stizeny vyhled zadnim oknem, a stezovat si ho jeste vice napr. pri couvani v desti ci hustem snezeni asi nebude to prave orechove, nehlede na to, ze je to standardne vybavene ostrikovacem, ktery take neni k zahozeni. Tim nechci tvrdit, ze to potrebuje kazdy (viz vyse), ale kdo jezdi hodne, tak to oceni... Urcite to je nezanedbatelny prinos k bezpecnosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hrutek Odesláno Červen 13, 2010 Sdílet Odesláno Červen 13, 2010 Doporučuji si připlatit. Za tu cenu ti poskytne během životnosti užitečné služby... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Červen 14, 2010 Sdílet Odesláno Červen 14, 2010 Měl jsem ho na OI a mám ho i na OII, onehdy za deště jsem si vzpomněl na tenhle topic a nechal jsem stěrač vypnutej. Ve městě při popojíždění jsem dozadu přes vodu skoro neviděl a za rychlejší jízdy to taky není ono, aerodynamika nějak nefunguje :-( narozdíl od BMW 3 kupé kde zadní okno je při cca 60km/h ofoukaný. Jo a navíc do garáže couvám a to potřebuju opravdu dozadu dobře vidět ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Červen 14, 2010 Sdílet Odesláno Červen 14, 2010 abys nezboural prazakovi sloupek ze ;) ;) :) Ja ho ted na sve OII take nemam...chybou pri objednavani, ale je fakt ze mi proste nekdy chybi, hlavne v zime kdyz stojim a nasnezi, to je pak blbe, protoze pres tu vodu aspojn trochu videt je, zatimco pres snih ne :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sinius Odesláno Červen 14, 2010 Sdílet Odesláno Červen 14, 2010 Oktuli mám jen chvilku a zadní stěrač jsem nijak neřešil, ale ted jsem rád, že tam je...každé ráno couvám asi 100m ze dvora a když prší tak je prostě skrz to zadní okno vidět na houby...takže at si to kazí vzhled nebo ne, podle mě je to věc praktická a bral bych ho 0 Citovat Odkaz ke komentáři
peteres Odesláno Červenec 16, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 Mám liftback se stěračem a mě se tam líbí, ale že bych ho kdy využil, to se říct opravdu nedá, jestli 2x za rok, tak je to moc ... jezdím denně a na zadním okně mám navíc sluneční clonu, zadním oknem se v podstatě nedívám, stejně tam nic nevidim jak má vysokou prdelku, octa mě naučila používat zrcátka a to i na couvání do garáže, prostě všude ... zadním oknem se podívám, jen když senzory povídají stop a v zrcátkách ten slabý kmen stromu opravdu vidět není ... ale jinak ani to okno by tam být nemuselo ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
O.v.i. Odesláno Červenec 16, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 ja bych nedaval ani predni-bylo by vic srandy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 16, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 16, 2010 Já zadní běžně používám a bral bych ho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 18, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2010 Kvido: mas zrcatka, ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červenec 18, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2010 Já bych bez něho být nemohl měl jsem ho i na své OI a dost jsem si na něj zvykl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ciza Odesláno Červenec 19, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2010 Nemam, na aute 17 let starym sem mel a nechapu proc ho na octavu davaj za priplatek - hold se setri kde muze coz je na skodovkach videt. Ale priplatil bych urcite, sem tam se hodi a jeslti ses na neho zvyklej tak neni co resit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lupino Odesláno Srpen 4, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2010 ja ho měl ale ted jsem jej zaslepil je tam k ničemu :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Srpen 4, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2010 Když prší tak stíráš sklo čím? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Srpen 4, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2010 vzduchom :D - ten stierač je úplne neestetický 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 4, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2010 za me je to jednoduchy ma ten sterac nejaky vliv na mou bezpecnost v aute ? Ma a proto je tam. Rana kdy jsou orosena zadni skla a je vhodne ho setrit aby clovek videl za sebe taky porad jsou nemluve kdyz v zime na zadni sklo zfoukava treba snih ze strechy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.